Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lelelle

Piloci wiedzieli ze sie rozbija. Dramatyczna rozmowa! Czytaj!!!

Polecane posty

Gość nie ma takiej strony

Prokurator wojskowy płk Zbigniew Rzepa, który prowadzi śledztwo w sprawie katastrofy samolotu prezydenckiego, powiedział Gazecie Wyborczej, że piloci tuż przed samą katastrofą mieli świadomość tego, że się rozbiją Powiedział też, że końcówka zapisu rozmowy na taśmie "była dramatyczna". Nie chciał jednak odpowiedzieć na pytanie, czy pasażerowie również wiedzieli o tym, że maszyna się rozbije. Pułkownik Rzepa wykluczył również to, że prezydencki samolot podchodził do lądowania kilka razy. - Podejście było tylko jedno i od razu złe - powiedział Gazecie Wyborczej.

Gość rosannes tears
to okropne... :(

Gość bez nicku dla potrzeb jednoraz
nie działa

Gość najbardziej mi żal pilotów

Gość fanka anka
na głownej stronie onetu jest ten artykul, juz napisali ze to wina pilota. I tak pewnie zostanie, jezeli okaze sie ze to wina pilota rrodziny ofiar beda mogly ubiegac sie o odszkodowania.

Gość fanka anka
mi tez najbardziej zal zalogi i borowikow bo o nich nikt nie pisze, wszyscy tylko o poslach i senatorach, jakby reszta nie miala rodzin czy dzieci.

Gość fanka anka
na gownej stronie gazety jest ten artykul

Gość tchórzliwa kosmopolutk
no bombarda jesteś nawet na tyle głupia że linka nie umiesz otworzyc :classic_cool: a ja pisałam kilka dni temu że piloci wiedzieli o tym ! że się rozbiją i nikt mi nie wierzył!! oni wiedzieli że ruskie ich robią w konia i dlatego się rozłączyli z wieżą. ale fakt.pl to dla mnie brukowiec...

Gość bedzie ci bardzo ciezko
piloci to mogli wiedziec ale czy PASAZEROWIE byli swiadomi, to jest pytanie na ktore nikt nie chce mi odpowiedziec ;(

Gość fanka anka
jestem pewna ze nigdy nie dowiemy sie prawdy, chyba ze za jakies 100 lat.

"mi tez najbardziej zal zalogi i borowikow bo o nich nikt nie pisze, wszyscy tylko o poslach i senatorach, jakby reszta nie miala rodzin czy dzieci." Najwyraźniej za mało czytasz

Gość jak toooo?
wiedzieli że zginą i polecieli ? coś mi się tu kręci :):)

Gość blackkk dressss
zastanawiające jest, że krązyli 3 razy nad lotniskiem.... co robili???? czekali aż mgła opadnie? czy już wiedzieli, że coś im nie działa????? w samolocie.. czemu zrzucili paliwa? to jest zastanawiające....wiedzieli, że muszą lądowac..dlatego to zrobili....a skoro tak to coś musiało im szwankowac..może odczyt parametrów był zły? dlaczego lecieli poniżej linii lotu??????????? samolot im nie pokazywał prawdziwych parametrów?? pasażerowie nie są głupi..jak zahaczyli...o antene to nimi tak wstrząsnęło..że strach..a jak ścinał drzewa..to czuli te trubulencje..pewnie inni widzieli brak skrzydła przez okno... a jak nie było paliwa....to oni moi drodzy..byli do góry nogami przypięci pasami...i przytomni dachowali...jak w aucie... nie wiem, czy to dodanie gazu...nie spowodowało, że samolot tylko z większą mocą wbił się w ziemię.....a tak nie mieli paliwa...wiec wybuch im nie groził...moze jakby mniejsza predkosc..to by tak nie zarył w ziemię...i ktos by przezył...

Gość nieeeeeee bzdury
ludzei czy wy wczoraj czytaliscie ze premier Rosji podal ze zadnego wybuchu nie bylo ani pozaru :O

Nigdy nie dowiemy się jakie były prawdziwe zapisy z czarnych skrzynek, tak jak nie wiadomo co było na tych, znajdujacych się w samolotach które rozwaliły WTC.

Gość blackkk dressss
no dobrze, ale dlaczego byli ponizej linii lotu? maszyna zawiniła? pilot nie leciał 1 raz..chyba maszyna była cos nie ten..

Gość nieeeeeee bzdury
a co pisza zagranica ? nie potrafie angielskiego :(

Gość blackkk dressss
no nie powiecie mi, ze nie rozumieli co do nich ruskie mówią? wstyd mogli pania marie zawolac...to by im przetłumaczyła.. i nic nie rozumieli to sie rozlączyli z wieżą..i zdecydowali, że lądują.. a nie pomyśleli, że mogli z pokładu zatelefonowac do Prokopa..w koncu w mediach kazdy sie zna. Nie cudujcie. I ktos by to przetlumaczył..co tam z wiezy kontrolnej..mówią...a samolot by sobie 6 okrążenie robił.

Gość Nestella
Nie rozumiem jednego- animacje komputerowe pokazywały, że samolot bardzo nagle przechylił się i uderzył w ziemię- dosłownie 2,3 sekundy. Czyli jak długo przed tym piloci wiedzieli, że się rozbiją?

Gość monique211111111
Rzepa pytany przez "Gazetę Wyborczą", czy fragmenty rozmów z kabiny to rozmowy między pilotami, czy też między nimi a którymś z pasażerów, odparł, że są to "na pewno rozmowy samych pilotów". Zaś to, czy rozmawiali oni jeszcze z osobą trzecią, będzie jasne "na 100 proc.", kiedy uda się zsynchronizować zapisy rozmów z czasem lotu. Rzepa wykluczył wersję by prezydencki samolot podchodził do lądowania w Smoleńsku kilka razy. "Podejście było tylko jedno i od razu złe" - podkreślił. Anonimowy ekspert, z którym rozmawiał w Smoleńsku dziennikarz "GW", zapewnił, że zapisy czarnych skrzynek zawierają informację pozwalającą wyjaśnić przyczynę katastrofy. Nie ujawnił, jaka to informacja. Na środę planowane jest przewiezienie do Polski trzeciej czarnej skrzynki samolotu, który rozbił się w sobotę pod Smoleńskiem - podał rzecznik Prokuratury Generalnej Mateusz Martyniuk Poinformował, że wstępnie planuje się badania czarnej skrzynki w Instytucie Technicznym Wojsk Lotniczych. Dyrektor departamentu prasowo-informacyjnego MON płk Wiesław Grzegorzewski powiedział o trzeciej skrzynce, że jest ona polskiej produkcji. "To rejestrator szybkiego dostępu, który rejestruje dla celów szkoleniowych, jak również technicznych i bieżących, parametry techniczne samolotu" - dodał. Podkreślił, że "niestety, ona nie rejestruje rozmów - te są tylko w rekorderach katastroficznych". "W Tupolewie jest standardowo pięć skrzynek rekordowych. Część są to skrzynki tzw. eksploatacyjne, robocze, które nie mają przetrwać, natomiast dwie są tak zbudowane, by przetrwać najtrudniejsze chwile w momencie katastrofy" - powiedział Grzegorzewski. "Ten trzeci - który się zachował, służy technikom do tego, by jak przygotowuje się samolot do lotu, czy zaraz po locie wrzucić dane na twardy dysk komputera - wtedy wyświetlają się natychmiast informacje czy samolot jest sprawny, czy nie. Albo świeci na zielono, albo pali się lampka na czerwono i trzeba wyjaśniać co jest nie tak, jakie jest odchylenie od normy, jaki parametr jest przekroczony i co trzeba zrobić, żeby to naprawić" - dodał.

Gość jakie to smutne bardzo
zobaczcie dalszą cześć filmu - ten samolot nie mógł wylądować http://www.youtube.com/watch?v=IMMnk21XGpM&feature=related pomijam te głupoty wypisywane przez tego co zamieścił ten filmik ten samolot po prostu nie mógł wylądować, cos sie z nim działo kto zmusił pilota, zeby mimo wszystko podjął kolejna próbę Boże jak oni musieli się bać :(

Gość Sabrinaaaaa
maciel ink do cial?

Gość aaaaakkkkkkkkkkkklllllllllllll
tu było cos nie tak,ale tego sie nie dowiemy a czarne skrzynki hmm tez sie nie dowiemy pokaza tylko te info co chca prawde niestety nie