Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka z zapytaniem1

Czy ktoś zna dobrego proktologa w Warszawie?? Najlepiej kobieta...

Polecane posty

Już ponad 10 miesiecy męczą mnie hemoroidy, którcyh nie moge wyleczyć po ur dziecka..żadne leki nie pomagają, chyba ze na krótko... Jak znacie jakiegoś dobrego lekarza to poproszę namiary..

Gość trele_molelele
Na początku może być facet przecież, bo zrobi tylko z Tobą wywiad. Jeżeli masz stan zapalny, to znaczy wyłażą ci hemoroidy, to nawet tam się nie dotknie, a myślę, ze dobrze dobrana kuracja lekami i czopkami, dużo ruchu i odpoczywanie w pozycji pół leżącej, a nie siedzącej rozwiąże problem. KOŁO DO PŁYWANIA się tu nie sprawdza, jeżeli chodzi o siedzenie. Do tego zero chipsów, ziemniaków, jasnego chleba, ZERO SŁODYCZY, dużo moreli na przekąskę, taka zmiana diety aż się nie wyleczysz, czyli przez ok. 1,5 miesiąca. I jak najmniej myśl o nich.....serio! Jak pójdziesz do pracy i posiedzisz 8 godz. przy biurku, ale wyleczysz je wcześniej, to nie będziesz ich miała.

Gość mily pacjent
Och ty niemądra kobieetoo!! Dlaczego chcesz iść do kobiety!!! ?? Kobiety są nieczułe i niedelikatne... One nie potrafią obchodzić się z tak wrażliwą częścią ciała.... Ja chodzę regularnie do męzczyzny... On tak uważnie przygląda się mojej dziurce a potem z takim wdziękiem zaklada rękawiczę i wsadza mi paluszek. :) Tak, jeśli do proktologa to tylko do mężczyzny!!! :)

czyli dieta moze az tak pomóc. Słodycze jem sporadycznie. no ziemniaki jem często...czopki, mascie detraleź tego brałam mase...

Gość trele_molelele
Detralex trzeba jeść 3 opakowania od razu, jedno po drugim, do tego czopki(w ulotce jest takie info, że grożą poronieniem, więc są silne) + dieta(chodzi o węglowodany): ziemniaków i makaronu zero, tak-ryż, różne odmiany, kasze(sprawdź, które nie powodują zaparć, chyba kus kus i jaglana), banany odstawić, malo smażonego, dużo gotowanego i pieczonego, jak najmniej tłuszczu, zero chipsów, popcornu, dużo spacerów z dzieckiem, jak najmniej noszenia ciężkich zakupów i wózka. Miałam naprawdę ogromne hemoroidy, płakałam wiele razy, ale nastawiłam się psychicznie na walkę i wygrałam! Tu chodzi o krążenie+zero zaparć. Operacja jest bolesna i powraca przy drugim porodzie, więc ja tego nie robilam, bo chcę miec drugą dzidzię. Jeżeli będziesz czuła, ze się udalo, możesz pójśc do lekarza po leki wspomagające krążenie, ale najlepiej jeszcze teraz, bo latem może ci być np. słabo na słońcu. Ale się wymądrzyłam...... :D

wcale się nie wymądrzyłaś:) dzięki za radę Detraleź jem już 10 mies bez przerwy tak naprawdę. Czopki ditreptaza, i wszelkie inne tez brałam. Smażonego nie jem praktycznie wogóle ale czasami zdarza się. Ale z tego co czytam co napisałaś to trzeba całkiem to wyelimonować......ja miałam już kilka razy krwawienie. Też chcę mieć drugą dzidzię, ale boją się ze w drugiej ciązy mnie to gówno dorwie i wtedy nie bardzo mozna brać leki. To co ja zrobię przez 9 mies umrę z bólu. a to nie ejst takie byle jakie swędzenie. Słyszałam, ze hemoroidy można usunąć niekoniecznie chirurgicznie...sama nie wiem wynalazłam na necie jakas dr kołodziejczyk z wawy.. moze pojadę...ale za tę diete się wezmę. A ty długo stosowalas tę dietę, czy to już wogóle cały czas trzeba stosowac??:P