Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiru_riru

ciąża, a dźwiganie?

Polecane posty

Gość tiru_riru

Witam, codziennie w pracy muszę dźwigać około 50 kg (różnie-czasami więcej czasami mniej) niejest to 50kg jednorazowo tylko rozłożoner na partie czy to może być szkodliwe dla wczesnej ciąży? Wczoraj powinnam dostac okres, nie dostałam i zrobiłam 2 testy i pozytywne :) wię chodzi mi tu o wczesną ciążę .

Gość tiru_riru
halo ?

Gość odpowiedz na pytanie
w ciąży nie można dźwigać. max to 5 kg

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
To nie prawda że 5kg. Znajoma nosiła torby na 4 piętro codzień po kilkanaście kg.i nic się nie stało . A inna znajoma nic nie robiła oszdzędzała się i niosła raz 1kg. cukru i poroniła idące ze sklepu.......

Gość w ciąży nie WOLNO niczego
dźwigać! można nosić różne rzeczy o różnej wadze, ale nigdy nie powinny być one tak ciężkie by kobieta czuła, że coś musi podnosić ponad swoje siły w tej chwili jestem w drugiej ciąży, a pierwsze dziecko waży już prawie 11kg i czasem muszę je wciąć na ręce, ale na szczęście na razie nie czuję by był zbyt ciężki dla mnie;) pamiętajcie, że tu nie chodzi o ilość kilogramów!

Gość nie powinnas dzwigac absolunie
nie wiedziałam ze jeste w ciązy, podniosłam monitor o od kompa... reszty pisac nie musze. Jestem pewna ze to było przyczyną

Gdyby w ciazy nie mozna bylo dzwigac ,to co bysmy zrobily z naszymy starszymi dziecmi??? Wiekszosc mam w ciazy nosi na rekach swoje roczne czy 2letnie dzieci, czyli okolo 10 -12 kg... Oczywiscie nalezy sie oszczedzac i dbac o siebie ale nie popadajmy w przesade...

Gość jestem w 18 tc
Cdziennie dzwigam synka dwuletniego wazy 15 kg.

Gość w ciąży nie WOLNO niczego
dla mnie mój prawie 11 kilogramowy synek nie jest na tyle ciężki bym czuła, że go dźwigam pomimo, że jestem w 16tc;)

moja corka ma niecale 3 latka, potrafi chodzic, nie musze i nawet nie powinnam jej dzwigac... dodam ze pomagam mezowi wniesc zakupy do domu ale tylko te lekkie siatki... nie popadam w przesade, z reguły lepiej dmuchac na zimne... tyle sie tu na kafe naczytalam róznych historii ze wole uważac... wiem ze ciaza to nie choroba ale czemu tez mam zgrywac bohaterke... nie podnosze ciezarów bo jestem w ciazy, mysle ze to dobre uzasadnienie :p

Gość gość
Ja tez w robocie mialam tak samo z 50kg dźwigałam przez calą ciaze i w domu sprzatalam mezowi obiad gotowalam

Gość gość
To że w ciąży to gorsza?!!ja sie pytam co zlego w ciezarach jest kobieta tez czlowiek ma prawo do wszystkiego znam kobiety co 300kg dzwigaja ale to nie w ciazy już