Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja.a.a.a.

Dieta proteinowa Dukana

Polecane posty

Witam wszystkie Dukanki :) Jak już pewnie zauważyłyście, jestem tu nowa :) Na diecie jestem już 6 dzień (jest to mój pierwszy dzień na P+W). Przez pięć dni samych proteinek zrzuciłam 4 kg :) Mam do Was pytanie a w zasadzie dwa: 1)Czy lepiej zastosować 5P/5P+W czy 5P/3P+W i czy kg będą spadać szybciej przy tej drugiej opcji (W książce nic nie jest napisane na ten temat)? 2) W książce napisane jest, że można ćwiczyć lecz się nie przeforsowywać, w takim razie czy a6w nie jest zbyt wymagające(bo wiadomo, że jeżeli będziemy zbyt ciężko ćwiczyć to całe białko pójdzie w masę mięśniową, z raczej nie o to chodzi)? Proszę o odpowiedź gdyż zastanawiam się nad a6w ale nie jestem przekonana o tym, że można :) Trzymam za Was kciuki, pozdrawiam :)

witam wszystkie dukanki :) u mnie na wadze 59,3 kg..........dzisiaj zaczynam P+W, juz nie moge sie doczekac twarogu z rzodkiewka :D duc moja moja kochana jak tam po komunii? bardzo nagrzeszylas? wszyscy mi mowia ze bardzo zeszczuplalam i juz nie powinnam sie odchudzac bo wygladam dobrze, jak tego tak nie widze ale to daje mi do myslenia bo te osoby nie znaja sie miedzy soba ani nie sa zazdrosne bo rowniez sa szczuple... chyba ogarnela mnie jakas obsesja dukanowska :D wiec postanowilam zmodyfikowac delikatnie swoj cel wagowy,co za tym idzie oczywiscie stopke tez........ :) taka mam dzisiaj pare ze jak przestanie padac to chyba umyje wszystkie okna :D pzdr

Hej, z tego co się orientuję to bezy i sernik dukanowski można spokojnie jeść w I fazie, aczkolwiek radzę zwrócić uwagę na rodzaj używanego słodzika bo aspartam nie powinien być pieczony, gdyż pod wpływem wysokiej temperatury zmienia on smak i właściwości słodzące i nie jestem pewna czy będzie to smakowało...Niestety wiem to tylko z teorii bo sama nie wypróbowałam jeszcze w praktyce (koleżanka zrobiła bezy po czym nie mogła ich jeść bo były dziwne w smaku) Pozdrawiam i trzymam kciuki :)

no kochane witam ponownie......OCZYWIŚCIE JA WCIĄŻ TRWAM......SZKODA ZE TYCH SERKÓW 0% nie moge nigdzie w Bielsku-B dostać...........koszmar....dlatego jem wejski....narazie spoko-loko. A wagunia oczywiście stoi......jestem nadal na II fazie.....

co do komunii to wczoraj nagrzeszyłam że ho ho :-P trzeba się będzie oszczędzać w tym tygodniu :-) wpomniane słodkości można jeść na pierwszej fazie a jeśli o ćwiczenia chodzi to dukan wspomina o nich tylko w związku z fazą pierwszą, wtedy nie należy sie przeforsowywać ja robie a 6w, ćwiczę na orbitreku, rowerze, hula hop i robię pare innych ćwiczeń

witam! JA po tym komunijnym szaleństwie postanowiłam od wczoraj ciądnąc same proteiny przez 5 dni - czy wytrwam to sie okaże, no ale cos za cos. U mnie nie tylko niedziela była odstepstewm od dunkana ale takze sobota - poproszono mnie o przygotowanie ciasta i sałatki ...wiec nie obeszło sie bez próbowania. Ach szkoda gadac... Ale najwazniejsze ze znów wróciła mi motwacja. ZObayczmy co z tego wyjdzie...

i2525.....spokojnie 5 dni proteinek....i do przodu ....trwamy

witam Towarzyszki :)) Dzisiaj u mnie słonko od rana wiec od razu życie jest piekniejsze ! I oby tak zostało! Za mna na razie dwa dni P ale czuję sie super i motywacja przez to wieksza. Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

Gość olpo81
ja zrzuciłam 2,5 kg ale po ostatnim weselu leżę pod kroplówką, jak się wykuruję i będę miała wakacje to wezmę się za siebie od nowa. pozdrawiam

Gość Peooonia
Do ENI_35 w każdym większym sklepie w B-B są serki chude,które mają 0g tłuszczu np twaróg łowicki w kształcie klinka lub kostki chudego serka z różnych mleczarni .

Gość Dukan to zło
Wady diety Dukana: - zakwaszenie organizmu ciałami ketonowymi - obciążenie nerek - odwodnienie - obciążenie wątroby Łyso? Najlepsza dieta? MŻ - a raczej Mniej Żreć ale zdrowo! I więcej się ruszać!

no mi jakoś nie łyso :-) cały dzień poza domem ostatnio spędzam i dlatego mało mnie tu, ale jestem z Wami :-)

hej! Dziś znów fatalna pogoda i samopoczucie do nieczego. A jeszcze na dokładkę moja córeczka za nic nie chce zanąc i a jest taka marudna i zmęczona że niczym nie moge jej zając a spac tez nie moze. Koszmar jakis - a to dopiero poczatek dnia. Wiem ze to nie topik o dzieciach - no ale musialm sie wygadac przed kolejna próbą usypiania jej :-( dzis czwart dzień P i waga ...53 z dużymi groszami... ale w końcu 53! Chocia to mnie pociesza i motywuje bo juz mialam chwile zwątpienia i chęc siegnąc po jakies ciasteczka na pocieszenie w ten niesprzyjający dzien. Ale mam nadziej ze przetrwam!

no pewnie , że przetrwasz :-) ja ten tydzień robię cały na P i to bez placków otrębowych ( jak ja wytrzymam tę rozłąkę ??? )

NO KOCHANE JA JUZ WSKAKUJE NA FAZE III.........40 dni utrwalanka......a propo serków 0%....wiem że takie są w wiekszych sklepach........ale bardziej chodziło mi o serki homogenizowane, a nie zwykłe.....białe.........no

DO MERDE........skuteczna i fajna dietka, jesli zadbasz o mix w diecie nie bedzie monotonna............................my tutaj wszystkie chudniemy.....wkoncu lato przed nami

Eni - widzę że masz ten sam wzrost i startowałaś z tej samej wagi co ja... Możesz podać swoje początkowe wymiary i wymiary jakie masz teraz? W jakim czasie schudłaś?

ja pokutuję moje grzechy komunijne i inne na proteinach, do tego biorę się za ćwiczenia - rower, rolki, orbitrek, hula hop i a6w...w wersji soft :-D a ważenia 15go czerwca!!!!!!

MERDE.....schudłam szybko......ale wymiarów ci nie podam....nie mierzyłam....wizualnie widac po mnie i po ubiorach, ze zeszłam nawet do 36......ale chciałam 38....i tak juz chce zostać........ przy naszym wzroście kochana...lepiej nie wyglądac jak wieszak.....zreszta....żebra mi widac....i to bardzo......ale ja sie cieesze..................................

MERDE............zaczęalm dietę 30 kwietnia, tak więc faza III będzie u mnie trwać 40 dni..........więc spoko-loko.......................wazne aby zachowac proteinowe czwartki..............................ale przecież damy rade.........

duc25 - motywacja aż "kipi" z Ciebie - no tylko pozazdrości zapału i oby to było zaraźliwe dla NAS -pozostałych na tej diecie :-) Ja najwyraźniej się obijam i o cwiczeniach nawet nie myśle - chociaż całodobowa opieka nad Maleństwem też robi swoje :-). Najważniejsze dla mnie to trzymanie sie dukanowego menu - a udało mi sie to przez całe cztery dni. Dziś piaty dzien P a od jutra zgodnie z planem PW. PA!

Gość baskalatka
witam,ja na duc jestem już miesiąc ,schudłam 6kg,odkąd mamII fazę,chudne mało ,warzywka robia swoje jestem 1/1,przejde chyba na 3/3pozdrawiam

Gość Efekt jojo
Dziewczyny pradzcie!!!! Co mam zrobić?jestem na diecie od 27.04 i cały czas ładnie chudlam udało mi się dojść z 60kg do 53 kg w systemie 5/5 chce docelowo ważyć 50 kg. Jednak w ten weekend poleglam - byłam w górach i tam na wszystko miałam ochotę wiec się obzeralam. Jestem zła na siebie, zawiedziona. Co mam teraz zrobić ? 5 dni czystych protein czy wiecej? Ale ja jestem głupia tak zaprzepascic tyle wysiłku i pracy. Jestem zła na siebie. Proszę napiszcie co zrobić?

Gość agusdukajaca
Witam was :) Ja dukam już od jakiegoś czasu i mam kilkanaście przepisów, którymi chcę sie z Wami podzielić :) Więc jeśli tylko amcie ochotę, to zapraszam na mojego bloga, który będzie rozwijany (został dopiero dziś przeniesiony z innego serweru, dlatego wszystkie wpisy są z dzis). I życzę smacznego :) http://dukanowa.blox.pl/html

HELLO....DUKANKI..... WŁASNIE ŚNIADANKO WCHŁANIAM:....SEREK HORO.....president z otrębami........ale pychota.....potem kawunia obowiązkowo.......nie inaczej przecież......

hej jestem tu nowa!! mam zamiar schudnac 12 kg pomozecie?? podajcie jakis jadlospis

Gość agusdukajaca
Witaj, Nie rozumiem tylko, jaki problem jest z jadłospisem, jeśli się przeczytało książki Pana Dukana, tym bardziej, że w "Metodzie DoktoraDukana" są jadłospisy podane :)