Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce mi sie logowac

jak wyglada poronienie?

Polecane posty

znalazlam moje szczecie-ale sie przemieszcza w porownaniu z wczorajszym dniem hehe:)policzylam tetno moze niezbyt dokl bo zegar z daleka widzialam ale cos ok 160-170 uderzen na minute heh:)taka mala rzecz a tak cieszy:))

:D gratulacje :) a tortu nie zrobiłam tylko ciasto amerykańskie ale szybko wpadajcie bo chłop się dosiadł i zaraz nie będzie;) tort zrobię w sobotę lub niedzielę jak zmora ;) przyjedzie. dziś przyjechała moja ciocia, dała kopertę i właśnie oglądam zabawki na allegro (często kupuję bo taniej i do domu przysyłają :)) jutro jadę po sukienkę na ślub :)

HEJ :) poszłam spać o północy wstałam o 6 rano, DZIECKO MNIE WYKOŃCZ NIEDŁUGO!!!!! :o ja nie wiem czy to przez zęby czy jemu się coś w głowie pomieszało ale po prostu to jest jakiś horror. Myślałam że jak przestanie jeść w nocy to będę się wysypiać a tu jakieś rzucanie się po łóżku, płacz jest co raz gorzej. Wory pod oczami wiecznie niewyspana i podirytowana :( kurcze ale i tak kocham tego gnojka :) ale co tu pisać, same się niedługo przekonacie jak to jest :P:D

bedzie dobrze a nie jestes przypadkiem w terminie miesiaczki bo to podobno sie zdarzaze kobieta plami w terminie @ ktorej nie moze byc w ciazy:)

Gość Ewelina@@@
Witam was kobitki:) oj bidulko ,,nie chce mi się logowac,,wiem co to za strach z plamieniami. Tez wiecznie miałam strach jak szlak do toalety aż wkoncu krwotok i poronilam ale u Ciebie będzie wszystko ok zobaczysz. Jejku jak mnie bolą plecy ledwo co chodzę jestem w 5 miesiącu brzuch mam jak piłka a nic nie tyje No i piersi już o 2rozmiary większe jest mi ciężko a przytylam dopiero 4kg mam anemie i coraz mniej siły biorę żelazo jem bardzo dużo zawsze byłam szczupła na 176cm wazylam 55.5kg to mało jak ja bym chciała być już gruba wszędzie w tylku nogach No i plecy bo brzuch i pierci ciągną mnie do przodu :)) i chodzę jem wszystko co się da hehe

Ewelina@@@ ale 4 kg w 5 miesiacu to niezle wiele kobiet chudnie na poczatku i potem powoli nabieraja wagi a zobaczysz w 8 wtedy sie zacznie:d az strach wczodzic na wage:D

no wlasnie nie w terminie to jest , nie jest to takie same jak mialam pare tyd temu jest mniej ale brazowe jakby z woda nie wiem skad to moze nowy krwiaczek sie zrobil ale od czego nie wiem,oszczedzam sie zdazylam niedawno do pracy wrocic i znowu wolne mam zobaczymy co powiedza na usg w poniedzialek

to nie duzo przytylas ciesz sie. moja waga wciaz w miejscu zaczelam 11 tydz i caly czas tak samo a jem na prawde sporo ale przynam ze bardzo duzo w tym owocow i warzyw bo miecho odpada raczej, przewaznie wymiotuje po nim badz mam fatalne mdlosci;(

a ja jem dzisiaj calkiem porzadnie bo mnie az tak nie mdli i same smieci :) frytki i kanapka z kfc od poczatku tygodnia nie moglam jesc to dzisiaj nadrabiam.Dziewczyny czy macie takie ciagniecie w podbrzuszu bardziej przy jajnikach? bo ja juz nie pamietam jak to bylo:(

ja mam tak caly czas i jajniki i brzuch boli tak lekko jak na okres to podobno normalne tak sobie myslalam ale pewnie to tylko w mojej glowie-moze to plamienie ma jakis zwiazek z tym ze wlasnie w tym okresie tworzy sie lozysko i przejmuje funkcje od jajnikow..?

najchetniej to bym do pl poleciala ale nie oplaca mi sie, bo 12 siepr mam to wazne usg tutaj wiec pewnie we wrzesniu polece. dziewczyny kiedy brzuszek wyskoczy???ja jz chce go widzec tak wiecej:)

Gość Ewelina@@@
Enterna ból przy jajnikach jest ok przyczyna zmienia Ci się wszystko w środku ja tez tak miałam nie masz się co obawiać nie chce mi się logowac brązowe oplawy to może być oczyszczenie po starej krwimowilas ze mialas krwiaka i mogło coś tej krwi pozostać ja przy tej ciąży raz plamilam krwią po stosunku lekarz mi powiedział ze miałam za sucho i mnie Moj facet obtarl i poplynelo mi trochę a po 3 dniach miałam oplawy brązowe jak by z woda wystraszylam się ze znów po wszystkim a lekarz mówi ze oczyszczam się po miesiaczce i tym bzyknieciu i plamilam aż do 113tyg od 7tyg i samo przeszło nie zwracalam uwagi potem na to tylko sprawdzalam czy to nie krewmoja koleżanka plamila na brazowo całe 9 mies nie ma reguły tylko się nie denerwuj bo wtedy z nerwów może popłynąć krew

wiesz staram sie nie denewowac ale od 6 tyg ciagle to samo z mala ponad tygodniowa przerwa, ja sie akurat nie kocham z moim od wlasnie 6 ttyg ciazy bo sie na prawde boje zobaczmy moze potem bedzie lepiej poki co nie mam pojecia co tam sie dzieje znowu mam cicha nadzieje ze to nie krwiak znowu bo sie wykoncze psychicznie.

A wiesz ze to mozliwe plamienia sie zdarzaja wiem co przeszlas i ze drzysz za kazdym razem.trzymam kciuki i wierze ze bedzie wszystko w porzadku.

Gość Ewelina@@@
Brzuszek widać tak od 4 mies wsumie to zależy od figury kobiety ja mam jak piłka do futbolu doczekasz się brzuszka... A co do bólu brzucha w twoim przypadku powiedz o tym lekarzowi nie chce cię straszyć ale ból brzucha jak na okres to nie jest normalne chyba ze od czasu do czasu to tak ale nie codziennie ale zobaczysz zostały ci najgorsze 2 tyg i wszystko ok najgorzej donosić do 13tyg ja codziennie chodzilam taka zalamana ze plakalam godzinami a teraz nie czuje ze jestem w ciąży żadnych objawów ani boli po za bólem pleców ale to często po pracy

Gość Ewelina@@@
Kobitki za pare miesięcy będziemy pisać jak przeszlysmy poród zobaczycie trzymam za nas mamuski kciuki:) a teraz idę piernika wyciągnąć bo się spali a mam taka ochotę z marmolada i polany czekolada....a co do mięsa ja nie jem od 11 lat mięsa a teraz na sama myśl robi mi się nie dobrze o mięsie fasola mi zastępuje miecho ma dużo bialka a nasze malenstwa potrzebują :))

Gość baracuda
Podobno właśnie największe obawy są do 12-13 tc Ja też byłam w ciąży... poroniłam w 16 tc :( Ból był okropny, myślałam, że mnie rozerwie. To było kilka strasznych godzin. Najpierw silne skurcze, dużo krwi, później wody płodowe, po których "wyleciało" ze mnie moje dzieciątko, a na koniec łożysko... Dopiero po tym bóle ustąpiły i krwawiłam jeszcze kilka dni, ale już coraz słabiej. Moja dzidzia była już prawie wielkości dłoni. Do szpitala nie pojechałam, bo wiedziałam, że już się nie da zatrzymać, a nie chciałam przechodzić tego wszystkiego przy obcych. Po poronieniu przebadał mnie mój ginekolog. Powiedział, że organizm sam oczyścił się ze wszystkiego, przepisał mi jednak na wszelki wypadek antybiotyk, żeby się nie przyplątało jakieś zakażenie. Wiedziałam, że mogę poronić- badania prenatalne wykazały wiele wad genetycznych u dziecka i natura tak to rozwiązała... Dzisiaj myślę, że może dobrze się stało, bo jakie życie miałoby to dziecko... A teraz jestem po badaniach genetycznych i czekam na wyniki

Gość Ewelina@@@
Baracuda współczuje Ci tez przez to przeszlam miałam blizniaki:( tez uważam ze tak miało być ... Teraz jestem w 5 mies i jest wszystko ok i u Ciebie będzie zobaczysz

Gość baracuda
też jeszcze mam nadzieję, że będzie dobrze. O dziecko staraliśmy się 5 lat i nasza radość nie trwała długo. Ale gratuluję tym wszystkim, którym się udało

1. ból "jajników w ciąży" to tak naprawdę ból wiązadeł :) 2. brązowa krew to raczej jakieś pozostałości, przy poronieniu jest taka żywa czerwona wiec się nie bój :) 3. sukienka na ślub kupiona :) 4. zabawki dla synka kupione (klocki, skrzynka pocztowa i ślimak z fischer price) 5. pierwsze "poważne" buty także kupione :) mi brzuch "wywaliło" już w 3 miesiącu tz. w 3 musiałam już kupić sobie spodnie ciążowe, nie jestem szczupła ale mój mały od początku rósł jak zwariowany i do tego miałam bardzo dużo wód płodowych :) dla niego było dobrze bo miał dużo miejsca ale ja w 8 miesiącu ciąży miałam około 50 cm więcej w pasie niż zwykle :) zresztą jako wcześniak z 35,5 tc ważył 3600 i 56 cm :) a teraz jest na 75 centylu (jeśli znacie się na siatkach centylowych) co planujecie w weekend??? ja chyba jutro zoo a w niedzielę teściówka :O hehe powiemy jej że będzie ślub ale jej nie zapraszamy ;) już się nie mogę doczekać miny, kurcze ale ja złośliwa małpa jestem ;)

Gość Ewelina@@@
A tu co tak dzisiaj cicho???;)

Gość Ewelina@@@
Franka czemu nie zapraszasz tesciowej na slub????? ;)

Baracuda przykro mi z Twojego powodu:( ten bol nie jest mocny i nie caly czas wiec sie tym nie martwie, ale teraz zeby bylo smiesznie plamienie ustapilo calkowicie nie wiem co to bylo. z tym brzuszkiem to nie ma reguly mowia ze im szczuplejsza dziewczyna tym predzej, mam kolezanke co juz w 8 tyg miala wywalony brzuch a teraz jest w 24 i ma ogromny a wcale nie byla szczupla wrecz sporo przy kosci. Franka no pochwal sie sukienka;)

Gość Ewelina@@@
:-))))))

Gość Ewelina@@@
Franka sie ubiera :)))