Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RedTiii

Ubezpieczenie, nfz?

Polecane posty

Gość RedTiii

Z góry mówię, że kompletnie się nie orientuję w tym temacie. Mam 18 lat, ok. 4 miesiące przed 18 r.ż urodziłam dziecko. Mieszkam z matką, nie pracuję. Gdy rodziłam, nie mając jeszcze 18 lat, byłam ubezpieczona na matkę, mój syn też na Nią... Szpital więc nie był płatny, lekarze też nie. A jak jest teraz? Po mojej 18? Nadal jestem ubezpieczona na matkę wraz z moim synem ze względu na to, że mieszkam z nią i nie pracuję, czy już nie? Mają prawo nie przyjąć mnie do lekarza pierwszego kontaktu? Nie jestem też zapisana w żadnym urzędzie pracy, bo póki co nie chcę pracować (uczę się zaocznie, ale tam nie ma ubezpieczeń a przynajmniej nikt o takim czymś nie wspominał, nic też nie płaciłam w szkole).

Gość chyba byś musiała się
zarejestrować w urzędzie pracy.

Gość ni-00no
w oddziale NFZ udziela ci dokładnej informacji jak powinno byc załatwione ubezpieczenie i to niekoniecznie przez urzad pracy / o ile cos sie nie zmieniło / do któregos roku zycia szkoła cie powinna ubezpieczyć / zapytaj w NFZ niech ci dokladnie wytłumacza co potrzeba i jak to załatwić.

Gość dsgdf
jezeli sie uczysz to ty jestes ubezpieczona u matki- nie wiem jak z dzieckiem ale chyba tez