Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

To nie ja

Polecane posty

Gość

Nie jestem ksieciem z bajki, o ktorym zawsze marzylas, Nie jestem super bohaterem, o ktorym czesto snilas, Nie jestem rycerzem na bialym koniu, na ktorego zaslugiwalas, I nie jestem chlopakiem, ktorego oczekiwalas, Nie mam tez skrzydel, aby zabrac Cie do nieba, Ani krolestwa, ktorego bylo nam potrzeba. Nie mam juz nadzieji, ktora pozwalala mi wierzyc, Nie mam juz niczego, na czym powinno mi zalezec, Nie mam juz serca, ktore dawno Ci oddalem, Wiedzac, ze od Ciebie nic nie otrzymalem, Ciezko mi zyc z mysla, ze z Toba nie odejde do nieba, Bo tego mi tylko wlasciwie potrzeba. Nie chce juz wierzyc, ze wszystko sie zmieni, Nie chce juz wiedziec, co sie odmieni.

Gość pisząca czasami :)
Widzę, że rodzi się nowy talent :) Szkoda, że dla mnie nikt takich wierszy nie piszę :( Ale otrzymuję smsy przecudne, ze zwrotami w języku antycznym - martwym :P To mi w zupełności wystarcza :P

Nie ma to jak sms w języku Horacego czy Wergiliusza :P

Gość Taka jedna k o b i e t k a
"Otwórz mi oczy na świat..." Otwórz mi oczy na świat, w którym miłość jedynym jest prawem, a serce odważnym co dnia, by kroczyć razem z nią w parze. Zamknij mi usta przed fałszem, gdy zatruje mi umysł do bólu. Język niechaj zapomni słów, które kłamstwu wiernie wtórują. Wyzwól we mnie tą siłę, z jaką życie przemierzasz wytrwale. Chcę przeżyć dzielnie swój los, niczym żywioł drążący w skale. Naucz mnie słuchać głosu, co mądrości zwie się przejawem. Pragnę słyszeć go na swój sposób i podążać drogą, którą mi wskaże. Pogrzeb w morzu przeszłości, niejedną, co we mnie kryje się słabość, i powiedz precz!!!... samotności, bez reszty chłonącej mą radość. Otwórz mi oczy na świat...

Gratuluję talentu :)

No dobra - teraz ja W Zakopanem na Giewoncie Piorun bacę strzelił w prącie. Hej, czy go strzelił, czy nie strzelił, Aleć zawżdy rozweseli?. W Zakopanem, gdzież na zboczu, Baca bacę topił w moczu. Hej, czy go topił, czy nie topił, Aleć zawżdy go ożłopił. W Zakopanem, miescie głównem, Baca bacę zabił gównem. Hej, czy go zabił czy nie zabił, aleć zawżdy go osłabił. :D

Gość Taka jedna k o b i e t k a
Krakowiak krakowiance Zrobił dziecko na słomiance; Na słomiance na ryżowej, Żeby dziecko było zdrowe; Na słomiance na pszenicznej, Żeby dziecko było sliczne.

Gość Easy Man
"Na skrzydłach nut" Kolejna bezsenna noc, W oddali księżyca srebrzysty blask. I ja, niczym gwiezdny wędrowiec Unoszący się w przestworzach galaktyki. Sklejam magiczne dźwięki Wypływające z mojej duszy. Kalejdoskop roztańczonych nut, Melodyjny strumień emocji. Płynę po Oceanie Marzeń Wprost do Ciebie, By utulić w swoich ramionach I ukołysać do snu. Chwytam Twą delikatną dłoń I swym czułym szeptem odprowadzam Do królestwa radości, spokoju i harmonii. Spoglądam na Ciebie, A Ty na skrzydłach nut Zasypiasz z uśmiechem na twarzy.

Gość pisząca czasami :) nie podszyw
No to dzisiejsze poranne pisanie Poszukiwanie Gdy zdejmiesz noc z oczu Zmęczonych, niepewnych, Znajdziesz drogę w słońcu, Wchłoniesz wiatr - wiosenny, Otulony ciszą - duszy drogowskazem, Znajdziesz mostek z tęczy - Po nim szliśmy razem. Kaganek płonący stoi już przed drzwiami, Rozpalony sercem, Śmiechem, nadziejami, Połączony z echem Wskaże drogę w mroku, Nie gasnący płomień - Czekający w progu.

Maryś moja, Maryś, Chodź ze mną do lasa; Ja ci posród gąszcza Pokażę ....... chrabąszcza. Marys moja, Marys, Cos ty za niechluja, Że przy mojej mamie Łapiesz mnie za.......ramię.

heheheh

Komuś widać zalazłam za skórę :P

dobra wracam do pracy, miłego pisania :)

Gość widzimisie pisz autorze
... Siedzialam na sosnie plakalam zalosnie pytalam sie mamy kiedy mi lobrosnie .... :P

Niektórzy mężczyźni wolą używać epitetów, czy obcych języków. Gorzej jest, gdy trzeba przyswoić taki język, aby chcieć się porozumieć :( Na szczęście mam to już za sobą :)