Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Meine Zeit

CZY TO JEST NORMALNE ZACHOWANIE LEKARZA???

Polecane posty

Dziś byłam u lekarza, bo wyczułam sobie guzek w miejscach intymnych. Lekarz "obmacał" mnie , stwierdził, że to raczej węzeł chłonny, bo przechodzę infekcję tamtych miejsc. Kazał zgłosić mi się dopiero po okresie jeśli guzek nie zniknie. Czy to normalne? czy takie coś rzeczywiście może zniknąć samo???

Gość pewnie przy bliższym poznaniu
no oczywiście, że może, jeśli jest spowodowane stanem zapalnym, hormaonami

Gość no pewnie ze tak a co w tym
dziwnego? wezly chlonne sa min w pachwinach (tzn cala mape wezlow pewnie znajdziesz w necie) i oczywiscie przy infekcjach moga sie powiekszyc

Gość do tego wiele guzków
powstaje przed okresem kiedy hormony szaleją. Np piersi bada się z tego względu pomiędzy 4 a 9 dniem cyklu. Badanie późniejsze bowiem często wykazuje fałszywe zmiany w piersiach wywołane hormonami. Zesztą sama chyba znasz ich ból przed okresem. W pachwinach sądzę że może być podobnie, zwłaszcza że wygląda na to że masz infekcje.

ale ten guzek nie jest w pachwinach tylko koło łechtaczki w wardze sromowej - tam moim zdaniem nie ma węzłów !!

Gość jaaaaaaaaaaaMama
no to niepoważne zachowanie, przecież jeśli to rak to to zwłoka nie jest dobra

Gość do jaaaaaaaaaaaMama
Jesli to rak to tak czy inaczej tydzień, dwa nie zrobi różnicy - rak tak szybko sie nie rozwija. A najpierw trzeba wyleczyć stan zapalny. Guzek może byc np wynikiem golenia sie bądź depilacji.

z tego, co się orientuję to kanaliki zatykają się przy ujściu do pochwy, ale może mam małą wiedzę. Lekarz coś wspominała o guzach po goleniu, ale nie wiem czy takie duże guzki robią się wtsdy pod skórą, tak głęboko... a co do raka - no bez przesady - mam nadzieję, że w najgorszym wypadku to jakiś tłuszczak, włókniak albo torbiel...ale żeś mnie jaaaamama nastraszyła...

Gość a boli czy nie boli

Gość znawczynie od 7 bolesci
zapalenie gruczołu bartoliniego

Gość znawczynie od 7 bolesci
"z tego, co się orientuję to kanaliki zatykają się przy ujściu do pochwy, ale może mam małą wiedzę." Masz mała...

Może moja wiedza na temat anatomii nie jest perfekcyjna, ale o ile mi wiadomo gruczoły bartholina czy bartholiniego jak kto woli są bolesne, gdy tworzy się ropień, a kiedy nie ma stanu zapalnego to są niewyczuwalny. Mój guzek mnie w ogóle nie boli, jest jak ziarnko grochu i przesuwa się pod palcami.

Gość to idz z tym do innego lekarza
i tyle

no senk w tym, że nie mam czasu latać po ginekologach - mam pracę, dzieci. ale może jakby to wygladało na coś groźnego to nie czekałby tylko wysłał na badania. jak myślicie?

Gość upiiiiiiiiiiiik
ja myślę,że tomięsak