Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja.a.a.a.

Dieta proteinowa Dukana

Polecane posty

jestescie w ogole dziewczyny??? czasem mam wrazenie jakbym pisala sama ze soba............... dobra ja lece zrobic sniadanie, obowiazki wzywaja! tylko prosze sie odzywac bo zaczyna brakowac mi motywacji a z wami jest duzo latwiej :*

jesteśmy :-) ja dziś dłuuuuugo spałam :-) no ale wreszcie czuję się wyspana, we wtorek skończyłam drugie opakowanie antybiotyków po których mi było niedobrze i bolała mnie głowa, teraz to wszystko przeszło + długi sen = :-D ooo taki mam humor !! na wadze dziś 55,6 kg no i czas na aktualizację wymiarów: biust było 94 jest 92 talia było 72 jest 65 biodra było 91 jest 87 udo było 56 jest 51 dziś sobie robię odpoczynek od otrębów bo ostatnio zaczęłam nieprzepisowo ich nadużywać :-O na śniadanie dziś nie placki tylko jogurt, jedną łyżkę otrębów wezmę do placków z tuńczyka. wreduszka jeśli to tylko bułka, do nie jest tragicznie. ja też sporo nagrzeszyłam w zeszłym tygodniu. ale trzeba sie opanować i przeć do przodu :-) rada na twój postój wagi - zaplanuj nie ważyć się przez najbliższy tydzień, jedz przez ten czas dukanowo - pilnuj się, no i uskuteczniaj te twoje spacery z dzieckiem . Waga na pewno ruszy :-) maślaną bułką jej nie zmotywujesz :-)

Gość kjbhvgcfxdcfgvbh
❤️

nadluzywac otrebow??? ja do moich "omlecikow" sypie 1/4 paczuszki :) a dukan co mowi na ten temat duc?

jestem dalej z Wami - tylko przy Maleństwie brak mi czasu na pisanie - wiec tylko czytam na bieżąco - a z pisaniem bywa różnie. Trzymajmy sie dzielnie : do celu !!!!

a moje wymiary? dopiero dzis sie pomierzyłsm i nie wiem ile bylo na poczatku dietki: biust : 93cm po biustem: 80cm talia: 74cm biodra: 90 cm udo: 51cm no i tak to obecnie wygląda :(

wreduszka tak, jest napisane o 3 łyżkach dziennie :-) ja już po a6w dzień 4....nie wiem co to będzie później

do placków na słodko używam 3 łyżek ( 3 owsiane i jedna pszenna ) a do tuńczykowych 1 pszenną. Ale chyba przerzucę sie na same pszenne bo mają bardziej dukanowy skład :-)

HEJ DUKANKI.......A JAK TAM SKÓRA WAM SIE ...POPRZWIŁA, BO MI CHYBA CELLULIT SIĘ ZMNIEJSZYŁ...DOŚŁOWNIE.......A WAM????

WREDUSZKA.....jestesmy.......zaglądamy tu regularnie.....

no w koncu sie odezwalyscie ALLELUJA :D bardzo sie ciesze bo juz czulam ze zostalysmy na polu bitwy same z duc :) dziewczyny u mnie z cwiczeniami kiepsko mam malo czasu, jak maly spi to wtedy prasuje...jak wiecie przy malym dziecku sa tego ogromne ilosci :( poza tym jak mam cos nie zrobione w domu to jestem chora wole czas wolny przeznaczyc na sprzatanie i ogolnie prace domowe... piszcie co chcecie ale to lubie :) ruszamy z mezem z pewna inwestycja takze juz niedlugo pobede w domu, mamy maly poslizg bo mielismy otwierac w maju ale co sie odwlecze to nie uciecze :) duc moja skrabnico wiedzy :) ja uzywam tylko otreb owsianych.... powiedz mi dukan pisze o pszennych??? maja lepszy sklad???

witam :) dzisiaj mija miesiac mojego dietowania :D to najlepsza dieta na swiecie.................polecam wszystkim! milego dnia :D

co do skóry to moja jest ogólnie w lepszej formie - bardziej jędrna i nawilżona, a jeśli o cellulit chodzi to jak już pisałam parokrotnie zmniejszył się bardzo, jest już praktycznie niewidoczny, a jeszcze niedawno przeszkadzał mi na tyle, że zastanawiałam się nad zabiegami przed latem wreduszka Dukan nie napisał nic o konkretnych otrębach, pszenne są po prostu mniej kaloryczne i zawierają o wiele mniej węglowodanów i tłuszczu niż owsiane ja już jestem po 30 min rowerka, zaraz będę hula hopować :-D ze względu na fakt, ze w niedzielę czeka mnie komunia i trzeba będzie zgrzeszyć nie robię sobie teraz dni z warzywami. dziś placki na słodko, serek wiejski, filet z mintaja, jajecznica.

znalazlam cos takiego o otrebach......... Na rynku dostępne są zarówno otręby pszenne, jak i żytnie i owsiane. Każdy typ polecany jest do różnych celów. Otręby pszenne ze względu na dużą zawartość błonnika oraz małą ilość cukrów przyswajanych wraz z ich spożyciem, przede wszystkim aktywizują metabolizm. Wraz z wodą i składnikami przemiany materii usuwane są podczas wypróżniania. Zazwyczaj dodatkowo się je praży w celu podniesienia ich walorów smakowych oraz odżywczych. W diecie niskoglikemicznej otręby pszenne nie sprawdzają się, bo mają wyższy indeks IG niż otręby owsiane. Niektórzy utrzymują ponadto, że pszenica nie jest dobrze trawiona przez osoby z grupą krwi A. Z kolei otręby owsiane są lepiej przyswajalne. Różnią się tym od otrąb pszennych, że są rozpuszczalne w wodzie, przez co ulegają rozkładowi, a właściwie rozpuszczeniu. Jednak mają tę zaletę, jakiej nie posiadają otręby pszenne, że obniżają poziom cholesterolu we krwi. Pochłaniają tłuszcz, który wraz z nimi jest wydalany z organizmu.

znowu pisze sama ze soba..... moze duc przeniesiemy sie na bardziej ruchliwy topic co ty na to ???

TAK TAK....DUC25 I JA ZERKAMY NA INNE DUKANKI .....ALE TUTAJ SIĘ ZAWSZE WŁĄCZAMY......spoko-loko...........................fajny artykuł na temat otręb....dzieki wielki....ja jade na pszennych i owsianych......naprzemiennie.....................

Cześć dziewczyny Jestem na diecie od ok.10 dni, troszkę 1 fazę przeciągnęłam, bo raz, że nie schudłam za dużo, tylko jakieś 2kg a dwa, że mialam wrażenie, że może troszkę nie tak stosowałam ją bo oczekiwałam większych rezultatów:/ Myślę, że nie ma sensu ciągnąć dłużej tej pierwszej bo czekanie na więcej kg w tej fazie to nie tędy droga. Nie skąłda się ta dieta tylko z tej fazy ale cały czas się boję, że jak wejdę w drugą to już napewno nie zrzucę więcej kg a mam do zrzucenia ok 10-15kg:( Trochę poduapadam na duchu już:( W jakim tempie chudniecie dziewczyny? I czy nie ma sensu przedłużać tej fazy? W książce jest napisane, że w 1 fazie błyskawicznie się chudnie, moje 2kg w tyle dni to chyba nie jest błyskawiczne:( Dodam, że należę do osób, które ciężko zrzucają kg, zwłaszcza po ciąży. Pomocy:( Pozdrawiam

dobry dzien :) witaj maju :) u mnie waga stoi na tych przekletych 59,7 kg.... mam jeszcze dwa dni samych P wiec moze jeszcze spadnie ....licze na to :) od poniedzialku zaczynam P+W juz sie stesknilam za moimi mrozonkami :) kiedy dojde to moich upragnionych 57 kg .............. ???????? oki dziewczynki ja uciekam na zakupy do kauflandzioka, lista zrobiona caly koszyk zaladuje i mam na tydzien spokoj :D a jak tam u was idzie dukanowanie ??? ahhhha znalazlam fajna stronke http://www.dietaproteinowa.eu/ konkretnie i rzeczowo polecam!

maju a czytałaś ksiązkę? na pewno przestrzegasz zasad? poza tym skoro ciężko ci spadają kg to pewnie i na dukanie tak będzie. nie bój się 2 fazy, na niej też się chudnie!! ja dziś na wadze 54,7 kg ( już daaaawno nie miałam na liczniku 54 :-D ). Czyli dobiłam do wagi i obwodu bioder ( 86 cm już ) z czasów 8 klasy podstawówki :-D tyle, że wysportowana wtedy byłam bardziej :-P trzeba i nad tym popracować! pogoda się poprawa, trzeba kupić nowy rower i śmigać!

Gość ducanka2010
hej dziewczynki :)) od dziś zaczynam :)) na sniadanie zjadlam plasterek szynki i dwa jajka na twardo :)) co polecacie na obiad? :))

Gość ksiazka jaka
mozecie mi dziewczyny podac tytuł tej książki ?

książka ma tytuł"nie potrafię schudnąć" - autor Pierre Dukan na obiad polecam pierś z kurczaka smażoną na teflonie bez tłuszczu, polaną np. sosem czosnkowym :-) albo placki tuńczykowe - 1 łyżka otrąb pszennych, pół puszki tuńczyka w sosie własnym, 1 jajko, przyprawy do smaku. Wymieszać to wszystko i na rozgrzany teflon ( mi wychodzą z tego dwa duże placki ). Jem z sosem czosnkowym albo musztardowym.

Gość ducanka2010
ja też jeszcze ksiazki nie kupilam ale czytalam troszke w internecie.:)) i mam takie pytanie. czy karkówka wieprzowa z grilla delikatnie przyprawiona jest ok? tzn wieczorem grill i zastanawiam się nad tym i czy nie jest to za ciężkie.. a po książke dopiero w poniedzialek polece..

wieprzowina jest zakazana na dukanie.

Gość ducanka2010
a co na grillu zrobic mozna ?;p

dziś komunia = chwilowa rozłąka z Dukanem :-D