Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smokwawelski

Jak obliczyc dzien cyklu biorac tabletki antykoncepncyjne

Polecane posty

Gość smokwawelski

Mam skierowanie na usg piersi, ale musze je wykonac w 10 dniu cyklu. Jak obliczyc 10 dzien cyklu biorąc tabletki antykoncepcyjne? czy liczy się go od pierwszego dnia tabletki po 7 dniowej przerwie, czy od pierwszego dnia przerwy? Bardzo proszę o pomoc

Gość 10 dzień cyklu to 10 dzień od
pierwszego dnia krwawienia - proste jak drut!!! W czasie brania tabletek cykl liczy się identycznie jak bez tabletek

Gość smokwawelski
Dzięki, a jeżeli krwawienie nie wystąpi? bo też tak sie zdarza a następną tabletkę muszę przyjąć 8 dnia

Gość smokwawelski
up

Gość wydaje mi się
że w przypadku tabletek pierwsza tabletka z nowego opakowania to pierwszy dzień "cyklu"

Gość liczy się od krwawienia
tam mi mówiła ginekolog i ja tak robiłam. Ale jesteś pewna że w 10 dniu? Bo USG powinno się robić pomiędzy 4 a 9

1 Dzien cyklu to zawsze 1 dzien krwawienia. Jesli krwawienie nie wystapi po odatawieniu tabletek to cos jest nie tak. Moze wystapic 1-3 dni po odstawieniu tabletek ale nie 8 dni!

Gość pisali wczoraj że zmienili na
a dlaczego ma nie wystąpić niby? Masz na to 7 dni - jak byk napisane, że natapi krwawienie w 7 dniowej przerwie. 1 dzień krwawienia to pierwszy dzień cyklu

pierwszy dzień krwawienia to pierwszy dzień cyklu, ale gdy się nie bierze tabletek. przy hormonach- pierwszy dzień cyklu to nowe opakowanie. przecież krwawienie z odstawienia wywoływane jest sztucznie, to nie jest "normalna" miesiączka, więc do cyklu nie ma nic. cykl trwa zawsze 28 dni, bez względu na to, w którym dniu wystąpi krwawienie (może się przesuwać)

Gość bojabojaboja
samasobie napisała dobrze. Pierwszy dzień cyklu przy pigułkach to pierwsza pigułka z opakowania. A niewiedza dziewczyn w tym temacie jest przerażająca. Chyba czas dziewczyny poczytać w jaki sposób działają pigułki!

Gość Fasolla
Nie zgadzam się. Prz tabletkach pierwszy dzień cyklu, to pierwszy dzień z 7 dniowej przerwy. Wystarczy wejść na hormonki.pl i tam tworząc nowy cykl na pigułkach anty pierwszy dzień cyklu to właśnie pierwszy dzień przerwy. Zresztą tak mi mówił ginekolog. Na chłopski rozum: zaczynając brać pigułki anty, bierzemy je w pierwszym dniu miesiączki - czyli pierwszego dnia cyklu. Cykl trwa do końca 1 opakowania, a kolejny zaczyna się po jego zakończeniu czyli od 1 dnia przerwy. I tak już zawsze.

Gość smokwawelski
o rany dziewczyny to ja juz nie wiem. zawaliłam bo mogłam spytac sie ginekologa, ale wyleciało mi z głowy

Gość smokwawelski
liczy się od krwawienia: tak jestem pewna ze w 10 dniu mam zrobić, nie wiem dlaczego, ale leczę sie u ginekologa endokrynologa bo mam problem z hormonami wiec moze to jest przyczyna tego, ze mam zrobic usg dopiero w 10 dniu cyklu

Gość bojabojaboja
Fasolla To dlaczego schemat brania pigułek nie nazywa się np 7+21 tylko 21+7? Właśnie dlatego, że pierwsza pigułka, to pierwszy dzień cyklu. Nie mogę tego znaleźć w tym momencie, ale pamiętam bardzo dobrze, że czytałam o tym, że cykl zostaje przesunięty z momentem przyjęcia pierwszej pigułki i jest to właśnie Twój pierwszy dzień cyklu od tej pory.

Gość nie ma to jak wszystkowiedzące
kafeterianki :):):)