Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

etam

czy jest sens?pytanie do mam!

Polecane posty

od wczoraj jestem na antybiotyku(mam je przyjmowac 2 tygodnie).lekarz kazal odciagac mleko i wylewac,aby nie stracic pokarmu,ktorego i tak mam malo,bo karmie synka(prawie 4 tygodnie) mieszanka i swoim mlekiem(ostatnio odciagam niecale 100ml dziennie,a wiec bardzo malo...co myslicie jest sens odciagac ten pokarm,aby nie stracic tej laktacji czy dac sobie spokoj?i tak przez najblizsze 2 tygodnie nie bedzie dostawal mojego mleka...

Gość wszystko superrrrrr
powinnas odciagac z 500-600ml 100 to bardzo malo czyli 4 razy dostaje mieszanke a raz twoje ? odciagaj wiecej to bezdiesz miec wiecej mleka pij herbatki na laktacje ,karmi .jak chcesz karmic nadal jak nie to przestan bo 100ml jak nie ebdziesz dalej odciagac to juz stracisz zreszta bardzo malo masz pokarmu powinnas wiecej przystawiac wczesniej .bo to czy masz mleko czy nie jest w twojej glowie

Gość BuRak PastEwnY
Herbatki na laktacje maja dzialanie zbliżone do czarów cyganki ;) -jak ktos wieży to działa :D

bylo wiecej,ale stopniowo zaczelo byc coraz mniej,pomimo odciagania...pije duzo plynow,ale i tak nic sie nie dzieje i ilosc pokarmu sie nie zwieksza.niby kazda ilosc lepsza niz zadna,ale zastanawiam sie nad sensem tego odciagania

Gość Też matka tyle że....
Boze kobiety dlaczego wy się nie jesteście w stanie przekonać że laktator to nie jest cud techniki służący po to żeby mamusia jedna z drugą widziałą dokładnie ile dziecko zjada. ŻADEN laktator nie uciągnie tyle co dziecko stad masz odpowiedź na pytanie czemu mleka masz coraz mniej.

Sens zawsze jest bo wiadomo że twoje mleko jest dla dziecka lepsze niż modyfikowane.A jaki masz laktator? Jak ręczny to może warto wypożyczyć elektryczny? Zadzwoń do poradni laktacyjnej przy swoim szpitalu,na pewno Ci coś doradzą.Męka z ręcznym laktatorem w takim wypadku sensu nie ma,trzeba się w lepszy sprzęt uzbroić.Wiem,że można wypożyczać i to się bardziej opłaci w Twoim wypadku niż zakup.

Miałam podobnie tyle ze ja nawet 100 ml przez cały dzień nie mogłam odciągnąć. Jak dostałam lekarstwa przestałam odciągać bo to nie miało żadnego sensu. Nie wiem dlaczego jedne kobiety mają pokarm a inne nie mają. Piłam wszelkie cuda typu herbatki, 1,5 litra wody, bawarki (bleee) i nic.

to akurat wiem,ze przez odciaganie jest mniej pokarmu,ale jak innego wyjscia nie ma to trzeba sobie radzic tak..

etam,są w tej chwili laktatory które wspomagają laktację np Medela Swing,można je wypożyczyć w szpitalu.

Gość trele_molelele
Ja na twoim miejscu odciągałabym te początkowe i dawała dziecku te środkowe, bo tam stężenie leku jest małe. Nie wierzysz? Zadzwooń do poradni laktacyjnej! Kto to matce karmiącej przepisuje antybiotyki........

musze brac antybiotyk,bo wdala mi sie infekcja po cc...i mam zakaz podawania dziecku swojego mleka.mama robala wlasnie taki laktator mam.widocznie nie ma reguly..

Autorko a co masz na myśli piszącze jak nie ma innego wyjścia...? Co dziecko nei umie ssac? Nie łapie sutka? Nie rozumiem. A laktator to sobie mozesz mieć najlepszy na swiecie i tak przegra z ustami maluszka

nie chcial pic z piersi...pewnie dlatego,ze w szpitalu dostal butle...probowalam go potem przystawiac,ale tylko sie wkurzal i plakal,a apetyt mial duzy...nie mialam nerwow,wiec zaczelam odciagac

etam,też jestem za tym żebyś zadzwoniła do poradni laktacyjnej lub najlepiej sama się tam udała albo zamówiła wizytę domową,jeśli nie masz możliwości.My tu na forum możemy dyskutować ale nie widzimy tak naprawdę jak to dokładnie wygląda.Tam się z problemem zapoznają i Ci pomogą,niech się fachowiec wypowie czy ma to sens a jeśli tak to powie Ci dokładnie co powinnaś zrobić i Ci to POKAŻE.Od razu zobaczy w czym tkwi problem,bo tak to możemy tylko gdybać. Sama korzystałam 2 razy z porad doradcy laktacyjnej i jestem bardzo zadowolona.Miałam już zrezygnować a dzięki tej kobiecie karmiłam ponad rok i nigdy już nie miałam problemów.

No własnie tylko dziewczyna napisała NIE MIAŁAM NERWOW. Więc dupa zbita i najlepszy specjalista nie pomoże jeśli jej sie nie chce popracować. Ja też dostałam dziecko w 2 dobie, dotąd karmione butlą bo miałam w spzitalu pieprznięte położne. I męczyłam się 3 tygodnie żeby coś z tego było. Wydaje mi się ze ona już podjęła decyzję, więc nie do końca rozumiem po co to pytanie co teraz robić.