Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce mi sie logowac

jak wyglada poronienie?

Polecane posty

Ja jestem:) serduszko slychac wiec sie nie martw dobrze ze to nie sa krwiste uplawy a ze tak zapytam uprawiacie seks? bo moze od tego?

hej dziewczynki, kłopoty z kompem miałam dlatego mnie nie było :) jak tylko jakieś coś żółte to się nie martw :) czysta krew to zmartwienie :) a ja mam tydzień latania po lekarzach, kłopoty ze zdrowiem ale mam nadzieję że szybko wszystko da się wyleczyć :) młody nadal szaleje , ach te zębiska ;) ja w 12 tc musiałam nosić już ciężarówkowe spodnie bo zwykłe mnie już uciskały :) chwila moment i wywali, i zacznie się narzekanie na kręgosłup ;) całuski w brzuszki :)

Franka to powodzonka tam zycze:) wiesz mi tez b ciasno w normalnych spodniach ale jako takiego brzuszka nie mam jeszcze ja sama widze mala roznice ale tylko na bieliznie jak jestem a tak to na prawde trzeba sie dobrze przygladac.chyba pisalam juz ze moja kumpela od 9 tyg miala wywalony a teraz ma ogromny a jest cos w ok 24 tyg i ona sporo przy kosci byla przed ciaza.

Gość Ewelina@@@
Witam Kobitki!!! nie chce mi się logowac- nie martw się o oplawy na dniach się skończą a przed tobą ostatni najgorszy tydz bo po 13 tyg już jest mniejsze ryzyko zobaczysz będzie wszystko ok a co do brzuszka ze mały ja za 2 tyg zacznę 6 miesiąc a mam taki mały brzuszek ze jak ktoś nie wie ze jestem w ciąży to jak powiem to nie może uwierzyć w pracy pytają czy jestem pewna ze jestem w ciąży bo brzuch mam jak bym sie najadla ale podobo w 6 mie wysadza a z plecami mam juz problemy tak bola czje kazdy ruch malutkiej dlatego ze mam maly brzuszek. Dobrej nocy kobitki

Cześć kobietki :) Nie odzywałam się długo,bo był u mnie brat z rodzinką-fajnie było.. Pojechali parę dni temu,a ja nie mogłam się pozbierać-teraz dom taki pusty.. Ogólnie czuję się lepiej i sporo odpoczywam,myślę że ta wizyta rodzinki też na mnie dobrze wpłynęła. Pozdrawiam Was wszystkie.

ja nie mialam bóli jak przed okresem ani nic. Tylko poszlam sie wysikać az tu nagle czerwono na papierze toaletowym i w mig do spzitala. na drugi dzien bylo po wszystkim. mialam zabieg . Nic nie bolalo pod norkozą caly czas. Fatalna sprawa ;( teraz od 8 mies nie moze zajsc w kolejna, choc lekarz obiecywal ze nie bedzie problemow. a jednak :(

"młodamężatka98" zrób sobie USG dopochwowe i niech ci doktor grubość endometrium zmierzy,czasem po takich zabiegach niektóre dziewczyny potrzebują więcej czasu na odbudowę tkanek.

Franka-niedoczytałam-powrotu do zdrowia życzę jak najszybciej. "nie chce mi.." widzę że sytuacja jest już opanowana i plamienia zmniejszają się-zobaczysz,będzie dobrze,to już 12 tydzień. Pamiętaj myślami jestem z Tobą bo wiem co przeżywasz,każde plamienie to strach o dziecko..Mam to samo ..

Cześć dziewczyny , co tu tak cicho ?? Mnie dopadła infekcja pęcherza-przynajmniej tak mi się wydaje. Może wybiorę się w Pon. do Lek. ale czy to coś zmieni?? i tak powie że wszystko ok i stracę pół dnia.. Pozdrawiam

Ewula i co zdzialalas u lekarza??? wiecie co nie wiem czy to tak kazda ma czy tylko ja-w tej 1 ciazy bylo podobnie ale teraz masakra-tak jak golilam nogi itd srednio co dwa tyg bo na prawde wolniutko wloski rosly tak teraz to po ok 4 dniach sa takie jak wtedy po 2 tyg rosna jak wsciekle heheh ogole i juz na 2 dzien widze wychodza no szlag mnie trafia hehe

z tymi włosami to normalka ;) zobaczysz,później to nawet Ci na brzuchu urosną i na rękach zgęstnieją (mąż mnie od wilkołaka przezywa,bo ja zawsze b. mało owłosiona byłam) Do lek. nie poszłam, bo wzięłam ziołowe tabsy z pol. dozwolone w ciąży i już mi po nich lepiej

Ewula to dobrze ze pomoglo...z tymi wloskami nie daje rady hehe ale za to przestaly mi z glowy wypadac bo po poronieniu byla tragedia garsciami wypadaly teraz zupelnie nic. podjelismy dzis probe, po 7 tyg abstynencji, malego przytulanka, powolutku i chyba musze powiedziec ze nam tego braowalo.balam sie ze po zaczne znowu plamic ale odpukac, nic takiego nie wystapilo:) jeszcze jutro i w czw usg juz sie doczekac nie moge. jestem pod wrazeniem, bo na poczatku jak sluchalam serducha male bylo bardziej na lewej stronie a teraz,zwlaszcza dzis znalazlam serducho prawie na drugiej polowie brzucha hehe to znak ze chyba rosnie:) Franka jak tam u Ciebie???

Cześć Kobietki !!! "nie chce mi.." jak tam USG poszło? Mam nadzieję że dobrze!! Jeśli chodzi o to owłosienie i to że Ci włosy nie wychodzą-to Bardzo dobrze świadczy o Twojej gospodarce hormonalnej-masz najwidoczniej odpowiednią ilość progesteronu,który rośnie w ciąż (każdego dnia go przybywa) i jest między innymi odpowiedzialny za stan skóry,włosów i paznokci,oraz za prawidłowy rozwój ciąży!! Tak więc wszystko jest na dobrej drodze ;)

jestem!!!no tak z tymi wlosami racja i paznokcie tez mam bardzo dlugie nie pamietam kiedy mialam tak dlugie hehe usg super!dzis skonczylam 12 tyg a wg usg 12 tyg i 6 dni czyli starszy o 6 hehe termin mam na 18 lutego:) nawet nie wiece jak fikal nozkami maluszek b ruchliwy byl hehe,raczkami machal podskakiwal:) powiedziano mi ze wszystko w najlepszym porzadku dzidzia ok:)) a ja spac nie moglam cala noc tak sie martwilam ale jak widac niepotrzebnie:)oby tak dalej:)

"nie chce mi .." cieszę się że jest ok,a maluszek ruchliwy,pewnie Ci kamień z serca spadł!! Teraz tylko uważaj na siebie i będzie ok.Mnie z Usg wyszło że mój synek jest młodszy o kilka dni,no ale to wszystko wyjdzie w dniu porodu-terminy terminami a On jak będzie gotowy to da znać ;)

Hej kobietki,co tu tak cicho?? Jak Wam weekend mija?? Franka,a co Ty się tak nie odzywasz?? Ostatnio mam jakieś dziwne bóle,takie jak na okres-a to dopiero 26 tydzień.Mam je już od tygodnia -wcześniej też je miałam,ale nie tak często.. nie wiecie co to może być?? Nie mam się tu kogo zapytać..Położna mnie ciągle zlewa,mówiąc że to normalne,ale ja nie sądzę żeby to normalne było.. Pozdrawiam ;)

hejka ja jestem ale nie pisze bo nikt sie nie odzywa, wiesz z tymi bolami nie wiem ja tez je mam wciaz ale nie czesto i sa delikatne, pytalam ost mojego gin o to mowil ze jak sa takie jak ja mam to ok, luteinke jeszcze biore ale teraz po jednej tylko przez pare dni i koniec. wlasnie zaczelam 14 tyg i juuz sie nie moge doczekac ruchow brzusio jakby rosnie kupilam kilka spodni bo ciezko mi a waga dalej stoi w miejscu a jem na prawde sporo i czestoo... moze zadzwon do swojego gin w pl i zapytaj.

Wiesz,chyba zadzwonię w Pon. albo Wtorek,bo mnie to martwi.. Niebawem brzusio Ci skoczy i sama się będziesz dziwiła kiedy on tak urósł :) a z ruchami dziecka to zależy-czasem już w 14 tyg. maleństwo jest już aktywne,a czasem dopiero w 20,więc musisz cierpliwie czekać

hej dziewczyny mialam dzis to spotkanie z ta lekarka-chodzilo tylko o toxo wypytala jak doszlo do tego ze robilam badania jakie tabl biore i jak dlugo i to na tyle- nie powiedziala czy bedzie mi przepisywac je czy nie, ale mam wiecej razy usg-20 tydz-6pazdz potem 20 pazdz potem kolejno w 28 tygodniu, 32 i 36 tygodniu. a miedzy tym spotkaniami- z polozna, z ta lekarka ijeszcze jakies jedno spotkanie na oddziale w szpitalu-serce malucha beda sprawdzac.i tak pozatym nic, ale dobre i to.17 wrzesnia chce do pl leciec to przebadam krew dokladnie :) wogole to jakas hinduska byla tak nawijala niby angielskim ze nawet moj mial problem ja zrozumiec ale dalismy rade hehe:)

haloo a co tu taka cisza? wiecie konczy sie 14 tydz a brzusia jak nie ma tak nie ma, ja oczywiscie widze cos tam ze delikatnie jest ale tylko ja to widze i po spodniach poznaje ale boje sie ze jak mi potem wyskoczy to cala bede w rozstepach. moje kolezanki w tym tyg mialy juz widoczne brzusie a ja??hm dziwne;)

Czesc jestem wreszcie:( Nie chce mi sie ... tak niestety moze byc ja dlugo nie mialam w pierwszej ciazy i pewnego dnia wstalam i nie widzialam stop rozstepy byly straszne ale smaruj i czekaj cierpliwie:)odebralam wyniki tsh w normie tak mowi lekarz toxo ujemna a strasznie sie balam ze bedzie dodatnia:D

Cześć kobietki! "nie chce mi się.."to fajnie że będziesz miała tyle razy Usg robione,w naszym regionie nie ma szans na jakiekolwiek po 20 tyg. choćby nie wiem jak się prosiło,no chyba że się na emergency pojedzie,ale tam czekania kilka godzin-a i to nic pewnego-ja mam już dosyś tego proszenia się. Do mojego lek. z Pol. nie mogę się dodzwonić,a z resztą jaka to porada przez telefon-mam już dość... jakieś dziwne doły przez to wszystko załapuję..

ewula te doly ja tez mam ta pogoda chyba tak dziala..wiesz gdyby nie to ze mialam toxo w przeszlosci, to bym nie miala tyle razy usg, oni nie wiedza dokladnie jak to dziala wiec mam te usg, bede w pl porobie dokl badania w tym kierunku i bede spokojniejsza a oni tutaj niech robia swoje.

ale tu cisza...dzis sie niezle wystraszylam....poczulam ze mi slabo wiec usiadlam ale nie pomoglo robilo sie coraz bardziej mi ciemno przed oczami, cala bylam mokra, blada a serce po zmierzeniu cis ok 70 tylko, do tego chcialo mi sie wymiotowac trwalo to jakies 3 min i przeszlo. jak bylam mlodsza czesto mdlalam jak mi poziom cukru spadam i bylo to podobnie z tym ze serce szybko i glowa bolala a dzis przedtem zjadlam obiad i kilka ciastek i po tym to sie zaczelo nie wiem co to bylo ale gdybym sie nie polozyla bym zemdlala na pewno:(

Nie chce mi sie... smutna bo mnie tu dlugo nie bylo ale juz jestem u mnie takie problemy jak twoje dzisiaj zdarzaja sie czesto pamietaj ze pompujesz teraz wiecej krwi dla siebie i maluszka i to niestety sie odczuwa mnie np wali serce i szybko sie mecze brakuje mi tchu i takie tam.