Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chantalka

Samolot runał do góry nogami...

Polecane posty

Gość slowoo prawdyyy
ja towidziałam na symulatorze lotu:) lo logiczne...samolot się przechylił na bok i przewrócił.. jestem ciekawa, dlaczego pilot dał 100% mocy silnika..ale nie jechał prosto..tylko wykonał zakręt w lewo...i leciał prosto.. gdyby dał moc silnika 100% i leciał prosto przed siebie samolot uniósł by się w górę...a co ważne miał pod sobą pas startowy..czyli tam nie ma drzew o które można zahaczyc... on natomiast wykonał raptowy skręt w lewo...tym samym zahaczył skrzydłem..skrzydło się oderwało...samolot się przechylił..przewrócił..i tak trał o ziemię..nastąpił wybuch itp..

Gość ogladam ten film setny raz
bo on najpierw zahaczyl o antene tym lewym skrzydlem i wtedy sie przechylil.

Gość upssss
czytam opis że odpadły skrzydła i leciał sam kadłub a potem zarył w ziemię ee tam...i tak sie nie dowiemy prawdy

Gość slowoo prawdyyy
przechylił się bo..tu rządzą prawa fizyki..jak wykonasz raptowny skręt w lewo.. z całą mocą..to niestety istnieje duże prawdpodobienstwo nawet jak jedziesz autem.. że cię zarzuci..tył ci zarzuci..skręci cię..w lewo itp.. Tu była podobna sytuacja..samolot był za duży na taki manewr..co innego na 20 osob alb helikopter...i tez dlatego się przechylił...ogon był z tyłu..a dziób samolotu trochę wyżej.. tu działają siły..przyciągania, odsodkowa, przyśpieszenia..Niech wam to rozrysują prof..z fiyki, termodynamiki..:) To zadziałało na niekorzysc... tak samo auto za zakręcie..działa na niefo siła odsodkowa..dlatego tyle aut przy mocnym zakręcie zostaje wyrzuconych poza skręt...

Gość meszugene
dziwne dziwne, wręcz nieprawdopodobne :D 🖐️

Gość logicnza
zapytajcie ruskich-oni to wyrezyserowali

Gość slowoo prawdyyy
I co to normalne? czemu ten skręt wykonał???

bo sie o antene zaczepil.

Gość slowoo prawdyyy
a po co on tak krązył??? czekał aż mgła opadnie:)???????? w tym czasie rozmawiał co ma robic? leciec czy lądowac? na logikę wszystko na to wskazuje..latał i rozmyślał..sam czy z kims.. w koncu podjął się lądowania...dlaczego leciał nizej niz wytyczona trasa lotu miała byc??????? Może od tego ciągłego krążenia....zmiejszyły mu się parametry lotu- czytaj za nisko...

Gość slowoo prawdyyy
jesli leciał..i uderzył o antene..na pewno pewna czesc psazerów..odczuła to jako turbulencje..a ci co siedzieli obok okna..widzieli ze nie ma skrzydła..:O..byli swiadomi... jak scinał drzewa..dołem..tez to odczuli..:O :(

nie wiem czemu krazyl, moze sie ustawial, czekal az mgla opadnie, moze nastawial te przyzady pomiarowe, gdzies czytalam, ze moze chcial wyrzucic troche paliwa zeby samolot byl lzejszy. dowiemy sie z czarnych skrzynek.

Gość slowoo prawdyyy
tam musiala byc taka panika..jak nic...

Gość slowoo prawdyyy
oni byli przypieci pasami....a dachował...i od tego tarcia zaiskrzyło..tarcie to eneria..=ogien.. ja nie wiem czy nie powinni wyskakiwac przez okna..:O

chantalka> rozpedzony byl, rozpadl sie, czesc czesci pewnie przekoziolkowala, wszytsko w tym pedzie.

zrobil koziolka i sunal dalej na dachu. prawdopodobne. nie od parady te kola byly do gory nogami. tylko ze on nie spadl z niebo do gory nogami, tylko sie potem obrocil

Gość jhhjjhjhggjgj
Okna to raczej trochę za małe, prędzej "drzwiami" (nie wiem jak profesjonalnie nazywa się to w samolotach), ale zauważmy, że to były sekundy... Nie było czasu na rozmyślania, a co dopiero działanie. Poza tym każdy jednak liczył (o ile zdążył pomysleć) na dobre zakończenie :(

Gość blackkk dressss
no ale czemu on krążył nad lotniskiem???? do moskwy nie było tak daleko znowu...mogli tam leciec... ponadto...czemu zrzucił te baki z benzyną? wiedział, że mogą sie rozbic?? cos jest nie tak... ponadto czemu leciał niżej linii lotu..? czyzby maszyna nie pokazywała mu prawidłowych parametrów lotu?? wiec maszyna byla awaryjna..