Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pigi

Jestem na skraju załamania nerwowego...

Polecane posty

Gość tyut
Mieszkam na wsi i szczerze powiedziawszy nie opłaca się wysiewac własnych warzyw - jesli chodzi o ten wątek. W tamtym roku kolejny raz poczyniłam duże zakupy, kupiłam dużo nasion. Z tego wszystkiego wyrosło zalediwe marne ogórki i buraczki. I ponad 50 zł za nasiona (ekologiczne) poszło sie jebać. W tym roku nie zasieje nawet jednego nasionka! W tamtym roku za to obrodziło w czereśnie, troche się sprzedało ale jakby przyszły za to wyżyć to była by bieda.Ja całkowicie rozumiem ludzi chcących wyrwać się ze wsi. Zarobek z ziemi kiepski...

jagoda369 Lepiej zajrzyj do słownika ortograficznego, bo niestety "cieszko" pisze się przez "ż" :P I tak, pisze się "złotych". Sprawź sobie na rachunku za gaz :D

ja 2 lata temu zasadzilam jarzyny ale wszytskie mi wyrosly. chwilowa irytacjo--- cieszko * bylo z rozpedu . ma byc cieżko. Zadowolona??? A co do tych zl to ja jak w szkole mialam rachunkowosc to nauczycielka mowila ze ma byc zloty ZAWSZE!!! wiec teraz to juz sama nie wiem .:O

Gość trelemoreleeeeeee
Jagódko.. ciężko chyba miałaś na myśli???

na litość Boską nie pisz więcej tego zdania "A co do pampersow.... no coz, oszczedzam na dziecku to zadna tajemnica i nie wstydze sie tego" bo mnie krew zalewa, bo żadna matka nie powinna oszczędzać na dziecku, Dziewczyno wystarczy że napiszesz że oczszędzasz i tyle :/

aganicka -- to moja sprawa czy oszczedzam na dziecku czy nie. Moim zdaniem ja dziecku krzywdy nie robie. Tyle. A jak cie krew zalewa to nie czytaj moich pstow. Proste. :)

jagoda, miedzy mna, a Toba jest zasadnicza roznica. Ja jestem optymistka, a Ty pesymistka. Ja nie mowie dziewczynie, ze ma koniecznie to robic, ja daje pomysly. Moze robic cokolwiek. Hodowac kury i sprzedawac jajka, zasiac w kubeczkach po jogurtach nasiona pomidorow, papryki i co tam jeszcze mozna i sprzedawac te sadzonki, brac od sasiadki mleko i je sprzedawac, zalozyc hotel dla psow, uhodowac swinke i ja sprzedac. Nie wiem, to sa pomysly. Jeszcze raz zaznaczam, checi i samozaparcie to droga do sukcesu. Trzeba dazyc do sukcesu, a nie usiasc i plakac i czekac pomocy z nieba. Uwazam, ze osoba mieszkajaca na wsi ma wieksze pole do popisu niz osoba mieszkajaca w bloku i nie majaca zadnych perspektyw. Moje zdanie jeszcze jest takie: ten kto chce pracowac, znajdzie prace wszedzie na swiecie, ale osoba, ktora porafi tylko plakac i uzalac sie nas soba jaka to ona biedna nigdy i nigdzie nie osiagnie sukcesu :classic_cool:

Gość uwazam ze ktops
powinien zainteresowac sie sprawa niejakiej jagodki... nie zmienia dziecku pampersa a to nie jest zbyt madre... dziecko pol dnia chodzi z mokra pielucha bo matka ma gdzies jego zdrowie i komfort. patologia. moze ktos wie skad ona jest?

Gość uchodowac swinke i sprzedac
? :D no to teraz jestem rozbawiona do lez... a ktos z was w ogole wie za ile takiego uhodowanego zwierzaka mozna sprzedac? :D

buszmenka- nie jestem pesymistka tylko realistka. Bo zeby na wsi zrabiac trzeba miec jakies zaplecze a jak autorka jej nie ma to gdzie bedzie trzymala tego swiniaka czy krowe itd. Ale masz racje ze trzeba sie wziasc za siebie a nie uzalac :classic_cool: swinke mozna sprzedac za jakies 700zl wiem bo sasiad ma :) campari-- mieszkalam tam 3 lata . w 2008 wrocilam :) chcialabym znowu tam wyjechac z mezem i dzieckiem ale M nie chce :(

acha ja myślałam że mieszkasz bo może poznałybyśmy się dlaczego mąż nie chce już?nie podobało mu się?

on tam byl tylko 1 miesiac (tam sie poznalismy mimo ze maz jets moim dalszym sasiadem ) i fakt ze mu sie nie podobalo. Ja wspominam badzocieplo te lata kiedy tam bylam . ehhh ..... wspomnienia. Ja mieszkalam na poludniu IR a Ty gdzie mieszkasz. Duzo sie teraz zmienilo?

ja w dublinie spoko jest ważne że praca jest a tak to może być no tak jeżeli się mężowi nie podobało to może go nie namawiaj jak macie w polsce pracę i gdzie mieszkać

w sumie nie jest zle :) ale ta pl mentalnosc mnie dobija :P mieszkam na pld Polski i tu naprawde nie ma gdzie wyjsc co robic. W Ir jest super ludzie sa bardziej wyluzowani, wogle latwiej sie zyje. Ostatnio przegladalam oferty pracy w Ir bylo ich duzo w moim zawodzie ale czy by nie przyjeli w dobie kryzysu? Kiedy jest ciezko i przyjmowani sa pewnie tylko tubylcy... :(

Gość trzeba myślecccc
a coś ty autorko topiku myślała,ze jak urodzisz dziecko z pijakiem to będziesz miala sielankę. Patrzy się na oczy z kim się robi dziecko. Do tego znam niejedną taką kobietę co ma męża pijaka i do tego robi z nim kilkoro dzieci.

no tak ale co zrobić jak mąż nie chce sama nie polecisz chyba byś nie zostawiła męża i synka

trzeba myslec -- niestety masz racje . :( Sama jej o tym pisalam ale autorki nie ma juz na kafe.