Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaankaaaa

jaka jest roznica miedzy spioszkami a pajacykiem? body wklada sie pod to?

Polecane posty

Gość aaaaankaaaa

Pytam sie powaznie poniewaz jestem w ciazy....szukam na necie i nie widze miedzy tym roznicy moze ktos mi podpowie moze to jest smieszne ale nigdy nie mialam kontaktu z dziecmi... jaka jest roznica miedzy spioszkami a pajacykami? czy spioszki sa tylko do spania w nocy zakladane? body zawsze pod spód tych dwóch poprzednich sie wklada? na co zaklada sie kaftanik? czy jest sens kupowac malenkiemu dziecku na wyprawke jakis dresik spodnie, rajstopki? dam sobie rade zeby zalozyc to noworodkowi czy raczej wszystko na te guziczki takie?

Ja od urodzenia ubieram moją córeczkę w kaftanik i spioszki, pajacyki w ogóle się u nas nie sprawdziły, ani body....body wkładasz pod śpioszki, które są zapinane na ramionkach, a pajacyki są całe zabudowane, zapinane na całej dlugości i nie trzeba już ani kaftanika ani body. Wejdż chodźby na stronę :www.babystyle.pl i zobacz roznicę w tych ubrankach

Gość aaaaankaaaa
wchodze na wiele stron ale wlasnie juz nie jestem pewna dlatego pytam....myslalam ze pod pajace tez trzeba body :/ dzieki za rade jak ktos jeszcze ma prosze napisac bo nie mam za bardzo kogo zapytac

Gość aaaaankaaaa
a i jeszcze pyatanie jak body ma takie stopki to trzeba dodatkowo skarpetki?

Gość anettkaaa28
pajacyk ma nogawki i rękawki, a śpioszki tylko nogawki, nie maja rękawków, są jak napisała koleżanka wyżej zapinane na ramionach

Jeżeli wychodzisz z dzieckiem na spacer to wiele mam zaklada np. body, potem pajacyk...mialam na mysli aurat sytuację gdy niemowlak jest w domu

Gość anettkaaa28
czy trzeba coś nakładać czy nie to zależy tylko i wyłącznie od pogody ja zwykle nie nakłądałąm na śpioszki, pajacyki skarpetek jeśli miały stopki, no chyba że było zimno

body jest zapinane w kroku na pampersie i nie ma stopek....bynajmniej ja się z takim body nie spotkałam :P

Gość anettkaaa28
chyba jej chodziło o śpioszki/pajacyk

Gość aaaaankaaaa
o tak no pomylilo mi sie chodzilo mi o spioszki nie body :( oj ciezko mi z tym dojsc do ladu co jest co ucze sie dopiero

najwazniejsze jest to żebyś przy wyborze ubranek zwrócila uwagę na łatwośc ich zakładania, bo to na poczatku bedzie bardzo wazne, zwlaszcza jak nie ma się żadnego doświadczenia w ubieraniu takiej kruszynki.

Gość anettkaaa28
BODY - bluzka z majtkami zapinanymi w kroku ŚPIOSZKI - spodenki + "koszulka na ramiączkach" :-P zapinane na ramionkach, nakłada się o=pod to bluzeczkę/body bo inaczej zostają gołe rączki. no chyba ze lato jest i gołe rączki są zamierzone PAJACYK - coś a la stój płetwonurka albo skoczka narciarskiego - spodnie + bluzka , czyli wystają tylko stopki ( choć niektóre pajace i te maja zakryte ) i rączki oraz oczywiście głowa

Gość anettkaaa28
oczywiscie w pajacyku nie całe rączki tylko same dłonie

Gość przyszlą dobra mama
ja czy taki noworodek potrzebuje kurtki, rajsto dresów, spodni czy wystarczą te spiochy? dodam ze bede rodzila w czerwcu

Gość anettkaaa28
nie potrzebuje rajstop, dresów, kurtki w czerwcu raczej też nie, tylko jakis ciepły sweterek, bluza no i czapeczka na początek najwygodniej jest w śpiochach/pajacyku wiec nie katuj dziecka rajstopami i spodniami, które opinają brzuch moje dziecko pierwsze swoje wakacje przeleżało w śpiochach/ a w upalne dni w samym body/pieluszce