Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamama 21 lat

brak ubezpieczenia a ciaza

Polecane posty

Gość przyszlamama 21 lat

Witam niedawno zaszlam w ciaze jestem mloda a to moje pierwsze dziecko. Mam pytanie w tym roku koncze studia. Narazie jestem ubezpieczona przez taty prace i moge korzystać z nfz ale gdy skoncze studia ubezpieczenie przestanie mnie obowiazywać. Czy muszę się gdzies ubezpieczyc zeby nie placic za porod czy przez to ze jestem w ciazy moge byc dalej ubezpieczana przez tate.

Gość jako ciężarna masz
BEZPŁATNY dostęp do opieki medycznej

Gość ggggrrrrrrrrgggggg
chyba jak zarejestrujesz sie w biurze pracy masz ubezpieczenie.

Gość baśka 88 75
przysluguje ci bezplatna opieka w ciazy i podczas porodu.

możesz zarejestrować się w urzędzie pracy i wtedy będziesz miała ubezpieczenie. ale do czasu gdy jesteś w ciąży i 6 tygodni po porodzie jesteś normalnie objęta ubezpieczeniem zdrowotnym. za nic nie płacisz, możesz korzystać z lekarzy mających umowę z NFZ i rodzić w państwowym szpitalu bez żadnych opłat.

Gość Agnaaaaaaaaa
Zarejestruj się w urzedzie pracy jako bezrobotna i bedzie ci przyslugiwalo ubezpieczenie w 100%, przez caly czas po poki bedziesz chodzila na podpisy.

Gość fanka anka
na podpisy chodzi sie co kilka mies, trzeba ich powiadomic ze jest sie w ciazy czy nie? trzeba mimec zwolnienie lekarskie czy jakies zasiadczenie od lekarza? Maja prawo wykreslic z urzedu pracy, bo jednak w 8 mc kobieta nie pojdzie do pracy

Nie za free tylko państwo za to płaci. Przy przyjęciu musisz zgłosić, że nie posiadasz ubezpieczenia w NFZ i Oni wiedzą gdzie zgłosić się po kasę i gwarantuje Ci to ustawa. Ubezpieczenie się należy kobiecie w czasie ciąży, porodu, połogu oraz dzieciom do lat 18.