Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakomplexxiona

Mam problem z barierą

Polecane posty

Gość zakomplexxiona

językową a mianowicie może to sie komus moze wydac smieszne ale wstydze sie np jechac do Berlina czy do Londynu bo boje się ze źle powiem po angielsku i zostane wyśmiana. Angielskiego uczylam sie od podstawowki, sporo rozumiem i mysle ze dobrze mowie ale sama do siebie , przy kims sie wstydze i mam straszne kompleksy na tym punkcie szczegolnie ze znajomi znaja angielski bardzo dobrze. Jak się przemoc ?:(

Gość www.erobook.pl
musisz się po prostu odważyć, na to nie ma recepty.

Gość zakomplexxiona
Przez te kompleksy nie moge nigdzie wyjechac i zobaczyc troche swiata bo na kazde zaproszenie za granice ogarnia mnie paniczny strach i od razu odmawiam :(

Gość huih
Ja tez mialam takie bariery do momentu kiedy nie wyjechalam do Stanow i nie zdalam sobie sprawy, ze tam ludzie sie w ogole nie krepuja mowic, mimo iz akcenty maja fatalne! Europa to samo! Anglojezyczni maja okropny akcent w prawie kazdym jezyku, Wlosi i Hiszpanie tak samo, Francuzi to samo i jakos nikt sie nie wstydzi, tylko Polacy!! Przestancie przepraszac, ze zyjecie:O

Nie myśl o tym. Ja byłam w Londynie i wiesz jak fajnie porozmawiać z kimś w innym języku i posłuchać jak oni rozmawiają ? W najgorszym przypadku na chwilę się zatniesz, ale pewnie wtedy zrozumieją, że nie jesteś stąd i kropka. ;) Ja tak miałam i od razu się spytał skąd jestem, odpowiedziałam, że z Polski to do mnie wyskoczył z tekstem : piękne kobiety :D po polsku ;) . A, i zapomniałabym. Jak się przemożesz i pojedziesz, nie mów kur*a, bo to słowo znają :D .

Gość www.erobook.pl
mało tego, Polacy chyba mają najlepszy akcent :D posłuchajcie sobie takiego frankofona czy hiszpańsko- lub włoskojęzycznego człowieka :D to jest dopiero kiepski akcent :o

Gość zakomplexxiona
Dzięki troche mi pomogliście:) Jak bym sama pojechala i miala mowic np do anglikow to bym sie nie bala moze ale balabym sie np rozmawiac z anglikiem kiedy znajomi stali by obok, wiem ze to glupie:(

Gość nie ma sie czego bac
:)