Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Warszawiak z krwi i kości

Dlaczego kobiety unikają facetów zajmujący się naukami ścisłymi?

Polecane posty

Bardzo mnie to ciekawi, moja kobieta zawsze się śmieje, że dobrze, że nie rzucam żarcikami informatycznymi bo fakt nauki ścisłe to nie jedyna moja pasja i daleko mi do typowych stereotypów. Często ktoś przeciera oczy szczególnie dziewczyny, że zajmuję się informatyką. Z tego co słyszę to kobiety mają lekkie uprzedzenie do takich osób. Czemu? Takie osoby przewyższają inteligencją stąd takie obawy, że kobiety będą się "spalać" ze wstydu w czasie rozmowy?

E dlaczego? Znam wielu fizyków, matematyków a tym bardziej informatyków co imprezują więcej niż inne wydziały na studiach :]

informatyka bym jeszcze zniosla,ale matematyk odpada na starcie...i wlasnie przez te jego dziwne,malo smieszne matematyczne zarciki...

Gość dokladnie jak powiedzial prawi
czek bez wiary.. kojarzą sie z takimi nawet flegmatykami, siedzi przed kompem, okulary na nosie i tylko pyka tam :P oczywiscie to tylko stereotyp bo ja tez znam osoby o umysle ścisłym a imprezują ze ho ho... :P

Gość nie martw sie bracie
ja jestem po IT i jest tak samo faceci boją się takich kobiet pozdr nie łam sie

tak szczerze bo jak Ci przypierwiastkuję...to ci zęby po za nawias kwadratowy wypadną :P

e tam u mnie na polibudzie mowi sie ze "wydzial elektryczny jest najabrdziej erotyczny" :P

Trzech mężczyzn obserwuje dom. W pewnym momencie do domu wchodzą dwie osoby. Za pół godziny wychodzą trzy. Biolog mówi: Rozmnożyli się. Fizyk: Nie, to błąd pomiaru. Matematyk: Jak do środka wejdzie jeszcze jedna to dom będzie pusty..."

Wczoraj mojej kobiecie powiedział pierwszy raz taki żarcik "Jestem informatykiem poetą. Piszę wiersze w języku C++" ;)

Unikają takich ale tylko w młodości. Poźniej jak taka osoba zaczyna zarabiać 10-15 tyś brutto miesięcznie to od razu robi sie kolejka chętnych.

Gość Informatyczka pewna
a tam macie problemy :) ja nawet wolałabym mieć faceta ścisłowca a informatyka szczególnie :)możnaby się w końcu normalnie dogadać ;)

Gość thc
Mam brata informatyka, to jest odrębny gatunek...... he.he Nie chodzi o inteligencję czy wiedzę, ale tryb życia, pracy itp. Bez przesady również z tym strachem przed ścisłymi umysłami, czasami jest to w praktyce brak tematów do rozmów.Świat nie opiera sie tylko na branży IT, istnieją również inne ważne dziedziny życia.

Gość Informatyczka pewna
Daniel123 Unikają takich ale tylko w młodości. Poźniej jak taka osoba zaczyna zarabiać 10-15 tyś brutto miesięcznie to od razu robi sie kolejka chętnych. dokładnie dlatego chcę mieć faceta w swoim fachu sama jestem z wykształcenia grafikiem :)ale wiadomo życie pokazuje ,że trzeba sobie radzić świetnie nawet z innymi gałęziami tej dziedziny jak chociażby z systemami :( tak tak głupie flądry teraz sie nabijajcie ze mnie i z moich kolegów a potem same za nimi będziecie latać...raczej za ich portfelami teraz sie śmiejecie z nas debile flegmatycy okularnicy i brzydale we flanelowych koszulach a potem ..szkoda gadać a najgorsze są blachary

Ale póki co technologia to największy punkt w gospodarce światowej. Chce iść na mechatronikę lub informatyka medyczna ale moja kobieta chyba mnie zabije wtedy za brak czasu ;) Bo to czysty hardcore takie studia ale po tym jaka kasa :)

Gość Informatyczka pewna
no tak a u mnie na studiach mój wydział najbardziej zabawowo-imprezowy :P

Gość Informatyczka pewna
zależy hardcor jest na początku i głownie z matmą i jej dziedzinami a potem jak sie przyłożysz dasz rade

Według mnie osoba ktora sie tym naprawde nie pasjonuje to na normalnej uczelni nie ma sznas skończyć tego kierunku. Chyba że zaoczne w jakiejś prywatnej po której i tak go nigdzie nie zatrudnią bo nie bedzie mial wiedzy.

Gość taka jest prawda niestety
w młodości się panny śmieją a potem zachowują się jak desperatki bo koleś ma od 8tysia w góre na miesiąc

no wlasnie najbardziej scisle umysly wedlug mnie sa na mechanicznym i elektrycznym :P a tak serio to najwiecej ludzie imprezuja i pija z mechanicznego i elektrycznego :P im wiecej nauki i stresow tym wieceji czesciej tzreba sie relaksowac :P

"administratorzy sieci to zazwyczaj normalni kolesie, imprezowicze." Mój kumpel administrator sieci w pewnej firmie jest DJ-em muzyki house czy trance w ekskluzywnych klubach Warszawskich i wiąże z tym przyszłość. To by się zgadzało ;)

Gość thc
Warszawiak, bez przesady z tą kasą. Najpierw trzeba mieć doświadczenie i umiejętności, a później liczyć kasę. Fakt. Wspomniany brat ma 26 lat, własny dom, 2 samochody, wakacje 2 razy w roku(zima góry, latem cieple morza). Tylko że on pracuje i mieszka za granicą.

Gość
ja bym nie pogardziła takim facetem. sama zajmuje sie naukami ścisłymi(gl chemia) i mielibysmy o czym pogadac

Daniel123 nie oceniaj zbyt pochopnie znam takich kombinatorów co właśnie tego typu kierunki pokończyli na super uczelniach a o dziwo nic nie potrafią są też prywatne uczelnie jak np Polsko Japońska szkoła w Wa-wie gdzie nie jest tanio ale kto to ukończy wierz mi nie zostaje w Polsce i nie musi za bardzo się wysilać żeby super fuche podłapać

"Warszawiak, bez przesady z tą kasą. Najpierw trzeba mieć doświadczenie i umiejętności, a później liczyć kasę. Fakt. Wspomniany brat ma 26 lat, własny dom, 2 samochody , wakacje 2 razy w roku(zima góry, latem cieple morza). Tylko że on pracuje i mieszka za granicą." Wiesz mam takich ludzi co pierwsza robota w IT i już gruba kasa. Ale też (niestety) plecy też działają. Mogę też powiedzieć jak w pewnym wielkim hipermarkecie zarabia administrator. Dostaje grubą kasę a w zasadzie przez cały dzień nic nie robi. Jedynie od czasu do czasu dostaje powiadomienie, że jakaś sieć padła i trzeba naprawić a tak tylko siedzi i monitoruje (czyt. opierdala sie :D) a ma kasę taka, że ho ho i jeszcze trochę

Administracja sieci nie jest do "wykucia" wiem bo uczyłem się na CISCO do certyfikatu CCNA ;)

Prawiczek bez wiary ty nie masz pojęcia żadnego o tym kierunku ;) wiesz jakim trzeba być kreatywnym będąc np adminem w jakiejś wielkiej sieci żeby ci sie jakiś przegigant nie włamał albo ew opracowując nowe metody ty weź sie lepiej za naukę żebyś potem nie płakał ,że dorosły będziesz z miotłą po ulicy zasuwał z takim podejściem

wielka mi rzecz cisco :P teraz nawet technika dają ci CCNP certyfikat a nic sie o zabezpieczeniach nie uczysz tylko o technologi cisco sieci połączenia ruterki nic więcej :P na microticu uzyskasz to samo wszak powiadają cisco dla ubogich to microtic