Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ps8d8fdt

KTO Z WAS REJESTROWAL SIĘ W BEZROBOCIU ???WEJDZCIE PLISSSSS

Polecane posty

Gość ps8d8fdt

na czym polega ta rejestracja?\ musze im dac jakies dokumenty ?i zdjęcie? a czy oni dadzą mi ksiazeczke zdrowia ?> bo nie mam ubezpieczenie zdrowotnego a słyszalam ze oni to zapewniają.. ale trzeba ich prosic o cos takiego czy sami dadzą >? bo potem jak wyrostek głupi dostane nawet to lekarz zażada kilku tysiecy jak niee pokaze mu ubezpieczenia..prawda..?:(

Gość co to jest w bezrobociu
:D jak juz to w Urzędzie Pracy. Normalnie idziesz, wypełniasz formularz , pani sprawdza Twoje dokumenty, potwierdzajace wyksztalcenie... daja Ci ksiązeczkę, kiedy masz sie stawiac w UP i tyle. Żadnej książeczki zdrowia nie dostajesz.

Gość hahaha x1
to lekarzowi pokazujesz dokument, że jestes zarejestrowana w UP !

Gość ps8d8fdt
jak to nie daja ksiązeczki ?a jakby autorka musiala isc do lekarza to bedzie musiala bulic?JA SLYSZALAM ZE URZAD PRACY UBEZPIECZA ZDROWOTNIE.

Gość A WIE CKIDD
a ile trwa taka rejestracja ??długo ????tak mniej wiecej ile?? i ten formularz wypelniam przy babie czy sama gdzies na boku?jak to jest??

Gość jestem zarejestrowana
w UP od niedawna i mam legitymację ubezpieczeniową, którą zabieram jak idę do lekarza. Koleżanka też jest zarejestrowana w UP w innym województwie i tam dają tylko takie kartki potwierdzające, że jest się ubezpieczonym zdrowotnie. Nie pamiętam czy ta kartka jest na miesiąc a potem trzeba iść po nową czy w ogóle jednorazowa, czyli na każdą wizytę u lekarza nowa.

Ja wypełniałam przy urzędniczce, nikogo nie było w kolejce, więc zajęło mi to jakieś 10 min. Wyrabianie legitymacji od ręki, jakieś 5 minut, tylko pamiętaj, żeby zabrać ze sobą zdjęcie legitymacyjne.

Gość A WIE CKIDD
a czy w tym formularzu pytaja o to gdzie wczesniej sie pracowalo.. da sie zmyslac cos czy nie bardzo ??

Gość O CHOLERKAAAAA
ALE JAJA ..A UNAS NA STRONIE W URZEDZIE NIE PISZA ZE EPOTRZEBNE ZDJĘCIE JEST TYLKO SWIADECTWA ZE SA POTRZEBNE.. CZYLI NAWET JAK BEDE ZAREJESTROWANA TO MOGE MIEC JAJA JAK TRAFIE DO SZPITALA ,JAK NIE DADZA MI ZADNEGO PAPIERKA,TAK?

Gość PYTAJA O WCZESNIEJSZĄ PRACE

Nie pamiętam, żeby pytali mnie o pracę, z tym, że ja się rejestrowałam jako absolwentka, więc może dlatego. Jeśli nie wydają legitymacji, tylko zaświadczenie o ubezpieczeniu - taką kartkę formatu A4, jak u mojej koleżanki, to zdjęcie jest niepotrzebne. Legitymacji nie robią od razu przy rejestracji, tylko w innym pokoju i musiałam sama o nią zapytać. Więc jak się będziesz rejestrować to zapytaj gdzie masz wyrobić legitymację lub zaświadczenie, że jesteś ubezpieczona.

A CO WW PRZYPADKU GDY SKONCZYLAM STUDIA ALE SIE NIE OBRONILAM JESZCZE >??CO MAM IM POWIEDZIEC?