Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam jakas fobie

boje sie polykac tabletki. jak sie przemoc?

Polecane posty

Gość Mam jakas fobie

polkne cos na ksztalt i wielkosc ibupromu,ale juz apapu i wiekszych nie. probuje, ale gdy przechylam glowe to lapie mnie jakis lek,ze ona sie przekreci poziomo i stanie mi w gardle i wypluwam. nie jestem w stanie. jak to zwalczyc:( to jest chore

Gość gól sę facjate depilatorem
też się boję połykać tabletki :O ale mam na to patent ! połykam je z jedzeniem :classic_cool: może być nawet kawałeczek suchego chleba , obojętne. i wtedy luz :)

Gość odczynnik psi
Ja się przemogłem łykaniem mniejszych tabletek, aż w końcu się przyzwyczaiłem i te duże też bez problemu wchodziły. Ciekaw jestem jaką największą rzecz mógłbym teraz połknąc :classic_cool:

Gość glupotypiszeciesp..
to jest ZDROWE ODCZUCIE,pokrusz je,polam,w wodzie ,nie ryzykuj

Gość 778799
Nie wszystkie tabletki można pokruszyć. Trzeba zawsze przeczytac ulotkę (zamieszcają tam takie informacje).

Gość glupotypiszeciesp..
tu APEL DO PRODUCENTOW!!!!!!!ROBICIE ZA DUZE TABLETKIMOZE SA TYLKO DLA (....) ALE NORMALNE GARDLA TEGO NIE PRZELKNA!!!!!!!!!!NIE KAZDY MA MORDE JAK ....ZROZUMCIE TO!!!!!!!!!!JA WYSZUKUJE MALYCH I NIGDY DUZYCH NIE KUPIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ANI MOI LICZNI ZNAJOMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dodajestemcipharezte
wade sam masz glupcze tabletki sa za duze jak dla konia

Gość 778799
Ja np. biorę teraz Nolpazę (to są akurat małe tabletki, ale nie w tym rzecz). Na ulotce jest napisane: "Nie należy żuć ani kruszyć tabletek leku Nolpaza, ale połknąc je w całości popijając płynem".

Gość Do dupy z czopkami

Gość 778799
Ja też nie lubię łykac takich kobył :O więc cieszę się, że te moje tabletki sa takie małe. Przy większych (np. kapsułkach) mam problem, ale nie tyle z połknięciem, co z tym, że zwyczajnie czuje je potem przez jakiś czas w pzrełyku :O A potem mi sie jeszcze odbija taka kobyłą :O nawet popijanie nie pomaga (muszę coś zjeśc i dopiero mi przechodzi - chyba po prostu te podłuzne tabletki lubią utkwić w poprzek i podrazniaja przełyk).

Gość Mam jakas fobie
boje sie,ze zatrzyma mi sie gdzies w przelyku.raczej nie mam zadnej wady.to jakis dziwny lek,serce zaczyna mi szybciej bic.tak samo w przypadku jakichs dlugich zylek z wedliny.kiedys nie pogryzlam i gdy przechodzila mi przez gardlo myslalam,ze sie udusze

Gość CIEkaWEMuaaa
przewidujesz,ze umrzesz w taki sposb,zadlawienie

masz jakąś barierę psychiczną...może zacznij od próby połykania jakichs małych tabletek, witamin, lub cukierków...np tic tac

Gość Mam jakas fobie
ale najwiekszy problem mam wlasnie z tabletkami.nie raz musialam brac antybiotyk,a byly to zazwyczaj wielkie kobyly.kilka razy rozpuszczalam w wodzie,ale tak na dluzsza mete sie nie da.nie cierpie czuc czegos w gardle.najlepiej gdyby to szybko przelecialo

Gość odczynnik psi
Proponuję zmyc otoczkę spirytusem, pokruszyc, zalac spirytem, przefiltrowac do kubka, odparowac spiryt, zalac wodą do iniekcji i zapodac dożylnie jak boisz się łykac. Można i w wodzie rozpuszczac, ale to zalezy, czy dany lek się rozpuszcza w wodzie czy spirytusie oraz temperatury przy której sie najlepiej rozpuszcza :classic_cool:

Gość tak uważam....
a ja połykam wszystkie na raz :D trzeba robić to szybko, najpierw garść tabletek i zaraz po tym odpowiednia ilość napoju i chlus wszystko do gardła, leci ja na zjeżdżalni na basenie:D

Gość gość
Ja tez tak mam i zaraz mam polnnac tabletke o wielkosci grosza co zrobic

Gość gość
Ja to przekroilam i jest git i pije big duzo wody ale ja wam radze brac syrop

Gość gość
Ale z now musze polknac jutro o 10 jedna to ok ale potem22 dwie no co zrobic jeszcze tak jtr i w piatek jedna i moze to koniec

Gość gość
najlepiej isc do lekarza bo morze stac sie cos gorszego wyjmal mu i po sprawie to nie boli!

Gość gość
do lekarza zoperuja i bezie spoko wspolczuje zycze powrotu do zdrowia pozdrawiam michal :)

Gość gość
ja polknalem tic taca w calosci i spoko jest tak i z toba

Gość gość
ja też się boję połykać tabletek a mam już 23 lata. Ja nawet hydroxozynum nie połknę muszę pokroić sobie na kawałeczki. Zresztą każda tabletkę krusze lub gryze i w ten sposób połykam. Boję się, że kiedyś trafie do szpitala, a wiem że tam się nie cackają z nikim.

Gość gość
Hudrocyzynium masz syropie ! Takze mogles prosic lekrza zeby syrop tobie zapisal ja biore syropie 200ml