Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dagma82

Mój syn ma ADHD

Polecane posty

Hej, mam 7 letniego syna który ma stwierdzone adhd. Czy któraś z mam zmaga się z tym problemem na codzień tak jak ja?

Gość zeby bylo malo
to moj choruje dodatkowo na zespol aspergera, ale nie łódz sie ze spotkasz sie tu ze zrozumieniem, poszukaj racze forum tematyczne, jest ich bardzo duza, zrzeszaja wlasnie osoby borykajace sie z etgo typu przypadlosciami, i wierz mi syty glodnego nigdy nie zrozumie i rodzic dziecka zdrowego zawsze bedzie mowil ze twoj jest niewychowany a ty jestes za wszystko odpowiedzialna, glowa do gory i nie daj sie, twoje dziecko jest najwazniejsze

Dzięki za radę, czytałam już właśnie tego typu opinie że rodzicom najłatwiej usprawiedliwiać się iż dziecko tak się zachowuje bo ma adhd... ale powiem Ci że ja sie nie poddaje i nie wstydzę się tego. Mam to za sobą, kiedyś sama myslałam że to moja wina aż w końcu zrozumiałam że to choroba...Odkąd syn bierze leki i chodzi na terapie jest o niebo lepiej chociaż zdarzają się chwile trudne.Dużo oparcia znalazłam w szkole a prościej mówiąc u wychowawcy i wiem że mam szczęście bo nie każdy nauczyciel jest tak cierpliwy,wyrozumiały. Pozdrawiam wszystkich którzy zmagają się z tą chorobą i tych którzy chociaż próbują zrozumieć rodziców dzieci i same dzieci.

Gość olucha pietrucha
a czy możesz powiedziec jak u Twojego Syna rozpoznano chorobę?

Musieliśmy pójść do psychologa dziecęcego i psychiatry. Adhd może stwierdzić psychiatra lub neurolog. W naszym przypadku wystarczyły 3 wizyty u psychiatry, musiałam przedstawić obszerną , szczegółową opinię ze szkoły na temat zachowania dziecka oraz sama odpowiedzieć na pytania psychiatry. Poza tym pani doktor sama miała okazję zobaczyć niektóre objawy syna w swoim gabinecie.

Gość ghjkuhikuhk
a jakie to były objawy jeśli można?