Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dociekliwa?

glikemia po posiłku 1 czy 2 godz ???

Polecane posty

Gość dociekliwa?

nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi czy glikemię poposiłkową sprawdza się 1 cz 2 godz po posiłku... bo wszędzie czytam, że norma to do 120 mg%.... ale raz piszą, że po godz a raz ze po dwóch jeśli po godzinie to mam cukry niebardzo bo 148 i 134 :( a jeśli po dwóch to nie wiem bo nie sprawdzałam

Gość dociekliwa?
naprawdę nikt nie jest w stanie odpowiedzieć :( ?

Gość serce rośnie
Po posiłku sprawdza sie po godzinie. Wtedy jest najwyższe stężenie. Z jakiego powodu mierzysz cukier po posiłku. Chorujesz na cukrzycę???

Gość dociekliwa?
dzięki śliczne miałam OGTT czyli obciążenie glukozą 75g, po dwóch godz wyszło mi 157mg% (norma do 140), za kilka dni mam poradnię, ale na własną rękę chce zobaczyć jak "zachowuje się" bez diety. Byłam dzisiaj w aptece i chciałam kupić glukometr, ale okazało się, że mają jakąś fajną akcję i dostałam za darmo :D więc sobie mierze (po kolacji wyszło ok bo 110) jeszcze raz dzięki za odpowiedz :D

Gość serce rośnie
Ja po 50g glukozy po godzinie miałam 177 Lekarz skierował mnie do szpitala byłam tam kilka dni, miałam robiony profil cukrzycowy dwa razy. Potem przyszła dietetyczka i wszystko mi wyjaśniła jak mam jeść i co mam jeść. Po wyjściu ze szpitala byłam do końca ciąży pod opieką poradni diabetologicznej skąd dostałam glukometr i badałam się sama. Po odpowiedniej diecie skończyły się problemy ze zbyt wysokim cukrem:)

Gość dociekliwa?
to super, że skończyło się na diecie... już nie chce kłuć się więcej razy niż to konieczne... mam zakrzepice... w 22 tyg bolała mnie łydka- miałam możliwość i zrobiłam sobie usg i wyszło to diabelstwo.... teraz muszę codziennie robić sobie zastrzyk z fraxyparyny w brzuch :( i jeszcze ta cukrzyca....

Gość dociekliwa?
zmykam spać, bo idę dzisiaj w nocy do Pałacu Prezydenckiego... w dzień nie wystoję tyle, w nocy może będzie odrobinę lepiej jeszcze raz dzięki za odpowiedz

Gość serce rośnie
w takim razie szybkiego zaśnięcia życzę i nie martw się wszystko będzie dobrze:)

Gość dociekliwa?
I byłam dzisiaj na szkoleniu - godzinę po posiłku ma być poniżej 140! to już nic nie rozumiem...

Gość ja mierzylam 2h po
posilku tak mi lekarz kazal

Gość serce rośnie
Już Ci mówię Po posiłku badamy po godzinie Po 50 glukozy po godzinie po 75 glukozy jest różnie u jednych po godzinie i jeszcze raz po dwóch godzinach. W innych miejscach sprawdza sie tylko po dwóch godzinach. Wychodzi na to że masz w górnych granicach normy i że będziesz musiała uważać na dietę

Gość zatroskana!
a w jakiej aptece jest ta promocja?