Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbulwersowana29

jestem w szoku - chorobowe w ciazy: za 2 miesiaceprzyszlo mi 530 zł!!

Polecane posty

Gość zbulwersowana29

Prowadze własną firmę niespełna 2 lata(jeszcze przez miesiac płace "obnizony" zus, jestem w 7 miesiacu ciazy, od 3 miesiecy niestety musialam wziac zwolnienie Jestem zdegustowana, wkurzona i najchetniej w ogole nie placilabym tego debilnego ubezpieczenia (prawda jesttaka ze czlowiek leczy sie i tak prywatnie) Dzis dostałam z zusu chorobowy: 530 zł za 2 miesiace masakra!!!! zalozmy ze prowadzac firme zarobie ok 4 tys ("na czysto").. nie mogac pracowac jestem krotko mowiac "udupiona" 265 zł na miesiac??? a co ja mam z tym zrobic niby? dolozyc sobie do zusu na kolejny miesiac (bo zus niwiele mniejszy na chorobowym place)... dla mnie to jakas porazka, rzygac sie chce

Gość to dlatego,ze placisz
obnizony ZUS, ile placisz, tyle masz

Gość zbulwersowana29
ok ale ja place ok 400 - wiec nie mam nawet tyle ile zaplace

Gość a cos ty myslalaa
po dwóch latach płacenia chcialaś mieć kokosy, ludzie po 30 latach maja malo co więcej

Gość to dlatego,ze placisz
Ile placisz chorobowego? na pewno nie 400zl :D może wszystkie składki Cie tyle wynoszą a nie tylko skladka na ubezp. chorobowe. Płać normalnie, to i normalne chorobowe dostaniesz. Jak masz 4000 tys brutto na m-c to chyba powinnas wiecej placic. Ludzie zarabiaja minimalną i z tego placa 2,45% .

Gość basik_basik
A coś taka zdziwiona płacisz społeczne 117,11 zdrowotne 233,32