Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Słoneczko123456

Kierunek kosmetologia. ???

Polecane posty

Gość Słoneczko123456

Jak bardzo oblegana jest kosmetologia? Niestety nikt z moich znajomych nie studiuje tego kierunku i nie bardzo się orientuję.

Gość Słoneczko123456
e?

Gość
moja koleżanka studiowała ale w szkole prywatnej a tam wiadomo jak sie płaci każdy sie dostanie. ze studiów była zadowlona, ale zrobiła licencjat wyjechała do hiszpanii i pracy w zawodzie nie znalazła/

na uczelnie prywatne łatwo się dostac, moja współlokatorka studiuje i jest zachwycona głównie zajęciami praktycznymi, ostatnio przyszła w takim makijarzu estradowym że hoho;] a na budownictwie studiuje moi koledzy, cieżko się dostac, ale potem poraca jest;]

Gość Słoneczko123456
no to pięknie :P do osób drwiących ze wszystkiego co się rusza: zdziwiłbyś się kim jestem i co sobą prezentuję. i hm? Na moje to puste laleczki barbie raczej nie myślą o studiach. Tak nawiasem, to interesuje mnie tylko kosmetologia dermatologiczna.

Gość
to idź na medycynę potem na specjalizacje dermatologia estetyczna

Gość Słoneczko123456
Właśnie chciałam na odwrót. Najpierw kosmetologia, potem dermatologia. Ale w sumie nie wiem czy to ma jakiś sens. Z drugiej strony nie chce od razu rzucać się na głęboką wodę. Poza tym nie dostane się na dzienne na medycynę. Jako dodatkowy przedmiot na maturze wzięłam tylko biologię ( w styczniu byłam święcie przekonana o kosmetologii ).

Nie wiem, skąd jesteś... Na łódzkim Uniwersytecie Medycznym ok. 20 osób na miejsce, ale miejsc jest tylko 30. Tu masz zasady rekrutacji http://rekrutacja.umed.lodz.pl/pl/index.php?dir=dzi&mn=rekru_kosm A tu są statystyki: http://rekrutacja.umed.lodz.pl/pl/index.php?mn=statystyki Liczbę punktów z biologii na rozszerzeniu mnoży sie razy 2, na podstawie - razy 1, czyli 150 pkt t 75% z rozszerzenia. Z podstawą nie ma co startować.

Gość Słoneczko123456
Bydgoszcz. Miałam cichą nadzieję, że jest mniej...

Przeważnie jest mało miejsc. Ktoś powyzej napisał prawde: w prywatnych uczelniach jest łatwiej. No i kwestia matury. Przyłóź się do tej biologii, to i wybór uczelni nie będzie problemem.

Gość Słoneczko123456
Tak też myślałam.... A jest ktoś z Bydgoszczy, studiujący kosmetologie?

Słoneczko a w Toruniu dowiadywałaś się???? Tylko tam zaoczne

Gość Słoneczko123456
Wole zostac tutaj w Bydgoszczy