Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmasowana akszyn

Polacy! Jesteśmy razem?

Polecane posty

Gość zmasowana akszyn

Zróbmy zmasowaną akcję, ślijmy protesty w sprawie tego żałosnego żartu pt. "The Eagle Has Landed" ( http://www.sfora.pl/Belgowie-zakpili-z-polskiej-tragedii-a19127 ) ŻĄDAJMY WYJAŚNIEŃ I PRZEPROSIN! Nie dajmy sobą pomiatać! Tutaj mail do autora rysunku quirit@skynet.be Tutaj mail do ambasady belgijskiej warsaw@diplobel.fed.be Proszę tylko o kulturę, żądajcie przeprosin i wskazujcie na fakt, iż jako Polacy jesteście oburzeni tym rysunkiem! PAMIĘTAJCIE, NIKT NIE BĘDZIE NAS SZANOWAŁ DOPÓKI MY SAMI SIEBIE NIE USZANUJEMY!!

Gość może i bym podpisała
ale tu na kafe właśnie przeczytałam rasistowskie komentarze o Baracku Obamie - tacy z nas Polacy?

Gość Ja nie szanuję polaków
właśnie za takie głupkowate pokazówki jak powyżej... Czy może mi ktoś powiedzieć, co do tego ma ambasada Belgii? Jeśli ktoś jest tutaj winny i powinien się wstydzić, to prywatny wydawca, a nie rząd.

Gość zmasowana akszyn
Czuję się naprawdę obrażona tym rysunkiem :O Dlatego piszę! I będę domagała się przeprosin od gazety! A ambasada ma to do tego, że jest przedstawicielem całego kraju!

Gość argoss
Oni potrafia sie nawet nabijac z Mahometa za co muzlumanie grożą im śmiercia, myslicie ze w takiej sytuacji zrobia na nich wrazenie maile z oburzeniem? Mysle że wrecz ich zacheca do dalszych żartów..:o

Gość adwokat do spraw misiolandia
prosba do osob mowiaczch jednzm z jezykow urzedowych przetlumaczcie moje slowa i napiszcie ze to od adwokata kutasz jebane nie poniewierac naszego orzelka bo Wam Wasze utniemy

Gość zmasowana akszyn
A pisz po angielsku! Ja nie znam ani francuskiego, ani flamandzkiego, ale tam to chyba i angielski jest, nie? Nie wiem nawet.

Gość zmasowana akszyn
A nie sorry Język urzędowy francuski, niderlandzki, niemiecki Język używany francuski, niderlandzki, niemiecki, waloński

Gość podajcie krótki tekst
w języku urzędowym - żadnego nie znam, a chętnie bym wyraziła swoje oburzenie... Poza tym, czarny orzeł nie jest polski, to tak patrząc na symbolikę

Gość zmasowana akszyn
Ale skojarzenie jest jasne...

Gość tekk
Może chodziło autorowi o metaforyczne podkreślenie upadku tak krótkotrwałej jedności narodowej, którą zachwiał fakt miejsca pochówku zmarłego tragicznie prezydenta. Jeśli o to chodziło, to trafił w sedno. Sama idea wyjścia z propozycją chowania Prezydenta w tak "czułym" miejscu była od początku skazana na daleko idącą krytykę. Można było tego zaniechać. Szkoda, że tak się nie stało.