Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yxyxyxyxyyyyyyyyyyyyy

PATOLOGIA!!!!!!

Polecane posty

Przede mną wybór liceum. Najtrudniejsza decyzja. Dlaczego? Tylko dlatego, że wychowuję się w rodzinie patologicznej. Nie mam ojca, reszta to alkoholicy. Nigdy nie jest tak, że nie ma pieniędzy, ale presja życia w takim otoczeniu jest olbrzymia. Ze strony mamy wiele razy płakałam. Okradała mnie z oszczędności, które zbierałam rezygnując tym samym z wszelkich rozrywek. Chciałabym wyrwac się z tego miejsca, szczególnie, że mam możliwosc podjęcia nauki w innym mieście w bardzo db liceum (propozycja ze strony dalekiej rodziny). Dodam, że jestem b. dobra uczennicą i chcę coś w życiu osiągnąc. Tu pojawia się problem. Wyjazd umożliwi mi oderwanie się od problemu, większą szanse na db nauczanie itp. Zmusi mnie to jednak to rozstania z najbliższymi przyjaciółmi, a także z mamą, którą pomimo jej choroby darzę silnym uczuciem. Nie nazwę go jednak miłością, bo boję się używac tego słowa. Za wiele znaczy. Poza tym utrzymanie w innym miescie (internat, posiłki) zmusi mnie do zabrania alimentów ze sobą, co pozostawi moją mamę bez peiniędzy. Nie wiem co robic. Chcę od tego uciec. od tych codziennych kłotni, widoku pijaństwa, a z drugiej strony czuje przed tym strach. Poradźcie proszę co zrobic. Nie krytykujcie, proszę. Pozdrawiam

Gość romantyczny boy
wyjeżdżaj dziewczyno i nie pytaj więcej..

Gość dretdfv
ale masz problemy 80% rodzin polskich jest patologiczna a wybór liceum to twoja sprawa

jedź i zacznij nowe, dobre życie dostałaś szansę od losu, wykorzystaj ją mama żyje tak, jak chce, jest dorosła, ponosi odpowiedzialnośc za swoje decyzje i za to, jak żyje nie masz obowiązku rezygnować z własnego rozwoju i dobrej przyszłości po to, żeby pogrązyć się w rodzinnej patologii

Gość hh
też wychowałam sie w rodzinie patologicznej i powiem ci tylko tyle jeżeli masz możliwość wyjedż i nie patrz na ta patologię! To wolisz zeby matka te pieniądze przechlała?? U mnie wiecznie nie było kasy a kurwa wszyscy chlali.

Gość virginia płaczka
wyjedź,daj sobie szansę na dobrą przyszłość.mama jest dorosła,a co do przyjaciół-jeśli są prawdziwi,to wasza przyjaźń przetrwa,a poza tym na pewno poznasz też nowych!nie marnuj szansy!pozdrawiam.

Gość jenk
Tylko pozazdrościć rodzicom takiej dojrzałej,wspaniałej corki.Kto Cię dziewczyno tak dobrze wychował ,bo sama piszesz,o patologii. ?Masz szanę na wyjazd-wykorzystaj ją..Alimenty są dla Ciebie a nie dla mamy.Porozmawiaj z nią o tym.Nie rezygnuj ze swoich marzeń i planow.Powodzenia

Gość 12345545678938765
POWINNAS ZOSTAC. UCIECZKA W ICZYM NIE POMOZE

ja bym wyjechała na Twoim miejscu. to jest duża szansa dla Ciebie,żeby się wyrwać. wykształcisz się , na pewno znajdziesz pracę. przecież będziesz cały czas w kontakcie z mamą i przyjaciółmi , ale nabierzesz do tego zdrowego dystansu. żyj swoim życiem.

Gość fgdxhgg
ile jest tych alinentow? utrzymujecie sie tylko z tych alimentow teraz? ile was w rodzienie mieszka?

Mamy 500zł i utrzymujemy się tylko z tego. Dokładniej to mama się utrzymuje, bo ja nie mam ani grosza. Ja i mama mieszkamy razem z babcią i siostrą mojej matki, która ma troje dzieci. Ja z mamą jak juz powiedziałąm mamy alimenty, ciotka, która też pije ma swoje pieniądze, a babcia swoje.

Gość alkaxxxalka
Dziewczyno uciekaj z tamtąd jeśli nie chcesz skończyc jak oni. walcz o siebie!!!

Gość asdhvhvkhjav
Uciekłabym. Widzę jak to się dzieje w rodzinach znajomych. Nigdy nie mają pieniędzy, jedzenia, prądu, ale na chlanie mają.

Gość asdhvhvkhjav
Najgorsze, ze to trwa latami i nie zmienia sie nic! Tylko jedni po prostu w koncu umieraja, inni nadal chlaja....

wyjedz,zycze ci sukcesow w szkole.,pozdrawiam 1.01.2010-91kg -166cm 2.03.2010-80kg 15.03.2010-78.5 10.04.2010-77,00

Dobrze, tylko co będzie wtedy z mamą? Ja wiem, że to może głupie, że tak się martwię, ale .... To mama. Jaka by nie była.

Gość asdhvhvkhjav
Wysylaj jej troche kasy z tych alimentow pod warunkiem, ze podejmie leczenie (terapia uzaleznienia od alkoholu). Jest wiele darmowych.

Gość asdhvhvkhjav
Byc moze sie nie zgodzi, wowczas nie wysylaj nic. Czasem taki wstrzas dziala na alkoholikow i zaczynaja sie brac za siebie.

To nic nie da. Była na jednej. Ona nie dopuszcza do siebie myśli, że ma problem, wg niej wszyscy dookoła robią z niej wariata, bo chcą sie jej pozbyc. to są jej słowa

Gość asdhvhvkhjav
No tak, ale teraz dla odmiany nie bedzie miala za co pic ;-)

Gość @ to ja
Dziewczyno jak masz szanse to jedż, martwisz się o mamę, ale skoro teraz nie jestes jej w stanie pomóc, to jak zostaniesz nic się nie zmieni. Zadbaj o siebie i swoją przyszłość.

Gość asdhvhvkhjav
Kurcze, poza tym to ona jest Twoja mama, a nie Ty jej! Jakie to smutne...

Gość lalciaaa7556
rzeczywiscie smutne ;( ..... brak słow

Gość haneczka ;) shhs
dziecko drogie nie pozwól zniszczyc sobie życia. Musisz wyjechac by nie wpasc w to co stało sie z twoją rodziną. Życzę pozodzenia ;) Trzymaj sie

Gość aanneeeccczzzkkkaaa
dokładnie popieram powyższą odpowiedź. Zostając zniszczysz sobsie zycie

dziewczyno bierz doope w troki i uciekaj z tego bagna!!! WIEM CO MÓWIĘ! Ile ja bym dała za taką szansę będą w Twoim wieku.... A skoro mieszkacie z babcią to matce źle nie będzie, poza tym zawsze może znaleźć pracę choćby dorywczą, może wtedy zrozumie co robi...

Gość agrafa123456
Uciekaj jak najprędzej,alkoholicy są doskonalymi manipulantami,, dla nich liczy się tylko alkohol,nawet jeśli będą twierdzić że ty jesteś ma 1 szym miejscu-to będzie kłamstwo-nqa 1 szym miejscu dla alkoholika jest tylko alkohol,, zwiewaj jak najprędzej,jeśli nie chcesz skończyć jak najbliższa rodzina,przykre to co piszę,ale tak jest

Gość arekkkkkkkkk3374
ja uważam że powinnas zostac, to twój obowiązek względem matki. Jak możesz zostawiac ją samą nie rozumiem cię!!!!!!!!!!!!

Gość dupadupadupa
Ale masz problem phy