Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grafki

Czy szczepicie dzieci przeciw pneumokokom, rotawirusom itp?

Polecane posty

Gość xxxxxxxxxxxxxyyyyyyyyyy
" kazdy przypadek sepsy jest naglasniany by wprowadzic strach i pzrekonac narod do szczepien niekoneicznei potzrebnych, niezbednych itd.. ale zawsze platnych i tym sposobem lekarze, farmaceuci a zwlaszcza firmy farmaceutyczne nabijaja kase w kieszen " Myszsza masz świętą rację! Szkoda tylko że jest tak niewielu ludzi, którzy przejrzeli na oczy... Pozdrawiam Cię

Gość a ile kosztuje
i kolejna dyskusja zwolenniczek i przeciwniczek szczepien...nudne to juz sie robi, niech kazdy robi jak uwaza, nie sadzicie?

Gość grafki
Wow, jaka dyskusja wybuchła. Mi nie chodzi o oszczędzanie na dziecku, tylko właśnie różne rzeczy się słyszy o tych szczepionkach, dlatego chciałam zapytać jak robicie.

Gość Agnaaaaaaaaa
Ja szczepiłam tylko na obowiązkowe i jakbym mogła, to bym na szczęść tylko zaszczepiła. Prawda o szczepionkach jest ukrywana, wystarczy tylko troszeczkę poczytać, ja najbardziej bałam się autyzmu poszczepiennego;/ Poza tym dzieci szczepione na rota tez je łapią, bo małe dzieci szczepi się tylko na (z tego co pamiętam) 7 szczepów a jest ich o wiele więcej i ciągle się mutują więc nie warto. To jets tak samo jak ze szczepionką na grypę. Mamy wystarczy poczytać. Przecież w każdej z tych szczepionek jest rtęć, trucizna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ania na diecie
JA NIE SZCZEPILAM, mniejsze ryzyko, tak mi powiedziala lekarka bezstronnie :-) TWOJA DECYZJA :-) LEKARZE NAMAWIAJA BO JAMA ZE TEGO KORZYSC MATERIALNA;hee

Gość gość
to twoja decyzja. Przekalkuluj zyski i straty związane ze szczepionka. Zauwaz, ze szczepionka jest droga http://aptekagold.pl/szczep-rotarix.html ale byc moze pomoze twojemu dziecku. Rotarix ma mnostwo opinii w internecie, zapytaj mam, ktore znasz :)

Gość gość
jest moja prawda, wasza prawda i gowno prawda Moje dzieci sa zaszczepione na wszystko, na dodatek za darmo bo w Niemczech... dla niewtajemniczonych a raczej z mania przesladowcza napisze, ze w Niemczech jes wolny wybor i nikt nie zmusza, nie namawia, nie straszy. Ludzie zwyczajnie maja olej w glowie i wiedza, ze szczepienia za dobrem ludzkosci , nie ich zaglada. Ale ktos glupiemu kiedys przegadal ?

Gość gość
masz racje wNiemczech jest wolny wybor co do szczepien ale wcale nie jest tak ze ludzie dobrze wiedza ze szczepionki sa cudem medycyny, wiekszosc szczepi ale jest sporo o wiele wiecej niz w Polsce nieszczepiacych a jakos nie ma epidemii choroby zakaznych te dzieci sa zdrowe, zyja, nie ma problemu, malo tego wlasnie z tego wzgledu ze tylu tam nieszczepionych porownywali zdrowie szczepionych i nieszczepion ych i okazalo sie ze nieszczepieni choruja rzadziej na wiele chorob glownie przewleklych ale tez infekcyjnych, wiec czy szczepionki to taki cud zdrowia to mozna polemizowac.

Gość lekareczka1
To że nieszczepieni mają się dobrze wynika z ochrony populacyjnej, bo żyją wśród zaszczepionych i nie maja od kogo sie zarazić. Wyobraźcie sobie że wszystkie dzieci nie są szczepione, byłoby jak dawniej, wiele dzieci nie dożyłoby dorosłości. O ile szczepienie przeciw Rota to głównie komercja, o tyle pneumokoki to dziś konieczność, bardzo jest tego dużo. Meningokoki dużo rzadsze, ale też warto mieć na uwadze choć może niekoniecznie w 1 roku życia. szczepienie przeciw grypie jest mało skuteczne, najnowsze badania wykazały ok 20%- można sobie darować, osobiście jestem za szczepienie przeciw ospie, dośc często daje powikłania więc warto przed nią chronić. Należy też pamiętac że szczepienia nie chronią przed "normalnymi" infekcjami w przedszkolu czy żłobku, one maja chronić przed chorobami śmiertelnymi.

Gość gość
przed jakimi to chorobami smiertelnymi maja chronic szczepienia? czy szczepienia chronia nas przed dzuma, tradem, cholera? to tez sa smiertelne choroby zakazne a jakos nigdy nie potrzebowalismy szczepien zeby sie przed nimi chronic. wiec jak to jest przed jednymi nas chronia te cudowne szczepionki a przed innymi nie? Jaka ochrona zbiorowiskowa skoro przeciw niektorym chorobom tam jest wyszczepialnosc 70-80% a podobno zeby ochrona zbiorowiskowa dzialal powinno byc 95%. Pneumokoki? Zartujesz, polecam dane z USA gdzie po wprowadzeniu szczepien na pneumo skoczyla im zachorowalnosc na nie o 50%, a zanim zaczeto szczepic ilosci wcale nie byly duze okolo 300 zachorowan na cale USA, no rzeczwsicie ogromne ilosci.

Gość gość
ospa czesto daj powiklania? Podziel sie z nami konkretnymi liczbami. jaki procent zachorowan na ospe to powiklania? hasla w stylu "dosc czesto daje powklania" jest tak konkretne jak "dosc czesto chodze na zakupy". Dla jednego dosc czesto to raz w miesiacu dla innego codziennie. Co oznacza dosc czesto? Konkretne liczby a nie mydlisz oczy.

Gość gość
Dzielę sie obserwacjami które posiadam z praktyki, nie chcesz nie szczep, moje dzieci sa na wszystko zaszczepione.