Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FJ26

Wczoraj w Krakowie 5000 osób protestowało

Polecane posty

Gość poem izabell marcinkiewicz
ten kto napisał ze kaczynski niegodzien królów oby ci jaja do dupy wessało razem z kutachem. po smierci wszyscy jestesmy rowni i tyle nie ma królów prezydentów i innych tego typu kazxdy kto protestował to pizda i tyle

Gość a wiecie ze na wawelu
lezą też księża

Gość PiS spadkobierca polityczny
zamachowca /Niewiadomskiego/ na Prezydenta Narutowicza załatwiło sobie z kościołem miejsce na Wawelu. L.Kaczyński grał na kościół i coś ugrał. Ze koniukturalnie? Ze spotykał sie na Jasnej Górze z pielgrzymami Radia Maryja? To była dla niego "cała POlska" jak powiedział. No to co? Przeszkadza to komus? To niech opuści ten kraj.

Gość Niemcy o Wawelu i Kaczyńskim
Decyzja o pochowaniu prezydenta Lecha Kaczyńskiego na Wawelu zasiała ziarno niezgody wśród Polaków - pisze w czwartek niemiecki dziennik "Sueddeutsche Zeitung". "Frankfurter Allgemeine Zeitung" ocenia, że nie należy się dziwić protestom przeciw tej decyzji. "Władysław Sikorski, szef polskiego rządu na uchodźstwie w czasie II wojny światowej, dopiero w 1993 roku, pięćdziesiąt lat po śmierci, został pochowany w katedrze na Zamku Wawelskim. Jego krewni nie chcieli przewieźć prochów generała do Polski okupowanej przez Rosjan" - pisze "FAZ". Przypomina również o sporze dotyczącym pochówku w katedrze "wojowniczego i niepobożnego" marszałka Józefa Piłsudskiego. "Nic dziwnego, że teraz także decyzja o pochowaniu zmarłego tragicznie prezydenta Kaczyńskiego na Wawelu wywołała - łagodzoną z pietyzmem - krytykę. Za jego życia nikt w Polsce nie pomyślałby o tym, aby stawiać go w jednym szeregu z królami i duchowymi bohaterami historii. Tylko emocjonalne uniesienie społeczeństwa, które zostało dotknięte do żywego, wynosi go tak wysoko" - ocenia dziennik. "FAZ" publikuje również felieton mieszkającej w Niemczech tłumaczki i pisarki Marty Kijowskiej, która ocenia, że poczucie narodowej jedności i nowego początku, jakie pojawiło się w Polsce po katastrofie pod Smoleńskiem, "zostało zniweczone przez jedną pochopną decyzję". "Tragedia w krótkim czasie przerodziła się w dobrze znaną farsę publicznych kłótni i szukania winnych. Wielu będzie miało za złe (Jarosławowi) Kaczyńskiemu i (kardynałowi Stanisławowi) Dziwiszowi to nagłe ocknięcie. Istnieje zagrożenie, że po śmierci Lecha Kaczyńskiego nadal następować będzie polaryzacja, z którą wiązany był on za jego życia" - pisze autorka. Ocenia, że "brak umiaru w inscenizowaniu zbiorowej żałoby grozi podzieleniem Polaków". Także "Sueddeutsche Zeitung" ocenia w komentarzu, że "jeden kardynał, który według jego słów uważa 'wychowanie w patriotyzmie' za zadanie Kościoła, zasiał w tygodniu wielkiej żałoby niezgodę wśród Polaków".

Gość dajmy spokoj
moim zdaniem takie miejsce zlozenia to tylko wstyd dla rodziny ambicje braci szly zawsze rownolegle ich mania wielkosci rowniez przeciez ich zachowanie to stale udowodnianie komus czegos a najlepiej czegos niewygodnego , mieszkajac za granica czesto wstydzilem sie za ludzi pokroju walesy leppera czy blizniakow poklask klechy z krakowa zakancza mam nadzieje ta wstadliwa moim zdanie ere polskiej polityki. bardzo bym sobie zyczyl zeby wladza nareszcie zaczela mile owocne stosunki przynajmniej z sasiadujacymi krajami..... jak sobie chca to niech sobie robia impreze na wawelu mam to gleboko w nosie.

Do założyciela wątku; Nie 5000 osób tylko 200 i to inspirowanych przez PO. Żal mi cie człowieku, że tak można tobą manipulować..

Nie przepadałam zaLechem Kaczynskim,ale patrząc na reakcje niektórych uczestników tego pseudoprotestu mogę stwierdzic jedno-Kraków nie zasługuje na to,aby pochowac w nim prezydenta...

--->dajmy spokoj Jeśli ktoś o szanowanym kardynale krakowskim pisze " klechy z krakowa zakancza" właściwie nie musi już nic więcej pisać. Wiemy jaką opcję reprezentuje autor. Szalom

Gość ...i juz
Spoczną na Wawelu i basta!!!!!! mozecie krzyczec i tupac do woli

ja słyszałam ze było 6 osob Michnik Wajda z Zoną Komorowski Tusk i Założyciel topiku :p

Gość azsgrsj
Było wiadomo ze Palikotczycy i Niesiołowczycy czekali tylko by w końcu dać głos.Na pewno wesprą was jeszcze Wojewódzki i ten drugi którzy Kaczyńskiego w radio swego czasu lzyli. Piłsudski swoich antagonistów wysyłał do Berezy Kartuzkiej,gdyby dzis zył , tam właśnie byście wylądowali. Macie racje , Kaczyński nie jest godzien by spoczywac obok ludzi którzy mają na rękach polska krew. Obok "króla" Piłsudskiego i "króla" Sikorskiego. ciao

Gość ...i juz
i dyplomato-łka "profesora" Bartoszewskiego

Gość prawo prawdziwi patrioci
brawo, tak trzymajcie, ja jadę do Wrocławia wspomóc naszych w prostestach :) nie bądzmy ofiarami nieustannych pomyłek kleru i Jarosława K. !!

Gość ...i juz
jedz jedz potup sobie i pokrzycz po proznicy

Gość ...i juz
Akurat Tusk Palikot i Niesiołowski zachowują się przyzwoicie tylko szkoda ze tak po czasie jesli maja sumienie to im wspołczuje

do poprzednika czemu nazywasz swych kolegow patriotami - co oni takiego zrobili oświeć ciemny naród ? wiekszość z was to studenci co w Krakowie sa od dwoch lat , na Wawelu byi raz z wycieczka szkolna a wiedze o zyciu maja z TVN 24 i GW, no a ze w weekend imprezy odwolane to nadmiar hormonow uderza do glowy i chcecie zrobic zadyme i pokazac sie w tv WSTYD

Po czasie czy nie ale w tej chwili zachowują się przyzwoicie co o nich jako o ludziach dobrze świadczy. Ale pani Róża to przecież dobra koleżanka pani Senyszyn - nieprawdaż? Jaka to opcja?

Gość ja pilam l karnityne
ja tez nie jestem za pochowaniem Kaczyńskiego na Wawelu, nigdy gonie lubiłam ani jako polityka ani jako człowieka ALE ludzie urządzać sobie protesty gdzie tyledzieści ludzi zgineło? słoma wam z butów wystaje!

Gość cyrk a w środku pajace
Jezu ! Polska w cyrk się przemienia! Niemcy będą nam mówić co mamy robić i jakaś miernota tłumaczka. PTFU! Niech mnie ręka Boska broni! !

Gość rose&roll
ja pjerdole... Prezydenci sie zjadą na pogrzeb, nawet baraki przylecą a tu nagle wyskoczą jakies wsióry. Boże! Co za wstyd i wiocha, co sobie o nas Polakach świat pomyśli !!!! Gdybym mogła to każdy z protestujących by dostał buta na ryj !!!!!!

Gość rose&roll
może sie nie zaśłużył ale zginął tragicznie i chociaż to powinno wam zamknąć te niewyparzone mordy !!!!!!

Gość Już mi się nie chce tłumaczyć
ale spróbuje raz jeszcze, Wstydzić to się powinna osoba, która odpowiada za taką decyzję w okresie żałoby. Pochówki na Wawelu zawsze były kontrowersyjne i wzbudzały wiele umocji. Czemu miałoby być inaczej w przypadku prezydenta, który przez większość nie był lubiany? Podjąć taką decyzję w okresie żałoby, zamknąć usta krzykaczom, bo przecież nie wypada. A Wy? Sami sie wstydzić powinniście. Po pierwsze dulszczyzną od Was zalatuje- ja się nie zgadzam, ale zamiote pod dywan, bo żałoba i świat patrzy i sie smieje. Śmieje się? Ano może i śmieje, bo tez trudno nie śmiać się z narodu, którego członkowie wzajemnie się opluwają i 'tłumaczą' za innych, zamiast solidarnie bronić nawet w ich mniemaniu niesłusznych poczynań. Wstydźcie się więc sami siebie. Patriotami się zwiecie, lepszymi ludźmi, a opluwacie historię, tradycję, naród, bo ćóż to Wawel, cóż to pochowani na nim i wreszcie cóż opinia części społeczeństwa, Niech uszy stula po sobie i poszeptają po kątach, ale żadne protesty, bo aństwo dulscy we własnych ścianach brudy piorą. A Ty życie po życiu jesteś idealnym tworem minionej epoki :O Wszystkiemu winni zydzi i cykliści. Wujaszek Putin byłby z Ciebie dumny :O

Po pierwsze piszesz że Pezydent był przez wiekszość nie lubiany. A tu zonk. Na ulicach tłumy. Ja bym na pogrzeb nielubianej - obcej osoby (rodzina to jednak co innego) zwyczajnie nie poszedł. Gazeta Wyborcza , TVN i inne spółki zależne od Goldman Sachs wmawiały ludziom negatywny obraz Prezydenta. Teraz wielu się obudziło. I trochę im chyba głupio.

Gość Już mi się nie chce tłumaczyć
Lubiany nie był, nie czarujmy się. To że był ciepłym, dobrym mężem i fajnym współpracownikiem, patriotą nawet nie zmieni faktu, że jako prezydent nie wykazał się niczym szczególnym. A że ludzie przychodzą? Solidarność z tragedią, nie neguję, to bardzo piękny zryw, ale co to ma do jego oceny i sympatii przedśmiertnej? No i o zmarłych przecież źle się nie mówi, tzn. uścislijmy- o zmarłych niedawno, bo już królów, przywódców itp. zmarłych jakiś czas temu opluwac można bez wyrzutów sumienia :O

no ale poszedł byś człowieku zapalić świeczkę ot tak sobie dla człowieka którego zwyczajnie nie lubiłeś. Ja myślę że ta niechęć do Prezydenta wynikała z manipulacji fachowców od PR. I wcale nie była taka powszechna w narodzie jak się to przedstawiało. Tylko że to przedstawiający - osrodki opiniotwórcze były bardzo niechętne. I to się właściwie nie zmieniło. Były niechętne nie dlatego że miały jakieś widzimisię tylko realizowały pewien założony scenariusz. Walka o władzę i pieniądze. Mówi Ci to coś?