Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wertarka

Chcialam sie czegos dowiedziec o pyle wulkanicznym i prosze

Polecane posty

Gość wertarka

Polskie stacje zwariowały. Na dzień dzisiejszy bardzo interesuje mnie sprawa pyłu wulkanicznego, jakie stanowi zagrożenie (bo stanowi, to jest akurat pewne) i jak się rozprzestrzenia. Mam dwoje małych dzieci, które są astmatykami - biorą leki, stosujemy inhalacje wziewne sterydami. Boję się iść z nimi na spacer, to jest niewidzialny wróg, ale taki wróg też potrafi zrobić duże szkody a nawet zabić. Dlatego tak mnie interesuje ten temat, z/w na zdrowie moich maluchów. Myślałam, że w tv o tym trąbią, dają jakieś rozmowy z ekspertami itd. Co się okazuje. Na informację o pyle czekałam dobre 15-20 minut, bo na pierwszym planie pokazywano Kraków i drogi dojazdowe do centrum Wawy :o Ale czekałam cierpliwie dalej. W końcu jest - pył. Na Polsacie, tvn24 - tylko i wyłącznie w kontekście przylotu delegacji na pogrzeb! I ani słowa więcej! Media mówią o pyle tylko i wyłącznie po to, żeby rozkiminić, kto przyleci! To jest jakieś nieporozumienie! ZWARIOWALI :o

Gość twerja
Tez tak uwazam. Swiat sie nie skonczyl bo zmarl Kaczynski. Ludzie nadal zyja i oczekuja informacji dotyczacych tego co ich interesuje. Z gory zalozyli ze teraz zyjemy tylko pogrzebem na Wawelu? Ja mam to gdzies. Niech go pochowaja i skonczmy z ta zaloba (i histeria) narodowa.

Gość sluszna racja!ja za reklamami
DO;wertarkamozesz sobie wpisac w google pyl wulkaniczny i dowiesz sie.to chyba nie problem?

Gość sluszna racja!ja za reklamami
masz i poczytaj http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kiedy-pyl-wulkaniczny-moze-byc-grozny-dla-zdrowia,wid,12179631,wiadomosc.html?ticaid=1a010

Gość wertarka
Wpisz w google, to dopiero na 20 stronie pojawi się strona z wikipedii. A tak, wszystkie linki dot. sytuacji w odniesieniu do pogrzebu. Ja wiem, jakie szkody niesie ze sobą erupcja wulkanu i pył wulkaniczny sam w sobie - ale interesuje mnie przede wszystkim rozwój sytuacji nad Europą, kiedy pył zacznie opadać i co ma w tej sprawie do powiedzenia WHO. Ostatnia informacja to taka, że NA RAZIE jest ok. Teraz stacje telewizyjne milczą w tym temacie, najbardziej interesuje je, czy i kiedy przyleci Obama. A najbardziej szokująca i wkurzająca była wypowiedź rzeczniczki krakowskiego lotniska :o Ludzie nie zdają sobie sprawy z rozmiaru niebezpieczeństwa...

Gość twerja
Mozna tez sobie wpisac w google pogrzeb prezydenta :O i sie dowiedziec. Z jakiej racji bombarduja mnie tym 24 godziny na dobe????

Gość wertarka
Wejdźcie na stronę tvn24, to jakiś koszmar. Same informacje o pogrzebie, o katastrofie - aż się rzygać chce. O pyle tylko w taki sposób, że zamykają lotniska. To jakieś nieporozumienie :o

Gość noockie
Max, rozumiem, że Amant Wszechczasów to Ty? Do baby, która założyła topik: wczoraj w dzień dobry tvn była cała rozmowa na ten temat, więc nie pieprz głupot że o tym nie gadają :O

Gość wertarka
Nie będę z Tobą dyskutować, astma jest wynikiem dysplazji, dysplazja 3 miesięcznego pobytu pod respiratorem więc sobie daruj zdrową żywność :o Jakbyś miał tak rozwalone płuca to nic by nie pomogło oprócz leków - tak, wiem co to jest. PS> W dzien dobry tvn? A kto to ogląda?

Gość wertarka
Jakbyś miał umierające dzieci i te konowały uratowałyby je a oprócz tego leki z firm farmaceutycznych powodowałyby, że dzieciaki na nowo uczą się oddychać i dzięki lekom sprawniej i lżej im to idzie - może zmieniłbyś zdanie. Ale tego Ci nie życzę. Ale tematem nie jest zdrowie moich dzieci, tylko pył wuklaniczny o którym wielka ciiiszaaaaa w polskich stacjach (oprócz ddtvn, którego nikt nie ogląda :o)

Gość
a wujek google sie obrazil na ciebie autorko czy co?

Gość pikipiku
wertarka nie dyskutuj z tym debilem!! szkoda nerwów...

Gość
poza tym co maja powiedziec? jakich inforamcji konkretnie oczekujesz? wczoraj wypowiadal sie w tv jakis general ds przestrzeni powietrza (nie pamietam dokladnie), powiedzial, ze jedyne co moga przewidziec (w sensie rozprzestrzeniania sie pylu) sa prognozy na 3,4 godziny do przodu.

Gość
*przestrzeni powietrznej, przepraszam.

Gość pikipiku
psychiczna na ciebie to sie chyba twoj rozum obrazil i w ramach focha przestał działać....

Gość wertarka
No właśnie tych prognoz oczekuję, ostatnie są z wczoraj. I to tylko w kontekście zamkniętych lotnisk! Wg mnie to farsa.

Gość pikipiku
generał do spraw PRZESTRZENI POWIETRZA:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D o ja pierdziuuuuuuuuuuuu..:D:D:D:D:D:D:D

Gość
tekst wyczailismy na stronie z opisami gg? 🖐️

Gość
taaaaa, posmiejmy sie z przejezyczenia, ha-ha-ha, uuuujeeeee:classic_cool: :o

Gość olelel
wczoraj mowili w tv ze pył moze spowodowac zle samopoczucie (u oosb wrazliwych) problemy z drogami oddechowymi, bół oczu ale nie robili alarmu, powiedzieli ze jak wystapia jakiekolwiek niepokojace objawy to zeby przemyc te miejsca woda, nie wiem tylko jak to sie odnosi do drog oddechowych lol

Gość wertarka
I to już jest jakaś informacja, dzięki. Czyli trzeba liczyć się z tym, że jutro pył zacznie opadać :o

Gość antygonaxd
a mnie wkurza, że nie ma bajek dla dzieci w stałych porach, z rana w ogóle nie. Co za paranoja.

Gość VCLIYJMUGTCRX8KI7EYU5
KIJ Z PYŁEM ZWRÓCILIŚCIE UWAGĘ ŻE W CHINACH PONAD TYSIĄC OSÓB ZMARŁO PO TRZĘSIENIU ZIEMI? ALBO WE WŁOSZECH TEŻ JAKIEŚ BYŁO, POZA TYM ODKRYLI KOLEJNY MASOWY GRÓB W ROSJI... CO DZIENNIE SETKI WAŻNIEJSZYCH INFORMACJI NIŻ TE O LECHU (DLA MNIE SIŁĄ RZECZY LECH SIĘ ZDEZAKTUALIZOWAŁ) ALE MY MUSIMY ŁĄCZYĆ SIĘ W BÓLU... MINĄŁ TYDZIEŃ I WSZYSCY JUŻ WIEMY ŻE NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO

Gość wertarka
Inaczej leczy się astmę nabytą, np. rozwiniętą z alergii a inaczej astmę rozwiniętą z przewlekłej obturacyjnej choroby płuc/dysplazji oskrzelowo-płucnej. Tej "naszej" nie wyleczysz zdrowymi pomarańczami, tylko mocnymi, silnie oddziałującymi na oskrzela lekami :o Ale dzięki za linka, może mi się ta wiedza kiedyś przyda.

Gość wertarka
Oj zobacz, jak stara jest ta wiadomość "na razie można oddychać". Przecież ten pył nie stoi w miejscu, potrzeba nowych, świeżych informacji których w naszych mediach niestety nie ma. Czytajcie ludzie uważnie, chodzi o AKTUALNE wiadomości!

Gość antygonaxd
dziękuję Maxiu tyle że ja na kompie nie mam dzwięku, poza tym wolałabym aby moje dzięcię oglądało bajeczki w telewizorze z odpowiedniej odległości.

Gość wertarka
Wiesz co, skoro pytasz, czy stwierdzono uszkodzenie ukladu oddechowego + a wzesniej pisalam o 3 miesiecznym pobycie pod respiratorem to nie ma sensu z toba rozmawiac. PS leki sa refundowane i kosztuja ok 3 zl a w niektorzch aptekach nawet 1 grosz, wiec nie ma nic tanszego...