Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwielbiam pomaranczowy

soki Marwit - jednodniowe

Polecane posty

Gość uwielbiam pomaranczowy

pijecie? rzeczywiście sa takie zdrowe ?

tak zdrowe te co sie nie sprzedadza wracaja do producenta specjalnym preparatem zmywana jest data waznosci i na drukarce nabita nowa :) badz zdrow!!!

Gość kingónia
kiedys kupowałam codziennie grejpfrutowy teraz sama wyciskam z dobrego soczystego mam szklanke soku

Gość ioioioioioi
był czas ze sam sobie robiłem sok z marchwi

Gość tak tak taaak
ale one sa niepasteryzowane, a niepasteryzowany sok dlugo nie wytrzyma wiec mają krotka date waznosci

Gość nie wracają bo i tak
kupujący by wyczuł-one się szybko psują.Kup sobie niedowiarku i zostaw na nastepny dzień, od razu widać będzie , ze skwaśniał!A tak wogóle dobre są :)

Gość no wlasnie hehe
:)

Gość osstra siostra
nie maja porównania z sokiem własnej roboty,zupełnie inaczej smakuja..oni chyba nawet tej marchwi nie myja i wzucaja do sokowirówki te zielone końcówki bo czuc goryczke

Gość Agam1987
Generalnie mało opłacalne jest samemu wyciskać soki w domu. Jeśli weźmiemy pod uwagę koszt zakupu sokowirówki i składników to wychodzi bardzo drogo. Dotychczas piłam Marwit ale 2,7zł za butelkę 0,25 to lekka przesada. Ostatnio odkryłam soki Viva Natura, są dwa razy większe od innych soków tego typu i wyraźnie smaczniejsze. Ale oczywiście to kwestia gustu i samemu trzeba to ocenić. Ja codziennie rano piję soki jednodniowe ale staram się urozmaicać smaki, tak więc piję raz marchewkę a innym razem jabłko z aronią. Daje mi to fajny power na początek dnia. Zdecydowanie polecam spróbować soki Viva Natura!

Gość mistz
a pracowaliście dla tych Jełopów??

Gość ujhiu
Sok marwit marchwiowy jest dosladzany oczym producent nie raczyl poinformowac na etykecie, takze kupujecie za 250zl dosladzany, rozwodniony sok z najgorszego sortu marchewek...

Gość ujhiu
*za 2,50zl

Gość samozdrowie
tak zdrowe są jak sami sobie zrobicie, ja nie pije- badam takie soki i nie polecam

Gość jinem
ak zdrowe są jak sami sobie zrobicie, ja nie pije- badam takie soki i nie polecam Niestety warzywa sa tak naszpikowane chemia, ze czasami jak zrobi sie taki sok z marchwii w sokowirowce, to smakuje okropnie i sztucznie.

Gość kajko i kokosz
Ja uwielbiam ten marchwiowy, one sa naprawde swieze, bo jak potrzymalam taki sok przez 1 dzien dluzej to zupelnie zmienil smak i byl ohydny.

Gość samozdrowie
wszystko zależy co wkładasz do sokowirówki -pochodzenie warzyw jest ważne

Gość jinem
wszystko zależy co wkładasz do sokowirówki -pochodzenie warzyw jest ważne

Gość jinem
wszystko zależy co wkładasz do sokowirówki -pochodzenie warzyw jest ważne Nie kazdy ma czas, aby jezdzic po wsiach lub szukac na targach sprzedawcow sprzedajacych swoje warzywa(zreszta w tej chwili kazdy uzywa chemii). Mieszkam blisko targu i wszystkie marchwie/selery,pietruchy wygladaja tak samo, czyli sa wielkie, umyte i sztuczne.

Gość samozdrowie
naprawde nie trzeba jeździć po wsiach... a poza tym wykonując soki samemu wiesz w jakich warunkach to się odbywa w przeciwieństwie do gotowych produktów tak jest również z innymi produktami, wiem to od strony zawodowej (niestety czasami lepiej nie wiedzieć)

Gość zedded
naprawde trzeba jezdzic po wsiach - lub samemu uprawiać to co kupisz - nawet na Twoim osiedlowym bazarze - to nie jest pewne. nigdy nie wiesz w jakich warunkach było uprawiane.

Gość wawcia oczywiście powiedziała
co wiedziała, pustostan 🖐️

Gość tez pije sok a;e żadko
dla mnie Markwit to cenowa przesada, kiedyś kosztował 2 zł z małym kawałeczkiem, po nowym roku patrze w tesco jest po 3 zł z kawałeczkiem, to już przegięcie pały, wolę dać ok 4 zł i mieć 0,5 l soku pomarańczowego bez cukru wczoraj ogladałam tvn style tam zrobiono eksperyment w labolatorium okazało się ze z surowej marchewki człowiek mało przyswaja beta karotenu najwięcej go ma marchewka przetarta i ugotowana!! wiec szkoda kasy dla samych witamin natomiast jak ktoś lubi smakowo to inna sprawa

Gość Monika. . .
Marchewkowy sok robi się kwaśny na drugi dzień, ale jak ktoś napisał ważne jest pochodzenie warzywa. Warzywa bulwiaste wchłaniają dużo nawozów ;( Kotlin np. ma plantacje pomidorów przy drogach ekspresowych, przelatują samochody a obok pomidorki rosną bleee a my to później jemy.

Gość pić czy nie pić ?
W końcu są zdrowe czy nie ?

Pewnie, że zdrowe. Marwit robi soki, tylko i wyłącznie z własnej marchwi, więc mają kontrolę od samego początku nad surowcem, którego używają. Gdzieś wyżej ktoś napisał, że te soki wracają do firmy i mają przebijaną datę, proponuję kupic taki soczek i w ramach eksperymentu pozostawic go do dnia następnego, rozwarstwienie takiego soku wskazuje na to,że jest to sok jednodniowy, i na pewno nikt by go nie kupił. Marchew ma to do siebie, że łatwo przysfaja azotany, więc dobrze zrobic sobie przerwę. I przerzucic się na pomarańczowy, jest przepyszny , mniam...

Gość tra trara
kupiłam ostatnio w sobote, wypiłam połowe i dałam do lodówki, przypomniało mi sie o nim w poniedziałek - zupełnie nie nadawał sie do picia zgęstniał - dlaczego tak reaguje sok, ze gęstnieje??

tak głęboko w to nie wchodziłam, rozwarstwi się, a gdzy dostanie się powietrze zaczyna fermentowac, a marchew szybko się psuję