Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiktoria2342

Po 40 tys. zł pomocy dla rodzin ofiar

Polecane posty

Gość pomoc dla ofir z hali 2006
jak to wyglądało? tak wiele nie chcieli dac....a tu proszę Putra zarabiał 12,5 tys na miesiac na koncie wiec ma spora sumke..wiec na co tej wdowie 40 tys??? niech jej sponsoruje - rodzina.albo kolesie posłowie..ale nie my podatnicy... moze podatnicy woleliby dac na inne wdowy? co w biezie żyją? ani renty..po męzu..bo wiek nie ten..jeszcze nie ukonczone 50 lat.. często są to wdowy po górnikach

Gość na szczescie nie z krakowa
skoro mozna gdzies o tym napisac czy zaskarzyc to wezcie i napiszcie i po dyskusji.jak ja nie lubie takiego "szczekania" nie podoba sie to zrob cos, zmien cos,jestes przeciez takim samym obywatelem jak posel, nie o tym mowisz?to na co czekasz? polityk jest "lepszym" bo dziala w imieniu kraju, czy wy wszyscy dzialacie w imieniu kraju? co do tepakow nie TEMPAKOW nie wyksztalcenie swiadczy o inteligencji i umiejetnosciach. gornik na sluzbie... jesli jest tak zle to po co ida pracowac do kopalni?niech ida na stolki. a to ile zarabiali...wydawali tez kilkakrotnie wiecej niz my wiec jest to dla nich niejako bieda jak nie ma tych tysiecy teraz. sprawiedliwosc nie znajdzie sie sama z siebie albo cos robicie albo nie gadajcie tyle bo od tego jeszcze nikomu nie przybylo. i juz ostatnim slowem, moglibyscie poczekac do konca zaloby bo to juz nietakt wymawiac pieniadze w takim czasie.

Gość wpierdziel ja
na szczescie nie z krakowa. Oczywiscie ,ze sa na forum wdowy,nawet w tym topicu jedna z nich pisala,ze ani ona ani dzieci nie dostali nic. I uwierz mi,ze osobiscie bede namawiala te kobitki,zeby podjely pewne kroki,tak jak ktos napisal wyzej albo wszyscy albo nikt,a musisz wiedziec,ze wdow po gornikach ktorzy zgineli na posterunku pracy sa setki,i wspomnisz moje slowa,ze bedzie z tej calej sprawy niezla afera.

nie watpie ze afera bedzie jesli zamiast gadania zaczna sie czyny. tylko poczekajcie do konca zaloby,troche taktu...jak przypomne sobie co zrobili w krakowie z powodu pochowku na wawelu to mi wstyd. walczcie bo wam sie nalezy ale nie kosztem tej tragedii.

Gość Black Eyes
I bardzo dobrze. Rząd mysli, że luzie to ciemna masa???? Dbają tylko o swoich... Na koncie penie mieli wiele dlatego nie upoważnili żon.. a górnik jak ginie..to na koncie nie ma nic...i panstwo tez mu nic nie daje... Do strassbourga drogie wdowy!!! Okradają panstwo? nie badzicie głupie!!!

Gość te słowa możesz skierować do
żony putry >moglibyscie poczekac do konca zaloby bo to juz nietakt wymawiac pieniadze w takim czasie.< Która jak twierdzi nie ma środków do życia i domaga się tych pieniędzy :O:O🖐️

Gość Black Eyes
Oni nie walcza kosztem tej trahediii..oni walcza kosztem głupoty polityków:O..biednemu dac 40 tys.. ale bogatej wdowie, której włąsny mąż zaknął konto..? ale zaraz zaraz...PRZY KAŻDYM KONCIE UPOWAŻANI SIĘ OSOBĘ DO PODJĘCIA PIENIĄZKÓW W RAZIE ŚMIERCI...WIĘC KOGO UPOWAŻNILI? MATKĘ, RODZENSTWO?..COŚ TU JEST NIE TAK.. jeśli nieupoważnili..tym bardziej zachowali się nieodpowiedzialnie..i oni rządzą polską..? nie dziwię się, że polska to ruina..jak takie tempaki nią rządzą... ale problem: nie mam dostęp;u do konta... to jest problem..mąż zginął..nie mam na chleb dla dzieci!!!!!!!!!!!!11 musze płacic za mieszkanie...jak zapłacę..nie bedziemy mieli co jesc..- wdowa górnika..lub innej ofiary wypadku tragicznego... a rząd.. a co nas to Polska biedna.. do roboty.. a do wdowy posła: nie martw się konto otworzymy..kaske damy ile 40 tys starczy?? czy wieecej? skarbiec bogaty..

tego nie slyszalam,sa ludzie i ludziska jak widac, nie kazdy jest tak prostolinijny jak byc powinien.mysle jednak ze takich osob jest mniej, mam taka szczera nadzeje.

Gość Black Eyes
ogólnie mówimy o niesprawiedliwosci..kraju..o podziale...a wszyscy jestesmy obywatelami polski i jako kraj demokratyczny...Polska powinna traktowac obywatela po równo.. a nie dbac tylko o swoich.

black eyes->niestety ale walcza kosztem tej tragedii, wczesniej takich szumow na temat pieniedzy nie bylo a problem byl od dawna.

Gość fdzxgmn
a ja mysle ze powinno sie to zglosic do trybunalu europejskiego i sadze ze tak zrobie.

Gość nie mogę
witam ,jak tak mozna ,współczuję ludzią tej tragedii ale bez przesady to nie byli ludzie biedni, to byli ludzie rządu ,jak tak mozna żeby państwo dawało renty rodziną tych ofiar, a co z nami znam ludzi którym umarli męzowie albo zginęli w wypadku i od państwa dzieci i żony nie otrzymali bo nie przepracowali 10 lat ,i co z nimi żony same muszą sobie radzic i biede klepią , i mało tego jeszcze żeby im państwo spałaciło kredyty to naprawde jest nie sprawiedliwe i zeby dostali po 40 tys ,jak tak można my jak mamy tragedie to nawet 1 zł nie dostaniemy

Gość fanka anka
jakby tak malo zarabiali i ledwo wiazali koniec z koncem bank nie dalby im kredytu, zreszta putra chyba ma 3 dzieci po 20 rz, wiec az takie malutkie dzieci to nie sa. Pewnie koledzy z partii szybko znajda prace dla tych dzieci i zon politykow.

Gość to jakies zarty
4 miliony..tyle pojdzie na ta pomoc po 40 000....jesli chodzi o te kredyty to mnie chyba szlag trafi!!! malo to sie nachapali wczesniej??? obudzcie sie co niektorzy....!!!! maja chawiry takie ze głowa boli i jeszcze rzad chce im pomoc splacaac kredyty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość prawda i tylko prawda
poczekajmy do konca zaloby..potem ruszy zbiorowy sprzeciw ...nie wierze ze ludzie sie zgodza na taka pomoc...sorry dosc kasy maja...niech zonki dupska rusza do pracy....albo sprzedadza chaty i pojda na mniejsze mieszkanka..nikogo nie obchodzi jak zwykly kowalski zginie co sie stanie z jego rodzina....poczekajmy do konca ....

Gość tertyka
Jak te zony nie maja za co zyc a do pracy im sie isc nie chce to niech sprzedadza te wlle w ktorych mieszkaja i niech do bloku ida mieszkac. Dobrze, ze wyjechalam z tego zawszonego kraju i moje podatki na zadne babska leniwe nie pojda :D

Gość Frankosio
Niech się kluby parlamentarne oraz partie złożą na własnych członków zmarłych w wyniku wypadku. Teraz politycy pokazali jakie są kasty w społeczeństwie- oni i reszta " hołoty" Liberałowie są rozrzutni - dlaczego tylko czasami.