Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a wiecie ze na wawelube

zasługi prezydenta

Polecane posty

Gość a wiecie ze na wawelube

1. zatrzymanie rosyjskich czolgow pod Tbilisi 2. umocnienie polskiej tozsamosci i dumy narodowej 3. konsekwentna polityka budowania porozumienia z mniejszymi panstwami Europy srodkowo wschodniej (stad te 15 panstw ktore oglosily zalobe) 4. skuteczna walka o polskie interesy w UE (przedluzenie Nicejskiego systemu glosownia o 10 lat potem Joanina) 5. walka z komuna od Solidarnosci, przez walke z ukladem okraglostolowym i miazmatami z WSI, TW i nomenklaturowej oligarchii 6. Polska solidarna 7. swietne relacje z Izraelem skutkujace obumarciem mitu o polskim antysemityzmie ( przyjecie rebe Schudricha no ataku gazowym, nagrody dla policjantow za napis z Auschwitz) 8. polityka medalowa: od NSZ do NZS, w temacie pamiec i tozsamosc 9. zatrzymanie macherow od krecenia lodow w sluzbie zdrowia 10. zmusil swiat do uznania zbrodni poplnionej na Polsce w Katyniu , ina zachodzie przez klamstwo katynskie i Jalte. Zmusil Rosjan do zmierzenia sie z wlasna przeszloscia. On tego dokonal !!! To najwiekszy maz stanu w Polsce od czasow Marszalka Pilsudskiego !!! tytuł "Człowieka Roku 2004", przyznany przez "Tygodnik Solidarność"; 17 stycznia 2007 otrzymał tytuł "Człowieka Roku 2006", przyznany przez Federację Regionalnych Związków Gmin i Powiatów RP ("w uznaniu zasług dla naprawy Rzeczypospolitej, przywracania pamięci o bohaterach walki o wolność obywatela i suwerenność państwa"); 24 stycznia 2007 na zakończenie trzydniowej oficjalnej wizyty w Turcji odebrał nagrodę "Europejskiego Męża Stanu 2006", przyznaną za "otwarte i szczere wsparcie procesu integracji Turcji z Unią Europejską". Nagrodę przyznały: Związek Dziennikarzy Europejskich, Zrzeszenie Tureckich Kobiet Biznesu oraz czasopismo poświęcone integracji Turcji z UE "True"; 16 kwietnia 2007 podczas oficjalnej wizyty w Gruzji odebrał doktorat honoris causa Państwowego Uniwersytetu im. I. Dżawachiszwilego; 14 maja 2007 Wielki Mistrz Zakonu Maltańskiego Andrew Willoughby Ninian Bertie uhonorował go Złotym Łańcuchem i Gwiazdą Orderu Zasługi Zakonu Maltańskiego; 25 czerwca 2007 przyznane mu zostało najwyższe odznaczenie Arabii Saudyjskiej, Łańcuch Króla Abdulaziza; 23 listopada 2007 prezydent Gruzji Micheil Saakaszwili odznaczył go Orderem Zwycięstwa Świętego Jerzego; 6 grudnia 2007 odebrał doktorat honoris causa Narodowej Akademii Administracji Państwowej przy prezydencie Ukrainy; 6 grudnia 2007 prezydent Ukrainy Wiktor Juszczenko uhonorował go Orderem Jarosława Mądrego I Stopnia; 17 lutego 2008 otrzymał tytuł "Kociarza Roku" w plebiscycie czytelników miesięcznika "Kot"; 22 lutego 2008, w związku z objęciem Honorowego Protektoratu nad organizacjami harcerskimi, otrzymał Krzyż Honorowego Harcerza Rzeczypospolitej; 8 kwietnia 2008 otrzymał medal "Dnia Pamięci Ofiar Zbrodni Katyńskiej" w uznaniu działań na rzecz upamiętnienia ofiar zbrodni katyńskiej. Medal przyznała Polska Fundacja Katyńska; 2 września 2008 prezydent Portugalii Anibal Cavaco Silva przyznał mu Order Infanta Henryka z Wielką Wstęgą; 1 grudnia 2008 podczas oficjalnej wizyty w Mongolii odebrał doktorat honoris causa Mongolskiego Uniwersytetu Państwowego; 6 grudnia 2008 podczas oficjalnej wizyty w Korei Południowej odebrał doktorat honoris causa Uniwersytetu Studiów Zagranicznych Hankuk w Seulu; 1 stycznia 2009 został laureatem Nagrody im. św. Grzegorza I Wielkiego, przyznawanej przez "Niezależną Gazetę Polską"; 21 lutego 2009 z rąk prezydenta Słowacji odebrał najwyższe odznaczenie słowackie Order Podwójnego Białego Krzyża I Klasy[32]; 18 marca 2009 otrzymał Krzyż Wielki z Łańcuchem Orderu Republiki Węgierskiej; 16 kwietnia 2009 otrzymał Order Wielkiego Księcia Witolda I Klasy z Łańcuchem; 1 lipca 2009 odebrał doktorat honoris causa Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II; 1 lipca 2009 otrzymał Order Heydra liyeva; 3 lipca 2009 podczas oficjalnej wizyty w Azerbejdżanie odebrał doktorat honoris causa Uniwersytetu Słowiańskiego w Baku; 9 listopada 2009 podczas wizyty w Nowym Sączu odebrał honorowe obywatelstwo tego miasta; 21 stycznia 2010 otrzymał najwyższe odznaczenie Republiki Czeskiej, Order Białego Lwa I Klasy z Kollaną[33]; 10 kwietnia 2010 został pośmiertnie uhonorowany Orderem Narodowego Bohatera Gruzji[34].

Gość ...i juz
a tepaki w kraju myslisz ze to "rozumiom"

Gość ...i juz
Mąz stanu na miarę światową. co widac chociazby po tym co sie teraz dzieje na zwiecie ale nie wymagajmy od prostego polskiego ludu by cokolwiek zrozumiał

Gość jp - pokolenie j. palikota

dobrze ze taki topic powstał BRAVO DLA PREZYDENTA ! ps. tepaki maja mozgi wypane tvn i GW itp ... niestety nawet teraz nie uswaidomili sobie ze media to 4 wladza :(

Gość gdyby mozna bylo cofnac czas
walka z KORUPCJA

do pokolenie JP 2 te wielkie państwa maja nas w nosie patrz historia :( a z tymi malymi mozemy byc sila z ktora beda sie liczyc nawet Rosja i USA, ale ludzie tego nie rozumieja niestety

"nie raz nawet wieksze od kaczynskiego i nie spoczęli na wawelu" no to Prezydent Kaczynski przelamie to i spocznie na Wawelu.

czemu to Belgowie namalowali pikujacego orła w duł na fladze bo mysle ze bez Kaczyńskiego to nas inne orły i wrony rozdziobią

To jest decyzja polityczna nie rodzinna - wiadomo ze Marta pewnie by wolala w Sopocie, ale Prezydent zginął w czasie kadencji tragicznie a Wawel dlatego ze Prezydent w TYM miejscu ma byc symbolem walki o niezalezność Polski o prawdę historyczną ! zwazywszy na zaprezentowane przez autora topiku dokonania widac ze dyskusja jest bezpodstawna a decyzja juz zapadla , Protesty to początek walki z PIS, poczatek kampani wyborczej i przyklad manipulacji ludzmi ... Polak to niestety dosc naiwny odbiorca mediow - lyka wszystko jak pelikan , kazda glupote Ludzie zeby wiedziec co sie dzieje czerpcie wiedze z różnych źródeł a nie GW Metro Agora i TVN ... i pomyslcie troche skad nagle w tv tyle niepublikowanych reportarzy i djec prezydenckiej pary , usmiechnietych i kochajcych ludzi !!! Te zdjecia byly ale nikt ich nie pokazywal - DLACZEGO? odpowiedz jest jasna ... MANIPUACJA SYMPATIAMI WYBORCOW

Gość ggggggggggggg
wiecie ja mam wszystko gdzieś. Opluto mnie i tyle. Choć ja uważam, że to był strzał w tył głowy - oplucie to na początku. 5 lat temu już był wyrok śmierci. Ale wy nawet zabicie nie potraficie umierającego. i za to szanuję ruska - że to potrafi. Wy potraficie JEDYNIE kraść. Nic więcej :( I to jest bez sensu bo jesteście nieluddzcy , a wtej nieludzkości nie umiecie zabić masowo. No to oby was to spotkało bo czasem nie żyć lepiej i godniej niż żyć. mój przypadek. Dyrektor miał wynając płatnego mordercę i mnie zabić. A ja muszę żyć dalej taka zgnojona przez złodzieja, i pijaka i degenrata ORAZ NIEROBA POLSKIEGO. I KOLESIA POLSKIEGO. I tu wszedzie tam mam naokoło.

Gość fgdfasd
a i tak najwięcej mu się wypomina że nie wygląda tak dobrze w garniturze jak tusk 💤

Gość ggggggggggggg
Polska kojarzy mi sie z Auschwitzem - z niczym więcej. A njagorszy ssman to moja własna matka. Jej nie umiem wybaczyć - wielu innym też. I owszem, jak wreszcie zacznę żyć normalnie. Pierwszy raz od 25 lat normalne życie bo moja matka jest chora psychicznie i nieleczona. Jak wiele osób w tym kraju wariatów. Bo to jest kraj chorych psychciznie - Polska. I nigdy zdania nie zmienię. Czemu? Też do konca nie wiem. Wydaje mi sie że może to wina Janka Muzykanta - naprawdę. Może muzykę powinniście mieć jakąś swoją a wy nic? Nie wiem :( gdzie indziej ludzie nie są az tak smutni czy agresywni. Może to to złodziejstwo? Pewnie najbardziej. A kłamstwa? Ta kaczka to jedno kłamstwo :( Gdzie tak ludzie kłamią jak w Polsce? Po co? No czasem się nie da, ale tak bez sensu tyle kłamstw. :( Z tego się chyba robi ta choroba psychiczna. Nie wiem :( Nie rozumiem tego społeczeństwa :( jest zbyt nadęte, a kasy nie ma tu wcale :( Ciekawe więc z czego ludzie tu żyją - z jagód chyba :( Z darów lasu?

Gość I CO NAJWAŻNIEJSZE
dzięki niemu mm wspaniałe zwroty: - spieprzaj dziadu - ta małpa w czerwonym Tak bardzo kochał swoich wyborców.

- spieprzaj dziadu - ta małpa w czerwonym czepiasz sie detali ....pomysl sobie o wypowiedziach PO jak psy wieszali na Prezydencie nie przebierajac w slowach - to dopiero obciach jak na taka range politykow :o

w PISie jakos nie bylo drugiego Palikota, czy Radka S wiec moze nie mówmy o kulturze politycznej PO , jeśli ją ma tu mówimy o PREZYDENCIE i JEGO ZASLUGACH

Gość meszugene
Osobowość paranoiczna Z Wikipedii Skocz do: nawigacji, szukaj ICD-10 Osobowość paranoiczna Kod ICD-10F60.0 DSM IV Paranoiczne zaburzenie osobowości Kod DSM IV301.0 Osobowość paranoiczna - zaburzenie osobowości, w którym występuje chłód emocjonalny, wycofywanie się z kontaktów z innymi, wrogość, nadmierna podejrzliwość, nadmierna wrażliwość na lekceważenie i krytykę, niezdolność do wybaczania urazy. Spis treści * 1 Kryteria diagnostyczne (objawy) o 1.1 Kryteria diagnostyczne ICD-10 o 1.2 Kryteria diagnostyczne DSM-IV * 2 Atrybuty osobowości paranoicznej * 3 Odmiany osobowości paranoicznej według DSM-IV * 4 Cechy związane z osobowością paranoiczną według Blaney * 5 Etiologia osobowości paranoicznej (wybrane poglądy) * 6 Bibliografia * 7 Zobacz też Kryteria diagnostyczne (objawy) Kryteria diagnostyczne ICD-10 * wrażliwość na niepowodzenia i odrzucenie * tendencja przeżywania długotrwale przykrości * podejrzliwość, ujmowanie obojętnych działań otoczenia jako wrogich lub pogardliwych * sztywne poczucie własnych praw * podejrzenia dotyczące wierności (partnerów i przyjaciół) * przecenianie własnego znaczenia * pochłonięcie wyjaśnieniami wydarzeń Kryteria diagnostyczne DSM-IV * pozbawiona wystarczających podstaw podejrzliwość, że inni nas wykorzystują, krzywdzą lub oszukują, * zaabsorbowanie bezpodstawnymi wątpliwościami co do lojalności przyjaciół lub wspólników i co do tego, czy są oni godni zaufania * niechęć do zwierzania się innym, spowodowana nieuzasadnionym lękiem, że informacje te zostaną użyte przeciw nam w złych intencjach * odczytywanie ukrytych, poniżających lub groźnych znaczeń z niezłośliwych uwag lub zdarzeń * ciągłe noszenie urazów, czyli niewybaczanie zniewag, krzywd lub afrontów * dostrzeganie ataków na nasz charakter czy reputację, które zwykle nie są widoczne dla innych, oraz szybkie reagowanie na nie gniewem lub przechodzeniem do kontrataku * powtarzające się nieusprawiedliwione podejrzenia dotyczące wierności współmałżonka lub partnera seksualnego Atrybuty osobowości paranoicznej Atrybuty te charakteryzują funkcjonowanie osobowości paranoicznej: * czynności ekspresyjne - obronna; * funkcjonowanie interpersonalne - prowokacyjna; * styl poznawczy - podejrzliwy; * obraz ja - nienaruszalne; * reprezentacje obiektów - niezmienne; * główny mechanizm obronny - projekcja; * organizacja morfologiczna - nieelastyczna; * nastrój/temperament - gniewny. Odmiany osobowości paranoicznej według DSM-IV * fanatyczna (z cechami osobowości narcystycznej), * zrzędliwa (z cechami osobowości negatywistycznej), * wyizolowana (z cechami osobowości unikającej), * zatwardziała (z cechami osobowości kompulsyjnej), * złośliwa (z cechami osobowości sadystycznej). Cechy związane z osobowością paranoiczną według Blaney * nieufność, * podejrzliwość, * czujność, * cynizm * rywalizacyjność (porównywanie się z innymi), * poczucie krzywdy, * zazdrość, * nadwrażliwość na krytykę, * przepełnienie złością, * mściwość, * ostrożność, * niezachwiane przekonania, * zazwyczaj brak poczucia humoru, * dychotomiczne myślenie, * samowystarczalność, * zadufanie, * przekonanie o własnej wyższości, * usprawiedliwienie samego siebie.

Gość ggggggggggggg
Myslicie, że była paranoikiem Kaczka? macie dużo racji chyba. Ja ostatnio o chorobach psychicznych pisałam przy okazji Majkela Dż. Kurde - ale coś w tym jest bo to też był paranoik. A Polska - nie jest paranoją? Bo 1 paranoik na najwyższym stołku sprawił , że cały naród dostał choroby umysłowej. Bo ten naród jest chory psychicznie. Np. moja matka - ja uważam, że jest chora umysłowo. Ojciec też, ale mniej , ale matka znacznie bardziej. I co? Niech idzie do psychiatry. Czemu nie? :( NIe - ona jest zdrowa mi powie. No ja mam wątpliwości, a dowodów na to żadnych :(

Gość ggggggggggggg
Jak ja spotkam sie z psychiatrą to sie zapytam czy człowiek przy zdrowych zmysłach może wymyslić, ze 1 naród jest bezgrzesznym mesjaszem, który ma wyprowadzić z niewoli grzechowej inne narody Europy. czy to może normalny wymyślić? ja się tak zapytam bo moim zdaniem NIE. :(

Gość a jakże
meszugene ... człowieku! nie wklejaj już tu swojej diagnozy, wszyscy wiemy co ci dolega :))

Gość Falski
Dobrze srał w prezydenckim kiblu

Gość ggggggggggggg
meszugene jest świetny - nie doceniasz go a być może to on powinien trafić na Wawel. Ale wiecie - jeszcze mi przyszło do głowy, że ten Jagiełło się źle ożenił. Jak on sie miał ożenić słuchajcie? Z Wegierką , ktora tu nic nie znaczyła , nie? I urodziła nieżywe dziecko. On sie chyba miał z ruską ożenić po tym Grunwaldzie. Żle sie ożenił i koniec. I się tym wykończył.

Gość ggggggggggggg
Ożenili go z jakąś Węgierką, która tu wszystkiego nienawidziła na początku w tej Polsce przynajmniej. I tyle. I po co? A po takim sukcesie to miał się wziąć za jakąś ruską księżniczkę. A poczytam se o tym w wolnym czasie... jesli go będę kiedyś miała.