Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FJ26

Wczoraj w Krakowie 5000 osób protestowało

Polecane posty

Gość Już mi się nie chce tłumaczyć
Myslę, że po części masz rację. Niechęć do prezydenta pewnie częściowo była kreowana przez media, co nie zmienia faktu, że 'prawdziwa cnota krytyk sie nie boi' i sam wiele mógł zdziałac na tym polu. Ponoć nie chciał, a może jednak nie miał jak?Trudno oczekiwać, że w takim momencie media, politycy, osoby z otoczenia powiedzą- tak, macie rację, to był słaby polityk i kiepski wspólpracownik. Wyobrażasz to sobie? Nalezy z drugiej strony przyznać, że żałoba narodowa jest równiez wykreowana przez media. A ile osób poszło zapalić znicz, żeby wstawic sobie odpowiednią fotkę na nk? Ile osób poszło tam na fali zbiorowej histerii? Tez wykreowanej przez media

"... To że był ciepłym, dobrym mężem i fajnym współpracownikiem, patriotą nawet ..." A kiedy to Go tak media zaczęły opisywać. Po śmierci. Wcześniej jakoś tego nie dostrzegały. Zmienił się po śmierci czy co?

częsciowo wykreowana ? człowieku media jeżdziły po nim jak po burym ośle ze jest niski , brzydki, ze ma brata bliżniaka , ze rozdaje ordery, ze ma kota, o wszystko sie czepiali i to zarowno tvn i GW jak i tv publiczna ludzie mysla tak jak chca PR owcy , a nie kazdy lubi być projektowany On wolal naturalnosc a media te naturalnosc wysmiewaly

i ska niby teraz jest tyle zdjec jak sie smieja jak sie tula jak rozmawiaja z normalnymi ludzmi ? po smierci ich nie zrobili - tylko przedtem nikt ich nie pokazywal bo mieli swojego "kartofla " z ktorego kazdy przecietny dziennikarzyna sie nabijal !

Może zwyczajnie nie umiał. Nie umiał i Pan Bóg poskąpił mu warunków fizycznych do bycia gwiazdą telewizyjną. Ale czy losy państwa powinny spoczywać w rekach telewizyjnych gwiazd. Znam tylko jedną która się sprawdziła. Ronald Regan.

Gość nie bedzie kartofla na wawelu
to potwarz dla wielkich tam spoczywajacych!!!

nie mow wiec o czesciowym kreowaniu wizerunku bo media ich niszczyly konsekwentnie a teraz niektore z nich sie plaszcza ze wstydu przed ludzmi i odklamuja wizerunek Prezydenckiej Pary - publiczna tv a niektore ida na ogladalnosc - tvn ale od "sprwy wawelskiej " widac ze beda jatrzyc bo to sie sprzedaje i w nosie maja ze to margines protestuje ze Wajda jest podstawiony i manipulowany przez wiodomo kogo i ze Nas POlaków osmieszaja

Ja sobie jakoś też nie przypominam takich gorliwych obrońców prezydenta przed smiercią. Gdzie się pochowaliście? Oczywiście, że media nie pokazywały prywatnej strony jego zycia. Być może błąd, ale jak to sie ma do jego prezydentury? Oczywiście, że media kreuja rzeczywistość. Nigdzie tego nie negowałam. Naturalnie, że ulegamy manipulacjom. Medialnym i codziennym. Co to jednak ma wspólnego z faktem, że pan. Kaczyński był, delikatnie mówiac, przeciętnym prezydentem. I trudno wyrabiać sobie pełną opinie o nim zarówno na podstawie wcześniejszych informacji, jak i tych teraz, ujawnionych na fali smutku i żałoby po tragicznym wypadku, w którym zginęła niemal setka osób? Pełny obraz uzyskamy pewnie po latach. Gdy juz nie będzie 'cicho nad ta trumną' , gdy zweryfikuje go historia, a bliscy i dalsi współpracownicy być może powiedzą, jaki był naprawdę. Tak jak wcześniej bylismy zmanipulowani, tak i teraz pewnie ulegamy wielkiej manipulacji, tyle że o przeciwnym wektorze. I tyle. I dlatego należało się wstrzymać z pochówkiem na Wawelu i pozwolic historii na chłodno ocenić prezydenturę

To ja się może powtórzę. Na Wawelu spoczywają władcy nie dlatego że coś wielkiego zrobili (choć niektórzy zrobili) ale dlatego że byli władcami. Czy to dość jasno powiedziane?

Obrońcy Kaczyńskiego byli zawsze tylko nikt Nas nie słuchał ja mam 30 lat a odkad pamietam poza tragicznym wyborem Kwasniewskiego ze wzgledu na niebieskie oczy - wsytdze sie do dzis glosowalam na prawice zatem naturalne ze i na Prezydenta Kaczynskiego

A ja już myślałam, że da się podyskutować bez wyzwisk i wzajemnego obrażania się :O Tak, władcy zostali tam pochowani tylko i wyłacznie z tego powodu, bo to był ich cmentarz rodzinny. To tak, jakby się dziwić, że Nowak został pochowany w grobowcu rodzinnym choc był pijakiem i bił żonę. Natomiast po smierci Narutowicza, celem uniknięcia takich sytuacji jak teraz, uzgodniono, że miejscem pochówku polskich prezydentów będzie Katedra Warszawska

Gość oj....głupi wy.. głupi........
i to właśnie im chodziło........co by wprowadzić zamet i odwrócić ludzi od zmarłego prezydenta i jego brata.I jak widać udało im sie

Tak, wiem, my głupi, ty jedyny mądry. Putin z Tuskiem ustalili miejsce pochówku, żeby zamęt posiac :O

Gość OOOOO MATKO
ja go lubiłam więc mów za siebie i tak wygra PIS!!!!!hahaha

"Natomiast po smierci Narutowicza, celem uniknięcia takich sytuacji jak teraz, uzgodniono, że miejscem pochówku polskich prezydentów będzie Katedra Warszawska" Uzgodniono? Arcybiskup Sapieha uparł się że więcej na Wawelu już nikt nie zostanie pochowany. Ot i całe uzgodnienie.

Gość baaaaaaaaaaaaa
wstyd !!!!!! niech spoczywa w spokoju

Gość dajmy spokoj
----> zycie po zyciu praca agitatora lezy w twoim charakterze czy moze placa ci za to co tutaj piszesz ? piszesz ze te tlumy swiadcza o tym jak kochany byl prezydent.... szkoda ze sciszyles telewizor kiedy ludzie na ulicach warszawy mowili ze nie zgadzali sie z poczynaniami prezydenta ale lacza sie wzalobie z rodzina i szkoda ze wylaczyles mozg za kazdym razem kiedy powtarzana jest kwestia ze zginelo 96 osob NIE JEDNA !!!! sama pani kaczynska byla dla mnie czlowiekiem godnym uwagi wielokrotnie wiecej niz jej maz wiec skonc pieprzyc 3 po 3