Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest zzz

tabletki antykoncepcyjen

Polecane posty

Gość jak to jest zzz

bo mam 18 lat i chcialabym isc do gina po tabletki. :) tylko czytam wasze stare posty na forum, i nic nie rozumiem jak to jest z ttymi okresami, i jak się przerwe robi? i ilu dniową? :)

W opakowaniu masz 21tabletek,bierzesz az sie skoncza i robisz 7-dniowa przerwe i zaczynasz nowe opakowanie.Czyli np jesli zaczelas opakowanie w poniedzialek to nastepne tez tak zaczynasz,nawet jesli okres(a wlasciwie plamienie z odstawienia)sie nie skonczy.

Gość tak to jest zzzz
że wszystko zależy od tabletek jakie Ci gin zapisze. Też mam 18 lat, przyjmuję 2 opakowanie :) petaj o co chcesz, może pomogę :)

Gość tak to jest zzzz
Ja biorę YAZ i nie mam żadnej przerwy. W opakowaniu są 24 różowe tablebki z hormonami i 4 białe tzw. plebco. Gdy biorę białe występuje krwawienie.

Tabletki są na 21 dni ja tak miałam przy Cilest,Harmonet nie wiem jak jest przy innych ale myślę że też na 21 dni, bierzesz przez 21 dni po skończonym opakowaniu następuje 7 dni przerwy i w tym czasie występuje krwawienie z odstawienia i po 7 dniach zaczynasz kolejne opakowanie tabletek

Gość jak to jest zzz
a jakie tabletki bierzesz? Ty co masz 18 lat? ;d

Gość jak to jest zzz
dzieki wam tak to jest oraz eva :) tak to jest.... a jakie miałaś skutki uboczne? bo tego się boje najbardziej? korzystasz jeszcze z jakiejs metody antykoncepcji? czy już nie? dochodzi w tobie chłopak?

Gość tak to jest zzzz
Yaz, cena waha się od ok 37-45 zł za opakowanie. Gin mówił, że są najodpowiedniejsze dla młodych kobiet.

Gość jak to jest zzz
drogie :( !

Gość jak to jest zzz
tak tak na pewno przeczytam dokładnie ulotkę i posłucham dokładnie ginekoloa? A czy ginekolog przed przepisaniem musi mi robić jakieś badania?

Ja bralam Harmonet odkad mialam 18lat przez 5 lat i bylam zadowolona.Harmonet kosztuje ok 24zl

Nie musi.Jesli tabletki Ci sie nie przyjma to zacznie bolec glowa,moze byc Ci niedobrze (ja tak mialam przy Cilescie).Na pewno beda bolec piersi przez jakis czas,powinno przejsc po pierwszym opakowaniu i tym sie nie przejmuj

Gość jak to jest zzz
chciałam jakieś tabletki do 30 zł, ale to chyba moge zaznaczyć ginekologowi żeby nie były drogie bardzo.. ? i moze mi wypisać receptę odrazu na dwa opakowania? :)

Gość tak to jest zzzz
My z chłopakiem niedawno zaczęliśmy współżycie, dlatego asekurujemy się gumkami ;D trudno mi się przełamać, mimo anty nadal mam pewne obawy co do skuteczności :) Skutków ubocznyh póki co nie zaobserwowałam :) czuję się dobrze, tak jak przed :)

Gość jak to jest zzz
okej :) od następnego, nie tego co będzie bo już nie zdąrze iść do ginekologa na pewno pódję po tabletki. ja też sie chyba bede bała i bede stosowała gumki i stosunek przerwany :) za wcześnie dla mnie na ciąże! dzięki dziewczyny że mi wszytsko wyjaśniłyście !!!

Gość tak to jest zzzz
Wiem, że drogie, ale gin się uparł żeby na początek zapisać mi te... Miałam robione badanie krwi i cytologię, bez badania nie było mowy o zapisaniu :/

Gość jak to jest zzz
ile kosztuje cytologia? bo badanie krwii do 30 zł? :)

Ja przez 5lat bralam tabletki i w ciaze nie zaszlam ;) Oczywiscie,ze mozesz ginowi powiedziec,ze nie chcesz drogich tabletek i moze Ci wypisac recepte na kilka opakowan

Gość tak to jest zzzz
a co do dwóch opakowań to wątpię czy Ci zapisze tak od razu, choć to zależy od lekarza... Mi zapisał jedno opakowanie i kazał pokazać się po 3 tyg. od momentu pierwszego stosowania tabletek. Dopiero na kolejnej wizycie zapisał mi 2 opakowania :)

Gość tak to jest zzzz
byłam na państwowy fundusz zdrowia, nie płaciłam za badania :)

Gość jak to jest zzz
aha a jak wygląda badanie cytologiczne? :) przepraszam ze Cie tak męczę ale się boję !

Gość tak to jest zzzz
Dla mnie było bardzo bolesne. Przepraszam, że straszę, ale uważam że lepiej nastawić się psychicznie ;) w momencie badania byłam dziewicą, może dlatego. Lekarz każe Ci usiąść na fotelu ginegologicznym i włoży do pochwy plastikowy wziernik (coś co kształtem przypomina członka, tylko że jest pusty w środku... lekarz pobierze Ci wymaz szyjki macicy i po badaniu :)

Gość tak to jest zzzz
na wyniki oczekuje się ok miesiąca :)

Jesli nie jestes dziewica to nie bedzie bolalo.Tak jak kolezanka wyzej napisala,lekarz wklada wziernik i wklada taka szczoteczke i na nia zbiera troszke sluzu czy czegos z szyjki macicy,ale tego nie czuc wcale.Takze nie denerwuj sie-nie taki diabel straszny. Mi gin kazal tylko zrobic proby watrobowe po 2 miesiacach brania tabletek,ale to dlatego,ze biore juz tyle lat,a niedawno rodzilam i mam ponad rok przerwy

Gość jak to jest zzz
u ginekologa na zwykłym badaniu byłam, chodzę cały czas do tego samego. Wziernik też mi wkładał ale że nie byłam już dziewicą to nie bolało :) Dzieki moje drogie ! Naprawdę dużo mi pomogłyście ;*

Gość Aaaby
Ja brałam tabletki, a dziś jestem matką. Tak były skuteczne... :o

Tabletki nie daja 100% pewnosci,zadna antykoncepcja nie daje i to Ci powie kazdy ginekolog.No chyba,ze stosuje sie szklanke wody zamiast-to daje 100% zabezpieczenia. Ja bralam tabletki ponad 5 lat i w ciaze nie zaszlam,a bzz bylo prawie codziennie

Gość Aaaby
Anka, jeśli do mnie piszesz, to doskonale o tym wiem, a napisałam post dlatego, żeby zwrócić uwagę właśnie na tę frakcję ludzi, wobec których tabletki nie okazały się skuteczne i zwyczajnie zawiodły.

Gość jak to jest zzz
tak wiem że nie daje, jednak jest dodatkowym zabezpieczeniem ! Na pewno nie zrezygnuje z gumek oraz, z stosunku przerwanego ;)) !!!