Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martySia. :*

Jakiego kupić psa. ! :D

Polecane posty

Heejcia . Postanowiłam kupić sobie psa, który będzie na dworze w budzie i niewiem jakiego wybrać. Myślałam nad malamutem i owczarkiem niemieckim. Ostatnio chciałam Golden Retrivera ale chyba to są psy domowe. Jakiego wy byście wybrali. Mam wystarczającą ilość środków na dużego pieska i na wszystkie jego zachcianki.

Gość bbbbbbbusss
ja ci mogę dwa kundelki oddać:-)

Gość bbbbbbbusss
a tak z rasowych to polecam labradora bardzo dobre i przyjazne psy

Gość banko
mam nadzieję ,ze nie będziesz jedna z tych - co jak im sie pies znudzi to go wyrzucaja na obrzeżasz jakiejś wsi i skazują psaika na poniewierkę iśmierć . Zastanów sieczy daasz radę opiekować sie psem przez kilka - a nawet kilkanascie lat - czy Twoja cheć posiadania psa nie jest tylko kaprysem ?

ja nigdy nie miałabym serca wyrzucić czy oddać psiaka. ; ) a czy Golden Retrivera lub Labradora można w budzie trzymać. ?

Gość banko
ja mam goldena - 14 miesiecznasuke i mogłaby spać w budzie - gdybym z nia tam spała :) to bardoz przyjacielskie psy , praktycznie zero agresji , ufne i inteligentne . Ale jako stróze wcale sie nie sprawdzają i potrzebują dużo kontaktów z innymi pasami i ludzmi .

Gość banko
tak sie zagapiłam - zę aż psy pomyliłam - mam labradorkę :)

Gość glen b
kundla se znajdz, smaczna kupe maja

Gość banko
nie kupuj psa..zrób lepszy uczynek. Wybierz ze schroniska. Tam też są młode psiaki jak Ci zależy. ------------------------prawda . a jeśli weżmiesz suczkę - wysterylizują - niech stworzenia nie mnożą sie niepotrzebnie - bo trudno mieć żal do zwirzęcia ,zę idzie z instynktem , ale małe pieski póżnie żadko znajduja kochajacego włąsciela . Ja swojej u weterynarza raz na pół roku daje zasttzyk antykoncepcyjny - i mamy spokój .

Lablador to raczej domowy pies, tak jak jamnik czy spaniel. Na dwor to raczej owczarek niemiecki lub jakas inna gesto owlosiona rasa z duzym zapasem energii do wyhasania :) Polecam wyzla, bardzo marde psy i wierne wlascicielom. Sam nigdy nie mialem ale duzo czytalem o nich i wiem ze sie oplaca.

ja nie moge ze schroniska bo nie bede wiedziala którego wziasc i po chwili wyjde z płaczem ze nie moge ich wszystkich

zawsze marzyłam o Golden Retriverze ale nie wiem czy takiego w budzie mozna trzymać. :(

23:00 [zgłoś do usunięcia] martySia. :* (martynab20@buziaczek.pl) ja nie moge ze schroniska bo nie bede wiedziala którego wziasc i po chwili wyjde z płaczem ze nie moge ich wszystkich jak dla mnie to bardzo znikome tłumaczenie. Lepiej uratować takiego ze schroniska i dać mu swoje ciepło, prawda? Ja wiem, że małe jest słodkie, ale bądź wyrozumiała..

przed chwila pytałam sie maamy powiedziala ze ona nie chce ze schroniska ;/ ;| Kto wie czy mozna Golden Retrivera na dworku trzymać ?

Gość jako stróżujący
pies najlepiej się sprawdzi owczarek niemiecki. sama mam sukę, wysterylizowaną, co prawda mieszkam w bloku ale mamy bliziutko na łąki więc sobie hasa, nie zamieniłabym jej na żadnego innego. a labradory to takie przytulanki, broń boże do budy

malamut czy huski - dla nich koniecznie dużo ruchu, po za tym dość spory instynkt wilczy więc ostrzegam co do drobiu podwórkowego ( moj wujek mial, huski zadusił sąsiadowi 50 sztuk drobiu w kilkanaście minut xD nie jadł po prostu podusił, ale mimo wszystko to kochane psiaki) ^^ Jeśli ja bym wybierała to owczarka niemieckiego długowłosego, wierne i bardzo dobrze stróżujące psy. Goldenki i labradory również spokojnie mogą hasać po podwórzy :) to są psy więc wszelkie świeże powietrze, ogrom ruchu czy możliwość załatwiania swoich potrzeb fizjologicznych kiedy zechcą jest jak najbardziej na miejscu :) Boksery też dobrze się sprawdzają :) Ale jak najbardziej polecam owczarka!! :)

Goldenki można , to duże pieski, uwielbiają ruch, ale zainteresowania ludzkiego też sporo potrzebuję i zabawy i podobnych :) mój kolega ma na podwórzu, czasem wpuszcza go do domu ale raczej na zewnątrz spędza czas i piesek jest bardzo szczęśliwy :)

musze się jeszcze mamy spytać ale chyba zdecyduje sie na goldenka . ; p ale czy mi nie zdechnie jak bedzie na dworze. ?

a zna ktoś z was kogoś kto ma do sprzedania szczeniaczka Goldenka w woj. zachodniopomorskim . ; P

Gość taa niedobra pupa
TO ten pies ma być twój czy mamy? :( Piszesz, że nigdy byś nie oddała, ale jeszcze z ciebie dziecko widać... Skąd wiesz, czego zechce mama? I strasznie dziwne, że nie chce ze schroniska...