Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakochana zazdrośnica

jak powstrzymać się od zazdrości?

Polecane posty

jestem bardzo zazdrosna o mojego chłopaka, może dlatego że mam niskie poczucie własnej wartości i nie chce żeby mnie zostawił...bardzo go kocham i chce byc z nim już na zawsze. Jednak nie potrafie mu nie sprawdzac poczty, gg i telefonu :/ bardzo mnie to męczy i źle się z tym czuje że tak go kontroluje ale to jest silniejsze odemnie. czy są jakies sposoby na to żeby się od takich zachowań powstrzymać?

Gość kochaniekochakochaniekocha
musisz bardziej zająć się sobą niż nim ;)

ale poza tym są jeszcze inne powody...poniewaz on lubi poznawać nowych ludzi no i poznaje z tym że przez internet :/ dlatego sprawdzam czy się nie umawia z kimś....

ale jak się zająć?

a rozmawiałaś z nim na ten temat ?

przejdz sie do psychologa, bo takim zachowaniem wyrzadzasz szkode i sobie i jemu a jesli nie odpowiada ci, ze poznaje nowe osoby przez internet to powiedz mu o tym

tak mówi że nie mam o co że mnie kocha itp...ale dalej nawiązuje znajomości i mi o tym nie mówi

Ufasz mu ? Bo wiesz takie kontrolowanie źle wpływa na związek. Partner może czuć się osaczony i czuć się jak w klatce. Musisz po prostu nauczyć się mu ufać, bo inaczej się sama zranisz ! Nie możesz doszukiwać się czegoś, czego tak naprawdę nie ma.

sama nie wiem chyba nie do końca mu ufam :/ czasem nie potrafie się powtrzymać żeby nie sprawdzic tego czy tamtego....moze jest na to jakis sposób?

Może powinnaś zająć się bardziej sobą ? Tak jak robi to on.

ale co masz na mysli mówiac "zająć sie sobą" też siedziec na czatach i poznawac facetów? jakoś mnie to nie kreci...

ZZ że tak się ośmielę zapytać. Uważasz że jak będzie chciał Cię zdradzić to go powstrzymasz ??

Zajmij się sobą - w sensie - popracuj nad własnym poczuciem wartości. Co sprawia, że czujesz się nie najlepsza? Odpowiedz sobie, co chciałabys zmienić w sobie, jaka być i pracuj, żeby sie taką stać. A jeśli zobaczysz, że facet sie z kimś umówił, to co? Awantura. Rozstanie. NIE USTRZEŻESZ ZWIĄZKU PRZED ROZSTANIEM W TEN SPOSÓB. I tak stanie się to, co ma sie stać. O związek trzeba dbac inaczej niż sprawdzaniem/szpiegowaniem (to nie jest kontrola, to, co ty robisz). Poczytaj artykuły jak. No i nad sobą trzeba pracować, żeby dobrze się ze sobą czuć i nie być awanturnicą lub babką, która nie ma żadnych innych myśli poza tym gdzie on naprawdę jest, peniw kłąmi, co on teraz robi. Takie myśli 24/7 prowadzą tylko do ... niczego.

wiem ze jak bedzie chciał to to zrobi, ale sprawdzając go mam jakies poczucie że mam nad tym kontrole :/

nie wiem że go nakryje, n ie chce życ z kimś kto mnie okłamuje...wiem że to głupie...

He he po prostu chcesz przeżyć wielki dramat. Chcesz przyłapać faceta na zdradzie. To nie jest kontrola tylko obsesja :)

Jak coś sobie intesywnie wyobrażamy, to tak sie dzieje. Bo my działamy pod tę myśl i wywieramy wpływ na innych. A ty już tak sobie wizualizujesz tę jego zdradę i tak sie na tym skupiasz, zamiast pracować nad własną wartością, że to sie stanie. Albo facet odejdzie albo zdradzi. Wiem to. Może to cie czgoś nauczy. Bo słuchanie otwarte innych jest ciężkie. Nie dociera do głowy, która tak mocno skupia sie nad jedną myślą. Obyś się nauczyła. Nawet z własnego doświadczenia. Tylko lepiej do 30-stki niż do 90-tki.

wierze mu ze mnie nie zdradza ale...jak widze ze pod moja nieobecnosc pisze do kogos ze chce sie spotkac to co mam myslec? :(

he he jakby chciał Cię zdradzić to by o tym nie pisał tylko to zrobił :) A co o tym myślisz ??

a to ze a tajemnicy sie z kims chce umowic????

mozesz ze mnie nie drwić? pisze tu bo chce sie wygadac i zobaczyc poglądy innych na ta sprawe ....

tym co robisz zmierzasz wprost do tego czego nie chcesz

Ok już będę poważny. Widzisz dla mnie zazdrość jest czymś zupełnie abstrakcyjnym. Bo niby jakie ona ma podstawy. Przecież ten człowiek w żadnej mierze nie jest moją własnością. Zatem nie mogę sobie uzurpować praw do tego z kim i o czym rozmawia, z kim i jak się spotyka. Zdrady nie można powstrzymać. W żaden znany mi sposób. Jak ktoś ma nieczyste intencje to nie masz na to wpływu. Co najwyżej prędzej czy później dowiesz się o tym. Dlatego nie widzę sensu w grzebaniu w czyjej korespondencji. Poza tym jest to naruszenie prawa i etyki. Więc dlaczego poświęcać tak wiele dla rzeczy na którą nie ma się wpływu. W mojej opinii lepiej poświęcić tę energię na budowanie wzajemnej relacji. To prędzej uchroni przed zdradą niż zazdrość. Oczywiście to moje subiektywne zdanie.

i dziekuje Ci bardzo za taką wypowiedź :)