Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamamamama

Wniosek o przymusowe leczenie - pomóżcie sformułować

Polecane posty

Gość mamamamamamamama

Właśnie piszę wniosek o skierowanie na rpzymusowe leczenie. Nie wiem jak sformułować uzasadnienie, zeby to jakoś z sensem brzmiało. Pije kobieta, zaniedbuje dzieci zaciaga długi. Jak to rozwinąć? Mógłby ktoś mi pomóc, pisanie nie było nigdy moją mocną stroną. ..

Gość mamamamamamamama
up

Gość tak uważam....
a jest takowe???

Ale o kogo chodzi?,z tego co wiem to tylko sad moze wydac takie postanowienie,jezeli ta osoba sie nie zgodzi to nic z tego.

Gość słucham??
"z tego co wiem to tylko sad moze wydac takie postanowienie,jezeli ta osoba sie nie zgodzi to nic z tego." kiedy nic z tego, bo nie rozumiem? jeśli przymusowe to przymusowe

Gość mamamamamamamama
no tak sąd może wydać nakaz leczenia. Już wszystko sie dowiadywałam z tym ze pozostało mi jeszcze napisanie wniosku.

Witaj poszukaj Centrum Pomocy Rodzinie taka instytucja znajduje się w Starostwie lub Urzędzie Miasta lub Gminy.Ta komórka może wydać nakaz leczenia po rozeznaniu takiej konieczności.Ma uprawnienia ,że jeśli uzależniony sam nie będzie chciał to policja doprowadzi .Tam też można uzyskać za darmo porady prawne .

Gość mamamamamamamama
już tam byłam, powiedzieli tylko co napisać we wniosku a mi chodzi tu tylko o sformułowanie tego wniosku tzn jego uzasadnienia

A w uzasadnieniu napisz cos takiego: Wymieniona wyżej osoba od 5 lat nadużywa alkoholu, od 3 lat ma stale ''ciągi alkoholowe'', ostatni dłuższy okres ( 3 dni) gdy był trzeźwy miał miejsce pół roku temu. Nie interesuje się rodziną, nie daje środków finansowych na utrzymanie rodziny: 2 dzieci uczące się i potrzebujące nakładów finansowych na książki, ubrania, żywność itp. Nie wraca na noc do domu, śpi w parku na ławce, w melinach znanych sobie osób ''od kieliszka'', a jak wraca do domu, to wywołuje awantury nie dając dzieciom, sąsiadom spać. Podczas upojenia alkoholowego bywa, że bije dzieci, odgraża się, niszczy sprzęt gospodarstwa domowego, wynosi sprzęt, aby za otrzymane ze jego sprzedaży pieniądze mieć na alkohol. Kilkakrotnie w ostatnim czasie interweniowała w domu wyżej wymienionego policja, z uwagi na zakłócanie ciszy nocnej. ''Gdzieś tam jest ktoś kto tak jak ty czeka na uczucie. Pytanie czy potrafisz go dostrzec pod jego, być może, nieatrakcyjnym wyglądem albo cyniczną maską przywdziewaną na co dzień.''

Gafa, myślałam, że chodzi o mężczyznę. Ale o kobiecie można napisac podobnie. Plus to, że nie dba o dzieci, że chodzą zaniedbane, głodne, bo mama nie ma czasu ugotować gdyż alkohol jest dla niej ważniejszy.