Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlut

a mnie dziwi w zwiazku z wypadkiem,że nikt głośno nie mówi,że na pilocie

Polecane posty

Gość marlut

wywierano presję.właśnie słuchałam rmf-u ,gdzie wypowiadał sie jakis starszy zasłuzony pilot wyski ranga,który wprost powiedział,że prawdopodobnie tak było.i brawa dla niego,że nie dał się zbic z tropu dziennikarzowi.ale żeby za śmierć tylu ludzi fundować wawel?no,no tylko polaków stac na takie durne gesty.to k.. chory kraj.najbardziej żąl mi młodych dziewczyn i ich rodzin,borowików.tam zginął tez mąż jednej z dziennikarek i osierocił dwuletniego chłopca.

Gość sisila
też słuchałam i jestem pod wrażeniem że mówił o tym głośno

Gość venge.
słuchałam.. Pieronek mówił, że to pochopna decyzja z pochówkiem, jak się wyjaśnią przyczyny...może być nieciekawie

Gość marlut
I COa dlaczego czarna skrzynka jest jak dotąd top secret?.może władzy teraz głupio się wycofac?dlaczego mówi sie tylko,że ostatnia rozmowa była zbyt intymna,żeby ją upubliczniać?a ja własnie chetnie bym posłuchała,jak wiekszość z nas myslę.kurza pupa,normalnie czuję się jakbym brała udział w jakimś k........przedstawieniu.I JESZCZE RAZ BRAWA DLA PANA Z RMF-U ,który głośno i wyraznie powiedział to co mysli chyba każdy z nas.

może nie tyle ktoś wywierał na mim presję stał na głową i mówił że musi lądować ale sama sytuacja była sama w sobie stresująca ...pilot zdawał sobie sprawę z tego że musi wylądować bo tam czekają ludzie że goni ich czas ....a jakby poleciał na inne lotnisko to albo by musieli odwołać albo obchody zaczęły by się dopiero późnym popołudniem ...więc sama ta świadomość wywoływała na polocie presję

Gość marlut
i żeby nie było,żal mi wszystkich ,którzy zginęli jako ludzi,ale jestem wściekła na rząd polski ,że robi takie cyrki.a czarnej skrzynki pewnie nie odsłuchamy.no bo teraz głupio byłoby chowac na wawelu pośredniego sprawcę katastrofy.

Gość czytajka forum
nie wszsytko musi być nagrane na tej czarnej skrzynce - wystarczy ze piloci zdjęli słuchawki z mikrofonami i dupa

Gość marlut
1234567 piekny cytat w stopce.

Gość marlut
no tak,ale jakby wyladował na innym lotnisku to obchody odbyły by sie tyle ,że póżniej,a tak to nie odbyły się wcale.

Gość venge.
nie wszystko przecieknie do mediów

Gość co tak się pienicie
na ten Wawel? Decyzja została podjęta, a dyskusja wasza nie ma żadnego znaczenia.

Gość ironia 0000
marlut no tak,ale jakby wyladował na innym lotnisku to obchody odbyły by sie tyle ,że póżniej,a tak to nie odbyły się wcale. Gdyby tak było, prezydent w ogóle nie dotarłby na obchody.

Gość skoro w TV
a ja to mam w dupie, gdzie zostanie pochowany, i nie rozumiem po co afera. Smiesza mnie tylko te na predce robione remonty , bo co ? bo Obama ?? druga sprawa, ktos wyzej powiedzial , presja czasu- i cos w tym racji jest, nie tyle kaczynski powiedzial, ze ma ladowac, ale zaloga sama wiedziala, ze sie spoznia ( bo przeciez uroczystosci byly zaplanowane na 9 a samolot rozbil sie chwile przed) i nie chciala ryzykowac wiekszego poslizgu, proste. Czytalam gdzies, ze w Rosji ktos tam sie wypowiadal, ze na tym lotnisku byly ustawiane jakies dodatkowe anteny nawigacyjne, i zdemontowane , po ladowaniu Tuska. Ktos wie cos na ten temat ??

Gość venge.
kto się pieni? rozmawiamy...

Gość venge.
Kraków chce się zaprezentować w niedzielę a zyski z pochówku będzie latami czerpał za bilety, gości ..turystykę, aż Warszawa się obudzi jaki niefortunny ruch wykonano parafrazując Jagiełłe >trumien ci u nas dostatek, ale i te dwie przyjmiemy jako dobry znak< słucham rmf jaki pogrzeb szykują!!!!górale z orkiestrą...

Do skoro w tv---> Wizyta Tuska była wizytą oficjalną i przygotowali lotnisko,Kaczyński leciał prywatnie.

Gość venge.
pienił się nie poprosił, to nie przygotowali naprowadzania i tu może tkwić przyczyna i zła pogoda Kwaśniewska płakała, gdy opowiadała o lądowaniu na tym za krótkim lotnisku!!

Gość marlut
1234567 a mi nie daje spokoju ten cytat,skad on jest?mały książę?

a mnie to wcale nie dziwi. bo nawet jesli znają przyczyne tragedii to i tak nie ogłoszą jej przed końcem żałoby. dopiero po pogrzebie. i to jest normalne. dlatego w mediach nie podają takich spekulacji by uszanować żałobę narodową i pamięć zmarłego prezydenta. gdy okre żałoby minie spokojnie, media wrócą do tego tematu. troche wyczucia człowieku:O

Gość skoro w TV
Prywatnie, to on mógł sobie na działke do znajomych na grilla jechać. Pytam, czy ktoś o tym słyszał coś wiecej. Ci od Tuska wiedzieli,ze lotnisko niebezpieczne i co ? siebie zabezpieczyli, innych już nie ? 'huj a nóż widelec uda się go pozbyć '?

Gość ironia 0000
Eksperci, z którymi rozmawiał nasz dziennikarz twierdzą, że jeśli wtedy dostarczono jakiś lepszy sprzęt, był on przeznaczony jedynie dla samolotu Putina, a nasi piloci i tak nie mogliby z niego skorzystać. Zazwyczaj montowanie dodatkowego sprzętu radiolokacyjnego wymaga jego "oblatania", co oznacza, że pilot danego samolotu, musi sprawdzić, jak systemy działają w praktyce. - z art. radio rmf fm Lotnisko w Smoleńsku było ongiś lotniskiem wojskowym, teraz używane jest od czasu do czasu i nie lądują tam samoloty pasażerskie, a niestety takim samolotem leciał prezydent...

Gość skoro w TV
to czemu nikt o tym nie pomyślał, skoro było to takie ryzykowne?

Gość ironia 0000
Kiedy Putin i Tusk przylatywali, na miejsce przywieziono specjalne radiolokacyjne przyrządy. Ponieważ nie było śladu takich urządzeń, gdy przylatywał Kaczyński, to oznacza, że je zabrano - mówiła Łatynina. Otwarcie mówiąc ja nie potrafię sobie wyobrazić naszego premiera, który ląduje na starym lotnisku wojskowym, na którym niczego nie przygotowano. W takiej sytuacji łatwiej przylecieć śmigłowcem lub przyjechać z Moskwy. Ta sprawa wydaje mi się bardzo ważna dla śledztwa - zaznaczyła. Jednak zdaniem polskich pilotów i ekspertów lotnictwa, nawet jeżeli jakiś dodatkowy sprzęt podczas przylotu Putina tam był, nasi piloci o nim nie wiedzieli. Jak w rozmowie z reporterem RMF FM Krzysztofem Zasadą powiedział pułkownik Bartosz Stroiński, dowódca Tupolewa, którym 7 kwietnia do Smoleńska poleciał premier Tusk, załoga podchodziła do lądowania, wykorzystując standardowe wyposażenie tamtejszego lotniska wojskowego. Stroiński przyznaje, że jest ono dość ubogie. Reklama Najtrudniejsze na tym lotnisku w złych warunkach może być brak precyzyjnego podejścia. Musi być odpowiednie oprzyrządowanie lotniska, aby można było wykonać precyzyjne podejście - tłumaczy. Jak dodaje, lotnisko wyposażone jest w dwie radiolatarnie - bliższą i dalszą prowadzącą. Według nich wykonuje się podejście do lądowania. No, ale Tusk leciał wojskowym samolotem

Gość venge.
na str tvn to podawali Putinowi przygotowali i Tusk się załapał Tusk leciał chyba wojskowym a to był rządowy i inne parametry obowiazują

Gość To nie Tuskowi przygotowali
to Putinowi. Nawet jak były takie urządzenia, to Polacy i tak z nich nie korzystali, bo nie sprawdzili jak one działają w praktyce,

Gość a ja się zastanawiam
jakie to polskie służby tak kiepsko zorganizowali ten przelot