Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pex

Czy Wawel podzieli Polaków?

Polecane posty

Gość pex
londyn11111 Narutowicz,Wojciechowski, Mościcki tez byli prezydentami!

Gość upssss
Kraków ma małe lotnisko i znów by samolot z trupami się rozpadł więc wolą lądem... a poza tym głowy państw poleca samolotami z wawki zrobi się ścisk i nie myślicie ,że Obama nie może lecieć z trupami w jednym samolocie?

Gość londyn11111
wiem ze kilku prezydentow spoczywa w Warszawie,lecz uwazam ze jesli byla decyzja co do Krakowa to ja uszanujmy i niech juz tak zostanie Za Wawa przemawia to ze byl wczesniej prezdentem tego miasta ale skoro wybrano Krakow to juz nie nam oceniac.

Gość upssss
londyn może nie znasz dobrze historii nie znasz Krakowa ten pochówek nie ma sensu! ja mam grobowiec w moim mieście i może w nim spocznę...ale nie życzę sobie ,żeby mnie przewozili po co ludzi z wawki wlec do Galicji - to inna mentalność ludzi!

Gość byfta
pex, nie prawda , że mamy gówno do gadania NADSZEDŁ NARESZCIE CZAS ZEBY POLSKIE WŁADZE ZACZĘŁY SIE UGINAĆ POD NAPOREM OPINII PUBLICZNEJ....tylko do tej pory żadnej opinii nie było oprócz rozmów przy kawie.... LUDZIE , OWSZEM TO NASZ PREZYDENT BYŁ, I NAWET MOJ CHOCIAŻ NA NIEGO NIE GŁOSOWAŁAM I GENERALNIE NIE MOGŁAM NAWET PATRZEĆ ANI NA NIEGO ANI NA JEGO ŻONĘ (ZAWSZE GASIŁAM TV), ZGNINĄŁ TRAGICZNIE - OWSZEM, JEGO MI NIE ŻAL BO NIE MA CO ZMARŁYCH ŻALOWAĆ ALE BAAAARDZO , NIEWYOBRAŻALNIE BARDZO ŻAL MI JEGO RODZINY I RODZIN WSZYSTKICH OFIAR. ALE PAMIETAJMY, TO JEST NASZ KRAJ, TO DZIĘKI NAM TE CZĘSTO DARMOZJADY SIEDZA W SEJMIE! MAMY COS DO POWIEDZENIA! JA ODMAWIAM PREZYDENTOWI POCHÓWKU NA WAWELU I JUŻ I ZARAZ WYSYŁAM PROTES TO SAMEGO DZIWISZA! A CO!

Gość byfta
żeby nie było ze tylko krytykuję i jestem kreatywnie niepłodna to........ ..........JA PROPONUJE WATYKAN, MIASTO RZYM!!!!!

Gość byfta
myślę że to PIS powinno zadowolić

Gość wielki skandal
londyn, jak ty nic nie wiesz. Wawel został wybudowany jako królewska krypta, więc czemu się dziwisz, z tam są bardziej i mniej zasłużeni królowie? Tylko najwybitniejsi ludzie zostali tam pochowani jeśli nie byli królami, Kaczyński na pewno do nich nie należy. To jest splunięcie na kawał historii Polski.

Gość londyn11111
moze nie znam Krakowa ale widze dowiaduje sie wlasnei ze ludzie stamtad sa zawistni,,,,,co wam przeszkadza ze bedzie tam pochowany? Poprostu Dziwisz to zaproponowal a inni nie odmowili. Chcecie teraz prosty pisac? Ludzie opamietajcie sie. Osoboscie uwazam ze Wawa bylaby odpowiedniejsza ale przyjmuje decyzje o Wawelu ze spokojem,musialbym byc nienormalny zeby teraz robic z tego zamet i sie sprzeciwiac

Gość pex
upssss jeszcze by tego rakowalo,zeby wszystkich prezydentów wsadzili w jeden samolot :O

Gość londyn11111
Kazdy prezydent z faktu wybrania przez narod jest jzu zasluzona osoba! Decyzja zapadla,skomentujmy ja po swojemy ale uszanujmy i naprawde w tej chwili jest bez sensu zeby to dzielilo Polakow

Gość wielki skandal
londyn, bo w przeciwieństwie do ciebie, w Polsce żyją ludzie którzy szanują historię własnego kraju, ale co ty możesz o tym wiedziec. Grzej się w tym Londynie, ale nie wypowiadaj się na temat spraw o których nie masz pojęcia. Owszem, masz do tego prawo mimo wszystko, ale tylko sam sie ośmieszasz.

Gość upssss
Wawel został wybudowany jako królewska krypta, więc czemu się dziwisz, z tam są bardziej i mniej zasłużeni królowie? Tylko najwybitniejsi ludzie zostali tam pochowani jeśli nie byli królami, Kaczyński na pewno do nich nie należy. To jest splunięcie na kawał historii Polski. święta racja! tu nie o walkę chodzi dziwisz tez z gór nie z KRK ale to błędna decyzja! zobaczycie będzie wojna!

Gość upssss
dziwisz się szarogęsi

Gość pakiett
po co ten wawel ,przecieszsa"zwykli"

Gość pyszne, najedzone dzieci
czasu pokoju w Polsce. Piłsudski podsumował by Was odpowiednimi slowami, a wyrażał się dosadnie i ordynarnie. Jednym - za dużo o tym w TV - to ogladaj animal planet Innym za dużo o prezydencie, a co maja mówić o dozorcy? Zginęło 96 osób z różnych ugrupowań, a wobec śmierci wszyscy są równi. Nie macie pojęcia o ustawach, którymi rządzi się naprawdę państwem , a zwracacie uwagę jak wyglądał Prezydent Kaczyński. Pokazują nareszcie jak wyglądał naprawdę , a nie w krzywym zwierciadle. Teraz żałuję że narażając się nosiłam ulotki i wiadomości po to żeby wyrosło pokolenie cyborgów dla których stanowisko Prezydenta nic nie znaczy.

Gość Grand...
Czy bedzie transmisja z pogrzebów wszystkich pozostałych? Tak by było sprawiedliwie...

Gość wielki skandal
Znaczy, ale nie na tyle, by chowac kogos bez zasług na Wawelu, tylko dlatego, ze zginął w katastrofie. Bo chyba mi nie powiesz, że gdyby nie zginął w takiej katastrofie to by go tam pochowali?

Gość pakiett
POwąski ,to juz za duzo

Gość londyn11111
zginal prezdynet kraju a niektorzy nawet teraz nie umieja sie zachowac....naprawde jakby to przecztal ktos z innego kraju to wstyd tylko. Przeszkadza wam ten Wawel?

Gość oj przydałoby się Wam kilka
lat PRL-u

Gość big...
nie mam TV

Gość oburzonaaaaaaaa
tak zdecydowano i tak niech bedzie, uszanuje to i wam tez to radze, abyscie sie tak nie pluli, zal mi was

Gość piczko
Ja jestem przeciwko. Nie pluje żadnym jadem, takie jest moje zdanie i już. Każdy ma prawo do własnej oceny.

Gość 3ZUZIA
mieszkam w krakowie...i powiem tak, dla mnie nie robi roznicy gdzie oni spoczna,moga na wawelu,ale po co ich wlec z warszawy??????? ja tego nie rozumiem,jeszcze pociagiem tak sobie mysle....moze oni chca przez to tez wypromowac krakow,wkoncu zobaczy go caly swiat...

Gość 3ZUZIA
darmowa reklama,a zamek jest naprawde piekny ,polozony nad Wisła,wiosna wyglada cudnie...

Gość upssss
tragedia dla Krakowa