Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiktoria2342

Po 40 tys. zł pomocy dla rodzin ofiar

Polecane posty

no właśnie ile jest dzieci i żon tych którzy zgineli w wypadkach różnego rodzaju oni też wyszli na chwile i już nie wrócili ale im nikt nie da im rodzinom takiej kasy ... nie żyją przykra sprawa ale oni mają takie ubezpieczenia że żonki nie s ą pokrzywdzone !!!!!

Gość sfsfsdfsdf
prezes NBP Skrzypek tyle zarabiał w miesiąc

Gość na szczescie nie z krakowa
macie odrobine moralnosci i pokory? tak czy inaczej wy tych pieniedzy i tak nie dostaniecie wiec o co placzecie?czy dadza rodzinom czy zostana w budzecie zadna roznica bo rzad rozkradnie. tez rodzicow stracilam ale nie w takiej tragedii pieniedzy mi nie dali ale nie zaluje rodzinom ofiar bo wystarczy ze wiem co oni teraz czuja i to nie ze wzgledu na pieniadze, oni zwyczajnie po ludzku cierpia. co do tego czym sie rozni wdowa po gorniku a po polityku to chocby tym ze gornik idzie tam pracowac bo tak wybiera i od poczatku wie co mu grozi,polityk zostaje wybrany i raczej nie spodziewa sie takiej tragedii.

Gość ehhh******
na szczescie nie z krakowa Jaka bzdura polityk zostaje wybrany bo sie na to godzi sam zglasza swoja kandydature w wyborach a jak wsiada do samolotu godzi sie na to ze moze zginac w katastrofie to samo kazdy inny czlowiek czy np leci samolotem czy jedzie autem itd. Jasne pomoc psychologa pomoc w dostepie do kont bankowych pomoc w zorganizowaniu pogrzebu bo to byli funkcjonariusze panstwa ale nie pieniazki i w dodatku 40 tys.

Te 40 tysi ok. W końcu rozpirdyczyli się w rządowym złomie. Ale te stypendia i specjalne renty na lata to już przesada. Po śmierci mojego ojca dostałam zwykłą rentę rodzinną, z tego co pamiętam 80% podstawy tak pomniejszony o podatki, że z całkiem niezłej emerytury czy tam renty mojego ojca zostało mi 400zł/mc. Pochodzę z małego miasteczka, najbliżej mi na studia było do wawy. A teraz wyobraźcie soie życie w wawie za 400zł/mc. Pomagała mi moja matka - przez rok. Dłużej nie dałaby rady. Z pracą był dramat. I tak się wyuczyłam, rok czasu. I tak miałam wysoką rentę rodzinną! Gdybym miała uczącą się siostrę lub brata, te 400zł byłoby podzielone na wszystkie uczące się dzieci. Dlatego specjalnym rentom rodzinnym mówię NIE. Ostatecznie ci ludzie nie są aż tak biedni. Przynajmniej zawsze coś mogą sprzedać, np. samochód po ojcu.

Gość wpierdziel ja
Do ,,na szczescie z krakowa" Ty masz chyba z 11 lat?,bo pierdolisz jak maly kaziu.

jestem ciekawa czy wszyscy ktorzy mowia ze rodziny ofiar powiny dostac zapomogi renty 40 tys i cala reszte, czy gdyby Wam zginal wspólmalzonek w panstwo mialoby Was gdzies, czy dalej byscie mowili ze jest wszystko w porzadku. U sasiadow zginal ojciec mial 5 dzieci i co nic nie dostali, tylko dzieci jakas marna rente.

Gość wpierdziel ja
No jasne,Ladaco calkiem zwyczajne,przeciez to u nas norma,a co nam bede zalowac.

nie nie mam 11 lat tylko zwyczajnie nie jetem zawistna.powiedzialam i tak bysmy tych pieniedzy nie dostali wiec co wam to robi za roznice czy dostana je rodziny czy rzad rozkradnie.dla mnei bez roznicy a nie zamierzam wymawiac niczego nikomu zwlaszcza w takiej sytuacji.mam odrobine serca i nie jestem materialistka.a to kim oni sa malo mnie obchodzi.to swiadczy o nich nie o mnie

Gość ....Maćka....
czym jest 40tysięcy w obliczu śmierci osoby którą kochasz? Bez której nie wyobrażasz sobie dalszego życia? Poza tym każde dziecko którego rodzic umrze dostaje rente od państwa więc nie trujcie jadem zawistne pazerniaki.

lilia> ja też dostałam po śmierci ojca tylko rentę, ale mój ojciec nie rozwalił się w 20letnim rządowym samolocie. Dlatego te 40.000 ok, ale cała reszta to przesada. No i ten dostęp do kont bankowych - normalna rzecz.

Gość ....Maćka....
U sasiadow zginal ojciec mial 5 dzieci i co nic nie dostali, tylko dzieci jakas marna rente. W takiej sytuacji dostaje się zachówek i kase z ubezpieczenia. A że facet pewnie mało zarabiał to renta marna.

Poza tym każde dziecko którego rodzic umrze dostaje rente od państwa więc nie trujcie jadem zawistne pazerniaki. Ale nie specjalną. Poza tym to jest JEDNA renta dzielona przez wszystkie dzieci uczące się. A tu jestem pewna, że rentę dostanie każde dziecko - oddzielną i odpowiednio wypasioną.

no ale tu nie chodzi o to ze dostana rente tylko ze dostana rente na szczegolnych warunkach ktorej zwykly smiertelnik NIGDY nie dostanie :o zarabiali kupe kasy to i renty dostana wysokie, czemu maja dostac dodatkowe swiadczenia?

Gość wpierdziel ja
......Macka.....,czy Ty wiesz co to jest ,,zachowek"?,poczytaj na ten temat tu w necie jest forum pomocy prawnej,tam sie dowiesz co to zachowek.

Maćka czy Ty w ogóle wiesz co to jest zachówek? od kiedy to zachówek daje panstwo?????? Co do kasy z ubezpieczenia, to kompletnie nie wiem o co Ci chodzi.

Gość nie mam czasu na jakieś stanie
troche malo ;)

Gość według mnie..
40tys zł to śmieszna kwota biorąc pod uwagę, że to przedstawiciele narodu i zginęli na służbie, poza tym jak to możliwe, że lot nie był ubezpieczony?? 40tys zł...toż to za wypadek w pracy więcej można dostać

przedstawiciele narodu i zginęli na służbie ja ost slyszalam ze nie byla to oficjalna wizyta, bo oficjalna byla kilak dniw zcesniej z tuskiem, wiec nie byli na sluzbie

tak czy inaczej to prezydent i przedstawiciele rzadu a ranga wydarzenia tez niemala wyobrazacie sobie zeby tam nie polecieli?jakby to wygladalo?prezydent jest osoba ktora reprezentuje kraj na zewnatrz i mial sluszne poczucie ze powinien tam leciec a to co sie stalo zasluguje na milczenie bo to co mowicie tutaj to wola o pomste do neiba

Gość wpierdziel ja
Halo tu ziemia,ludzie przeciez to my wszyscy za wszystko zaplacimy,ja pierdole,to lepiej placic na ich dzieci niz na wlasne,tak? Wy madrusie,a skad panstwo ma pieniadze na to wszystko-juz oni sie dobrze postaraja,ze bedziemy bulic jak za zboze,a ja sie pytam w imie czego! Nie jestem zawistna ani chytra na pieniadze-sprawiedliwosci sie domagam i tyle,czym sie my roznimy od nich?,ze nie mamy kolesiostwa zeby nas do koryta pokierowac? Myslcie troche to naprawde nie boli.

Gość lejzi
Tu nie chodzi o zawiść ale o SPRAWIEDLIWOŚĆ. Niech w takim razie każdemu wypłacają podobne świadczenie a nie tylko politykom i ich rodzinom.

nigdy nie bylo sprawiedliwosci wiec czego teraz nagle oczekujecie?myslicie ze gadaniem na forum cos zmienicie? chcecie cos zmienic, wyksztalccie sie, idzcie do rzadu i zrobicie porzadek a i pieniadze bedziecie miec, bo elita jest elita i zawsze bedzie miala wiecej. przyrownujecie zwyklych szarych ludzi do ludzi na stanowiskach w panstwie chyba logiczne jest ze bedzie przepasc nie tylko finansowa. a to ze my za to placimy owszem, ale placilismy, placimy i bedziemy gadanie i wymawianie niczego tu nie zmieni.

Gadaniem na forum nic nie zmienimy, to jasne. Ale podyskutować można. Co do kształcenia się i późniejszego wejścia do rządu to problem w tym, że większość przeciętnych wdów nie może swoim dzieciom tego wykształcenia zapewnić. Do rządu tez nie jest tak łatwo się dostać, nawet wykształconym. masz rację - elita jest elitą. Ale przesada jest przesadą i o tym tu mówimy. A swoją drogą elita polityczna minus nasze podatki równa się całkiem niewiele.

Gość konta bankowe
a nie uważacie za dziwne, że żony nie były współwłaścicielkami kont bankowych ?? To teraz nie byłoby problemu z dostępem do konta .... :o To taka refleksja dla innych .....

Gość wpierdziel ja
A ja mysle,ze wlasnie trzeba o ty mowic,byc moze wdowy po gornikach odwaza sie dzieki temu oskarzyc panstwo polskie w trybunale praw czlowieka,i zdziwilabym sie jakby tego nie zrobily.

wpierdziel->spytaj czy na forum sa jakies wdowy po gornikach:classic_cool: sadze ze one nie siedza i nie biadola tylko ostro pracuja zeby utrzymac rodzine. zauwazylam ze najwiecej glos zabieraja ci co ich to praktycznie nie dotyczy poza tym ze placa podatki. a ze zony nie mialy dostepu do kont- mieli prawo do takiej decyzji.

konta> politycy nie są głupi, pewno mieli rozdzielność majątkową na wypadek rozwodu. Pewno miesięcznie część środków przelewali na konta wspólne a reszta zostawała na ich r-kach. W sumie dośc częsta praktyka w małżeństwach, gdzie dwoje lub jedno z małżonków sporo zarabia.

Gość ze jeszcze tego nie ma
sprawiedliwosc musi byc. To byli zwykli ludzie. A nie byli na słuzbie..bo nie są wojskowymi. Jechali na ceremonie.. czy jak zginie w wypadku senator bo jedzie do senatu tez rodiznie wypłacają 40 tys?? badmzy realni i mądrzy... KAŻDY OBYWATEL MA PRAWO BYC TRAKTOWANY NA RÓWNI..W OBLICZU TRAHEDII.. WIELE RODIZN MA TAKA TRADEGIE..GINIE KTOS NA BUDOWIE- SPDA Z DACHU..RODIZNA NIC NIE DOSATJE NAWET UBEZPIECZENIA....BO DYREKTOR SIE WYPIERA ZE BYLO TO NIEDOPATRZENIE...DZIECI MAJA RENTE LUB NIE... Te żony biedne nie były..niech dią zaciągnac kredyt..tak by poradozno każdej matce polce która przyszłaby do rządu po pomoc...:O żenada... niech sprzeda tv za 60 tys, auto za 320 tys..i ma na spłate kredytu...

Gość SPRAWIEDLIWOSC
16.04.2010] 12:24 [zgłoś do usunięcia] lejzi Zgadzam się z wami,to nie sprawiedliwe. Czy polityk jest kimś lepszym,a jeśli tak,to dlaczego...? Za tym,żeby banki pozwoliły żonom na wypłaty środków z kont- oczywiście jak najbardziej,ale nie w porządku sa te 40 000 wypłaty np. Inne dzieci też tracą rodziców nimi jakoś nikt się nie przejmuje.czy Kolwaksi jest gorszym typem człowieka niż jakiś poseł.... --- POPIERAM....ABY MIAŁY DOSTEP DO KONT..NA PEWNO NA TYM KONCIE MAJA NIEZŁA SUMKE..PO CO IM TE 40 TYS??? 40 TYS TO TYM RODIZNOM KATYNSKIM..TEMU DZIECKU CO ZABRANO 2 RODZICOW..BO ZGINELI..ALE BOGATYM PO CO? 90% POSŁOW TO TEMPAKI..KONCZA DOPIERO W SEJMIE MATURY..:o:O dajcie spokój..posłowie to normalni ludzie, a często głupsi..stołki mają niejako dzieki układom...i oni mają byc traktowani naj? Mozna zaskarzyc to w trybunale..to jest rozgrabianie Polski!!!! naszego skarbu!!! Górnik to osoba na złuzbie panstwa...to nie jest zwykły zawód..czemu wdowy po górnikach traktuje się z góry? nic sie im nie wypłaca..ani im dzieciom...a tez zostają nie pracujące matki z dziecmi 4-5 itp... chamstwo!! mama nadzieje, ze jakas tv uwaga itp podejmie temat... jak wszystkim to wszystkim..jak nikomu to nikomu..