Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredytobiorczyni

kredyt male pytanko

Polecane posty

Gość kredytobiorczyni

potrzebujemy z mezem wziac 60-70tys kredytu, maz zarabia okolo 3tys ja nie pracuje mamy 1 dziecko. maz na umowie ma najnizsza stawke niestety i mam pytanie czy wystarczy ze szef da zaswiadczenie ze maz zarabia srednio 3tys (diety, premie..)? mam szanse na kredyt?

Gość kredytobiorczyni
dodam, ze mamy wklad wlasny 100tys.

Gość eeekkkiii
a to jest kredyt hipoteczny?

Gość kredytobiorczyni
wlasnie nie wiem bo ja sie nie znam na tych kredytach...? na razie orientuje sie..

Gość lalalalalalalalalalalala
Czy te 3 tys wpływają mężowi na konto? Czy może ma najniższą na konto a reszta do ręki?

Gość eeekkkiii
jeżeli te pieniądze są na czysto to myślę że dostaniecie

Gość mezatka25 _
tak wpływaja na konto ale pod innym hasłem ze nie diety i premie, po prostu szef tak ustaliłi koniec. na czysto mamy 2,8-3,5 tylko nie wiem czy takie zasw wystarczy skoro nie ma tego udokumentowanego:(

Gość eeekkkiii
ta kwota cała powinna być jako wpływ z wynagrodzenia, wszystko zależy jaki to kredyt i jaki bank, mogą chcieć pit11 np lub wyciąg z tego konta

Gość lalalalalalalalalalalala
I tu może być problem bo ja np. jako pracodawca nie podpisałabym takiego zaświadczenia o zarobkach, że niby mąż 3 tys zarabia. Banki przy takich kredytach sprawdzają często wynagrodzenie. Pracodawca kręci z wynagrodzeniem więc może się wkopać podpisując takie zaświadczenie.

Gość nie chłopak
to zależy od banku, mój znajomy na początku roku brał kredyt i wiem, że w jednym banku (nie pamietam czy lukas czy eurobank) chcieli zaświadczenie od szefa o ostatnich 3 wypłatach (jaka była średnia itd) i umowę o pracę, a gdzie indziej brali pod uwagę tylko kwotę zadeklarowaną w umowie. Podobno najmniej formalności było w banku w którym ma konto.n

skoro na umowie ma najnizsza krajowa a dostaje wiecej to sa to lewe pieniadze bo nie odprowadza od nich podatkow.

Gość mezatka25 _
szef zeby nie placic wiekszych skladek dal umowe z najnizsza podstawa. maz normalnie na koncie co mc ma: wynagrodzenie 980, a potem koszty paliwa itp np 1600 i dupa:O

Gość eeekkkiii
musisz w banku zapytać czy będa brali pod uwagę zaświadczenie o dochodach czy coś jeszcze

Gość ja powiem tak......
w życiu Ci pracodawca nie podpisze takiego zaświadczenia ...skoro wykazuje że płaci Twojemu mężowi najniższą stawkę to od tej stawki odprowadza ZUS i podatek więc wkopałby się na całego najlepiej by było jakbyście pochodzili po bankach i tam na miejscu zapytali o Waszą zdolność kredytową

Gość mezatka25 _
boże w tej Polsce jest strasznie ciężkie życie:(

Gość mezatka25 _
masz racje ale moze napisac ze ok 1500 zl to diety i premia?