Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasieczkaaaaa

pyt o wakacje rodzinne

Polecane posty

Gość kasieczkaaaaa

pisze na tym forum bo tu sa kilkuosobowe rodziny wiec chyba bedziecie lepiej wiedziec. Powiedzcie, ile trzeba mniej wiecej przeznaczyc na wakacje nad morzem na 10 dni dla 4 osobowej rodziny(dzieci 6 i 2 latka). Sam nocleg w jakiejs miejscowosci mniejszej, nie samym centrum. Gdzie jest wogole taniej??? I drugie pytanie, czy rezerwujecie wczesniej miejsca z zaplata zaliczki czy juz w same wakacje jedziecie w ciemno i szukacie wolnego noiclegu???

Gość zawsze rezerwujemy
z dziecmi na karku bym nie ryzykowala nas taki wypad dwoje+dziecko kosztuje za 10 dni ok 3 tys zlotych (nocleg+wyzywienie)

Gość gagggga
tylko doradze - nie jedz w ciemno bo ja z mezem tylko bez dziecka tak bylismy dwa lata temu i na miejscu okazalo sie ze w calej Łebie i okolicy nie ma noclego bo sie pogoda ładna zrobiła :(

Gość gagggga
noclego srednio kosztuja od 30zł w gore te tansze bez lazienki w pokoju my placilismy rok temu 55zł od osoby w Kołobrzegu i nie w centrum. Na nas dwóch na 10dni ok 1,5tys bo drogie noclegi i jedzenie

Gość zawsze rezerwujemy
Teraz szukalam noclegu w spokojnej okolicy, to ceny pokojow w sezonie (jesli jeszcze cos bylo) to ok 150zl za pokoj 3-osobowy. Musisz najpierw sie zorientowac gdzie chcesz jechac, jakim transportem. Kwatery sa drogie, bo to sezon. Za nocleg w domach wypoczynkowych placilismy za pokoj 2-osobowy 90zl, ale był to maleńki pokoik, więc z dzieckiem odpada. Bierzecie lozeczko, czy chcesz zeby bylo na miejscu? Dzieci razem z wami w pokoju czy dla nich osobny? Bierzecie studio czy nie? Jaka odleglosc do morza was satysfakcjonuje? Tak samo zejscie na plaze, czy lagodne, czy po schodach? Wybrzeze jest duze, wiec Kolobrzeg a Krynica Morska to duza odleglosc. Jedzenie jest drogie. Owoce ok 10zl za kg, nawet jabłka. Co do poku-to wazne żeby byla lazienka w pokoju, czajnik, sztućce, kuchnia do dyspozycji. Musisz przemyslec co cie interesuje. Szukalam na lipcu, wiec cudem cos jeszcze zarezerwowalam. Powodzenia

ja za 3000tys pojechalabym na poludnie Europy a nienad Pl moze gdzie pogoda to loteria. Mysmy z M pojechali w podroz poslubna do Portugalii za 2500tys w tym przelot, hotel +sniadanie. Bylo suuuper. Polecam :)

Gość aaaaccccccccia
jagoda to daj namiar na wakacje z dwójka dzieci na 10 dni na południu europy za 3 tys.Chętnie skorzystam

Gość gagggga
tak ale jagoda czytaj w 2 osoby da sie jechac za 3tys złotych ale nie w 4 osoby/........ ja rowniez za 3tys wole jechac do Turcji czy Epiptu...ale z takim dziecmi wolałabym jednak polskie morze

Gość zawsze rezerwujemy
Jedziemy nad bałtyk ze wzgl. na dziecko.

Gość nanananna
aaaaccccccccia my za 3tys jedziemy z 3 dzieci do grecj na 10 dni w czerwcu

Gość nanananna
trzeba pochodzic po biurach a im wczesniej tym taniej

idz do biura podrozy szukaj w necie. My akurat trafilismy na taka okazje bo bylo przed sezonem (koniec maja ) tak na powiedzila pracownca. A ztego cow iem to za dzieci chyba do 2 rz placi sie tylko 30% cos takiego, musialabys zapytac w biurze ale wiem ze za dzieci placi sie mniej. My jeszcze wtedy dzieci nie mielismy ;)

Gość do góry .......hej
my w tym roku jedziemy nad Bałtyk , pokoje już zarezerwowane ... jedziemy w czerwcu - bo taniej poza sezonem. Moja córeczka nie ma jeszcze roczku ze sobą zabieramy psa. Mieszkać będziemy w domku letniskowym , rezerwowałam wcześniej - jakoś przed świętami , dzięki czemu mamy : bezpłatny parking ( zazwyczaj się płaci 10zł za dobę ), za córkę i psa nic nie płacimy :) Aha dodam ,że za dobę 2 osoby w tym momencie płacimy 60 zł , a do morza mamy ok. 200 m :) Morze szczerze mówiąc najczystsze z jakim dotąd się spotkałam :)

moj brat byl w Chorwacji 2 ltata temu z zona i 2 dzieci za ... uwaga 900zl z wlasnym dojazdem.

Gość do góry .......hej
w tamtym roku też tam byliśmy :) więc już miejsce sprawdzone

Gość kasieczkaaaaa
znalazLAM WLASNIE NA NECIE DOMKI LETNISKOWE 4 OSOBOWE Z LAZIENKA,Z A120ZL ZA DOBE ZA DOMEK, W LEBIE. dO MORZA OK 700M. TO CHYBA TANIO, CO MYSLICIE???CHYBA ZADZWONIE ZARAZ TAM I ZAPYTAM O REZERWACJE.

Gość kasieczkaaaaa
wlasnie rozmawiam na gg z wlascicielem:)

sami byliśmy w zeszłym roku w Chorwacji i za 900zł 2 dorosłe osoby + 2 dzieci to mozna jechać ale palcem po mapie :D mimo ze 2 lata temu Euro było po 3 zł... " fantazja, fantazja bo fantazja jest od tego..."

Gość zawsze rezerwujemy
Ja tez zewsząd słyszę jak to tanio ludzie jeżdżą :D akurat :D Po pierwsze jak w sezonie to jest drożej, a ja nie zamierzam siedzieć w mieście, jak inni odpoczywają :D więc lipiec-sierpień to dla mnie wakacje :D a w czerwcu to na weekend mogę jechać nie po to jadę odpocząć, by się babrać w garach i siedzieć w kuchni, więc wszystko jemy na mieście i nie żałujemy sobie benzyna jest droga,więc za sam przejazd wychodzi nam z 300-400zł a gdzie reszta? w domkach byliśmy raz i nigdy więcej :D kto nie był, niech jedzie :D (chyba, że są to lux wypasione domki np (energetyki) czy z innych zakładów pracy -wtedy to jest za grosze i super a tak to można koloryzować, ile wlezie :D nie wierze, że fajne, tanie domki, blisko morza nadal sa wolne w sezonie (chyba, że ktoś zrezygnował,albo czysty przypadek)

Gość kasieczkaaaaa
no ale domek 4 osobowy z lazienka i lodowka, 4 lozka, stolik kszesla w wyposazeniu, 700 m od morza i za dobe 120zl to nie duzo, prawda??

my 3 lata temu byliśmy w Gdańsku i za wynajme mieszkania 2 pokoje, umeblowane na osiedlu wrzeszcz ja, mąż i Synek płaciliśmy wtedy 100zł/dobe, blisko bloku był tramwaj do miasta i szybka kolejka do sopotu 2 lata temu byliśmy we Włoszech, dojazd w km taki sam jak na nasze morze, cena za pok 4 osobowy + śniadanie + obiad/kolacja + basen przy domu + plac zabaw, domek drewniany dla dziecka z zabawkami 50 Eur/ dobe (ale euro było po ok 3 zł) i za 2 tyg wtedy urlop nas kosztował podobnie

Gość guuuraaaaaaalllka
a ja płacę za domek piętrowy, na górze 2 łóżka i balkon, na dole jedno łózko dwuosobowe, kuchenka, naczynia, zlew, stolik, telewizor, dla fotele, łazienka z prysznicem, koce, parawany i leżaki na wyposażeniu + przed domem mały taras, a na trawce stolik i ławy dla każdego domku oddzielnie 20 zł od osoby :-) morze widać z balkonu, mamy do niego jakieś 200-300 m

Gość kolezanka olusi
ja bylam w tamtym roku nad morzem z rodzicami i corka roczna w przyczepie kampingowej, 30 zl za nocleg , rodzina wynajmowala przyczepy i pokoje pokoje byly za 45 zl, blisko do morza, moze warunki nie jakies zajebiste ale bylo spoko, byla to miejscowosc chłopy

Początek lipca - Krynica Morska - 10 dni pobytu - Pokój dwuosobowy w domu wypoczynkowym - 120zł doba. Dziecko do 2 lat gratis. Do tego dojazd i jedzenie.

My z M wyjezadzamy we wrzesniu do Wloch, placimy tylko za samolot bo siostra M mieszka tam na stale i nas co roku zaprasza. Tylko sie do jedzenia i do rachunkow troche dorzucimy :)

Gość lalalalalalalalalalalala
Jagoda i co wniosłaś do tematu?? Autorka pyta o polskie morze i ceny, rezerwacje.

Gość u_twoich_stop
z tego, co ja kojarzę w większości miejscowości ceny są podobne, ale owszem tak jak chcesz znaleźć fajne miejsce warto się zacząć rozglądać wcześniej, żeby potem nie było problemów. Wiesz też warto byłoby wybrać takie miejsce, gdzie będzie co robić w razie, gdyby pogoda nie dopisała.

Jak zarezerwujesz wcześniej, to złapiesz fajny nocleg za fajną cenę

Gość gość
Moim zdaniem jednak najlepiej w Polsce - po prostu poziom pensjonatów się poprawił, ceny również są dobre, no i cały czas jednak jesteśmy z dziećmi w kraju. My jedziemy w Bieszczady, do Zielonej Polany w Łączkach. W zasadzie pakiet mamy taki ja za granicą, a nie płacimy ani grosza za dzieci które mają 3 i 4 lata. Poza tym basen, plaża... będzie się działo.

My zawsze rezerwujemy wcześniej, zawsze blisko morza i pomijając koszty noclegów i dojazdu przeznaczamy na każdy dzień 300 zł, ale przeważnie wydajemy mniej. Ty musisz liczyć się z tym, że na 6-latka wydasz 3 razy tyle ile na siebie bo jest bardzo dużo atrakcji dla dzieci, a każda 10 złotych :p