Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość precz z papierosmi

Czym uszczelnić drzwi w pokoju?

Polecane posty

Gość precz z papierosmi

Mój brat pali papierosy i smród od syfiarza dostaje się przez szpary w drzwiach. Czym uszczelnić szparę między futryną i drzwiami dookoła? Na allegro widzę jakieś taśmy piankowe, ale dwustronne. Kiedyś pamiętam były takie jednostronne taśmy z gąbki samoprzylepne, ale nie mogę znaleźć. Może inne sposoby?

Gość precz z papierosmi
upup podbijam, bo ważne :)

Gość trzeba znać dobrze chemię
każ mu wychodzić na balkon/przed blok a nie syfić w domu!!! i truć innych!

Gość precz z papierosmi
Czasem wychodzi na balkon, ale wtedy ten syf leci akurat w moje okno, ktore mam zawsze uchylone :O

Gość trzeba znać dobrze chemię
O rany to współczuję, u mnie też brat pali i to takie mocne faje, że mi oczy łzawią aż! A oni takie coś do płuc biorą! :o

Gość precz z papierosmi
A potem jak taki palacz choruje to trzeba się nim opiekować. Palacze to egoiści na maxa, tak samo jak narkomani czy alkoholicy.

Gość maryla55666
w castoramie sa takie fajne tasmy samoprzylepne uszczelniajace , pokryte gestym włosiem, takim na 1-2cm. super naprawde uszczelniaja :)polecam sprawdziły sie jako izolator zimna z ganku oraz izolator smrodu fajek z ganku :)

Gość precz z papierosmi
Te taśmy w Castoramie to ile kosztują mniej więcej? Szkoda,że na allegro nie ma takich z włosiem

Gość maryla55666
te tasmy sa bardzo tanie, kilka złotych Cię to pewnie wyniesie , no góra kilkanascie:)

Gość maryla55666
ja mam nimi uszczelnione drzwi od ganku i drzwi przesuwne w szafie wnękowej obklejone są nią, dzieki temu przy przesuwaniu nie obijają sie o sciane, bo tasma amortyzuje :) taśma jest koloru ciemnoszarego (tzn te włoski)

Gość bbbbbbbusss
zamuruj:-)

Gość precz z papierosmi
Dzięki za link, przynajmniej wiem jak to wygląda mniej wiecej.

Gość Jeden z palaczy
Taśmą z pianki lub gumową uszczelnisz drzwi dookoła futryny, taśma lub listwa z włosem zda egzamin tylko w progu. Tą metodą zminimalizujesz tylko smród ale nie usuniesz go. Jedyną skuteczną metodą jest usunięcie brata na klatkę, a jeszcze lepiej przed blok. Tam może sobie palić.

Gość gość
Jest dobrze prowadzony i dobrze zaopatrzony sklep na Makuszyńskiego (Ragen - http://ragen.pl). Warto do nich podjechać albo kupić przez internet. Krótki czas oczekiwania na produkt, dobre doradztwo, wysoka jakość okuć – nie są to jednorazówki które szybko zaczną się wypaczać przy zwykłym użytkowaniu.

Gość adamm

Warto sobie rzucić okiem na stronę ragen.pl. Fajnie zaopatrzony sklep w kwestii okuć, zwłaszcza różnego typu zamki bębenki czy klamki mają za niewygórowane pieniądze. Jeśli ktoś zamawia większe ilość np. dla firmy, to wtedy przy zakupie za 1000 zł już nie doliczają sobie żadnych kosztów za dostawę