Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozumiem nagonki

Co myślicie o Jaruzelskim?

Polecane posty

aha, nic nie myślicie. A ja go nie winię.

Gość a co oni jacyś lepsi?
takie były czasy a on miał stanowisko, ci co na niego dziś tak plują , wtedy chodziliby z osranymi gaciami ze strachu będąc na jego miejscu. On był wtedy między młotem a kowadłem.

Gość zostawcie go w spokoju
:O

Gość jamtesss23
dokładnie :) Gdyby nie Wojciech, to dziś po Rusku bysmy drzewa na Syberii wyrąbywali (w najlepszym razie).

Gość jamtesss23
zapomniałam napisac "gadali" (po rusku) :)

Gość bhhhh
dobrze robił.... dajcie u spokój

Gość jamtesss23
milcz ty tam powyżejchwała Bogu, że nie leciał. Uwzięli się na chłopa i tyle.

z relacji ludzi ktorzy byli wtedy w centrum wydarzen wynika, ze rzeczywiscie ZSRR chcial na nas najechac, gdybysmy stanu wojennego nie wprowadzili

Gość behemłucik
pisowcy muszą pokazać jacy to oni byli i są super a inni przeciwnie inaczej nie może być (

Gość zostawcie go w spokoju
gdyby nie Jeruzelski to nie wiem co by bylo jak juz DDR i Zssr na nas prawie najezdzala zostawcie go w spokoju

Gość ktos napisał o
ale wiekszość osób tutaj jest madrzejszych i co by nie mówic to i tak wiedza swoje :-0

Gość jamtesss23
No, aż miło się czyta, że tak wielu ludzi na forum logicznie myśli :)

Gość ladaco uno
wywinął sie od Katynia

Gość może i dobrze zrobił wprowadza
-jąc stan wojenny...nie wiem...ale lepszy stan wojenny niz należeć do ruskich!

Gość pytam sie czy naprawde
Jeruzelski w 2 wojnie swiatowej byl na syberi zmuszony do prac dobrze robil , musial wprowadzic stan wojenny inaczej ****+ kurde ludzie zapytam sie czy to prawda ze w tv mowili ze stan wojenny bedzie w polsce ale to jeszcze nie potwierdzone jest ? czy sobie tylko ktos jaja robil ?:O:(

Gość jamtesss23
samugoll bredzisz wszyscy się smieli z jego ciemnych okularów, a on je nosił, bo miał chorobę oczu, tzw. ślepotę śnieżna przez roboty na Syberii...

Gość behemłucik
wszyscy się smieli z jego ciemnych okularów ja go nazywałem w młodości spawacz :P a teraz mi głupio :(

Gość pytam sie czy naprawde
samugoll bredzisz wszyscy się smieli z jego ciemnych okularów, a on je nosił, bo miał chorobę oczu, tzw. ślepotę śnieżna przez roboty na Syberii... dokladnie , z powodu prac przymusowych na Syberi nosil te okulary :(

Czasy komuny to zupełne inne dzieje..ciesze sie że nie żyłam w tych czasach..zero wolności słowa..wszytsko przyporządkowane ideałom władzy ludowej..sowietom.Mieliśmy iscie zabór Zsrr..Wojciech znienawidzony przez cięzko pracujacy naród Polski...jednak stanął na wysokości zadania i sprzeciwił sie wkroczeniu wojsk radzieckich do naszego kraju..stąd stan wojenny..Fakt zgineło wtedy sporo Polaków..ale to trudne wybory...czas pokaże cała prawde.Ja jednak nie jestem na nie..w sprawie Generała:-)

Gość jamtesss23
no, miał chyba lecieć, ale nie leciał, ufff.

Dziś wolność słowa jest taka sama, spróbuj obrazić osobę znaną w sposób dosadny, gwarantowany proces. Za komuny ludzie byli wolni od wielu problemów które istnieją tylko w kapitalizmie. Biednie było ale w miarę szczęśliwie.

Gość dlaczego w tej sprawie
wierzycie propagandzie a nie historii, która jednoznacznie oceniła jaruzela jako zdrajce??

Jasne: dostawali mieszkania,prace w zamian za słuzbe SB:-0 Kazdy leń miał prace :za co chlac za przeproszeniem..teraz trzeba zakasac rękawki i wziąsc sie do pracy..czy sie stoi czy sie leży 10 zl juz sie nie nalezy:-P Wolności słowa nie było..teraz jest..proce\s procesem ale wszystko w świetle prawa..konstytucji...Moze znasz te czasy ale ja za żadne pieniądzenie chciałabym wtedy życ.Teraz fakt ciężko jest..ale bynajmiej czujęsie wolna:-)

Gość chujnia z grzybnia
mysle ze nie do konca mozna go winic. wprowadzil stan wojenny, nie kazal policji palowac ludzi na ulicy

Uwilbiam historie ..nie nawidze propagandy..dlatego wiem że Wojciech dobzre zrobił...poczytajcie wiele żródel na ten temat..sami wyciągniecie wnioski historia magistra vitae;-)

Gość jamtesss23
wolnośc słowa- dobre sobie hahha. Nikt nie musiał błagać o pracę i upokarzać się przed szefem, jak teraz. Każdy miał pracę. A dziś- popatrzmy na pielęgniarki- kto się przejmuje ich strajkiem? Nikt. W nosie kapitalisci mają człowieka, można zdechnąć z głodu, taka jest twoja wolność.

Gość jamtesss23
larwaka, nie pierdziel głupot, za jaką służbę, moi rodzice dostali po ślubie z marszu jako młode małżeństwo pracę w PGR i mieszkanie z łazienką i ciepłą wodą, co nie było tak powszechne wtedy na wsiach. Moja mama nie musiała wysyłać setek CV, żeby i tak być zwolnioną przez pracodawcę zaraz po ślubie z obawy, że zaciąży :O taka prawda. Także nie pierdolcie, że było tak źle, bo wiem od kilku starszych, że nie było.