Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniolek 1973

infekcja pochwy

Polecane posty

Czesc dziewczyny! jest ktos na lini kto ma gosci nieporzadanych w pochwie tzn.candida,e.coli,enterococcus faecalis i chcialby podzielic sie wrazeniami. ja od stycznia spijam kawke z ta grupka przyjaciol.pozbede sie jednego wraca inny widocznie sa nierozlaczni.teraz w poniedzialek ide odebrac wyniki zyje nadzieja, ze kompania sie rozleci.

Gość szara golfiara
e. coli nie, ale candida i paciorkowiec ciągle u mnie siedzi ;( jak nie jedno to drugie. w kółko. dostaję antybiotyki na paciorka, zwiększa się grzyb. już nie mam siły. teraz mam cipronex plus flukonazol plus macmiror complex plus pimafucort plus probiotyki. jak to nie pomoże, to chyba sobie strzele w łeb!

Witam szara golfiara! nie wiem jak dlugo ciagnie sie twoja storia moja 3 msc. streszcze, zaczelo sie od candidy, e.coli i enterococcus faecalis: 1 leczenie znikla tylko candida, 2 leczenie zniknely bakterie wrocila candida, 3 leczenie(zmienilam ginekologa) powinno byc dobrze candidy nie mapod mikroskopem na swierzo ale teraz czekam na wyniki wymazu czasami leczac candide mogly wrocic bakterie kto wie. jedno jest pewne dok za czesto przepisuja antybiotyki narazajac nas na kompletne wyjalowienie.ja oprucz lekow przestrzegalami przestrzegam dopuki nie jestem pewna na 100% kilka elementarnych zasad ktore pomagaja w leczeniu. jezeli jestes zainteresowana o moze a nawet napewno je stosujesz to daj znac.

Gość mimi321
Dziewczyny!!! mam problem, a do lekarza nie latwo sie dostac. zaczelo sie od pieczenia pochwy, pozniej te uplawy o roznej barwie biala zolta zielona brazowa i znow biala + krew . teraz bol jest niesamowity!! a wargi wewnetrzne strony sa czerwonei opuchniete, ledwo widac dziurke...;( przepraszam za opis ale potrzebuje otuchy...boli coraz bardziej a przy oddawaniu moczu az mnie wykreca. mam dosc a na prywatnego gina mnie nie stac!!!!

Gość wszystko sie zgadza
Czekaj dalej az ci kuciapa zgnije. Ile masz lat ? 15 ?

gdzies ty sie tak doprawila, czy za dlugo czekalas i sprawa sie pogorszyla. wizyta u ginekologa jest obowiazkowa +wymaz+antybiogram.jezeli nie mialas przelotnych stosunkow to nic tak strasznego nie zalapalas, niestety te objawy moze dac wiele infekcji pochwy, ta co da najwiecej bolu tzn swedzenie,pieczenie,opuchniecie warg sromowych,uplawy a nawet lekkie krwawienie zalezy od nasilenia jest nasza kumpelka candida. nic nie pakuj sama bez wiedzy lekarza bo nie bedzie mogl ci pobrac wymazu. podmywaj sie zimna woda czesto, bielizna bawelniana i nic obcislego i nie dotykaj miejsc intymnych.

jedyne co ci moge poradzic to irygacje plynem tantum rosa 1 dziennie rano przez 6 dni ale to przyniesie ci tylko ulge . oczywiscie jak musisz czekac dlugo na wizyte ginekologiczna bo pomiedzy musi byc conajmiej 5 dni przerwy aby wymaz nie wyszedl fauszywy.

Gość szara golfiara
Aniolek 1973, dawaj te elementarne zasady,wydaje mi się, że już wszystko wiem, ale a nóż się czegoś nowego, przydatnego dowiem. a robiłaś posiew kału? bo czasami infekcjie biorą się z jelit i dlatego tak ciężko wyleczyć? bierzesz może jakies liście oliwne, alveo, paraprotexy czy takie rzeczy? u mnie objawy po tych doustnych (cipronex i flukonazol) jakby minęly. zobaczymy :)

odebralam wyniki jest ok wszystko negatywne 2 miesiace wysterylizowana jak chora pradkujaca ale sie oplacilo. szara golfiara jak nie masz juz objawow to znaczy ze jest lepiej dla pewnosci zrob wymaz ale odczekaj z 2 tygodnie. ja mieszkam we wloszech i tu lekarze troche inaczej do tego podchodza oczywiscie nie wszyscy.moje pierwsze leczenie w polsce okazalo sie niewypalem nie natrafilam na odpowiednieo dok. ginekolog ktora mam tutaj jest uczulona na antybiotyki ale od niej wszyscy wychodza zadowoleni. przepisze ci tylko raz antybiotyk i nie ma zmiluj musi pomoc jak sie dostosujesz do tego co ci radzi. ja bralam na bakterie augmentin bo byly wrazliwe 2st.na amoxicilline+ac.clav. 875mg+125mg 2xdziennie przez 8 dni a reszta to komedia: probiotyk ja wybralam ten naturalnytzw."grzybek tybetanski" to nie narkotyk zapewniam( zywe bakterie kefirowe), mierzenie ph nie moze byc ani za kwasne bo takie uwielbia candida ani za alkaliczne w takim rozmnazaja sie bakterie zrobi ci to gine. w studiu papierkiem lakmusowym i zapisze cos na podtrzymanie odpowiedniego ph ja mialam 5,5 ale to indywidualna sprawa, higena intymna to poezja troche cierpliwosci: podmywac sie odpowiednim plynem ph 5,5- 1 dziennie zaraz po oddaniu kalu od pochwy w strone odbytu reszte razy czysta woda, odpowiednio wysuszyc miejsca intymne ten sam kierunek, nie uzywac 2 razy tego samego recznika najlepiej papierowe. zakladac zawsze bielizne wysterylizowana;( sa specjalne plyny,bakterie zyja nawet w 100C ) jak i wszystko co ma kontakt z "buleczka", prac bielizne osobno w szarym mydle dobrze wyplukac, bielizna biala bawelniana;nie stringi w domu najlepiej bez majteczek, zadnych wkladek lepiej zmieniac czesto bielizne ,0 tamponow, podpaski bawelniane, zadnych obcislych spodni, zadnego seksu, nie basen itp. uwaga na toalety publiczne, mala zawsze sucha i przewiewna, leczyc partnera to osobna sprawa, ja mialam tez diete na candide. wiem juz mnie zninawidzilas wiez mi ja nie jestem taka osoba ale sytuacja mnie do tego zmusila. zreszta wiele z tych zeczy stosuje sie tylko w trakcie leczenia. ja nie uzywalam zadnych ziol bo probiotyk ktory zarzywam ma juz wszystko polecam ci go, jezeli chodzi o kal to tam zawsze beda bakterie to ich naturalne srodowisko. problem moze byc w jelitach jezeli masz zaparcia albo stany zapalne. pozatym wszystkie bakterie i grzyby przez nas wymienione w minimalnej wielkosci zyja w pochwie i dzieki odpowiedniemu ph nie rozmnazaja sie i zyja w symbiozie.jak ph zostanie naruszone to wtedy bakterie i grzyby maja pole do popisu i nasi przyjaciele lactobacilli nie daja sobie z nimi rady. jest wiele mozliwosci w tym okresie zeby sie zarazic odbyt,sex oralny, brudne rece, partner ,kto zna wiecej to niech doda. ja leczylam candide miesiac po bakteriach.moje leczenie jest troche dluzsze bo mam ja poraz 4 i musze wyeliminowac dobrze zarodniki tj: itraconazolo przez 3 dni 200mg, micostop crem 6 dni irygacja tantum rosa 6 dni i to ja pozornie wyleczylo a zeby wyeliminowac zarodniki przez koleine 3 msc; 2 dzien okresu 200 mg itraconazolo, po okresie ab-300 przez 5 dni. daj znac czy sie wyleczylas.

a jeszcze jedno odnosnie jelit badanie ktore ewentualnie wykluczy infekjcje bakteryjna jelit to gastroskopia. ja nie mialam takiej potrzeby i moze byc ona odpowiedzialna za infekcje pochwy, jak podejrzewasz to zrob badania,o boze regularne oddawanie kalu jest wazne ale to inna muzyka.