Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolakolera

Brak znaomości języka, czy znajdę pracę za granicą na sezon?

Polecane posty

Gość karolakolera

Myślę o Anglii, Irlandii. Praca na zmywaku, sprzątanie... możliwe bez znajomości języka?

Gość karolakolera
mam 19 lat. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwestii?

Gość mmmaaaaaa**
siedz na dupie wojna idzie

Gość karolakolera
kurtyzana ewentualnie

Gość do lata jeszcze
mnóstwo czasu - poucz się podstawowych słów, zwrotów - będzie jak znalazł!

Gość karolakolera
taaa a jak wojna nie nadejdzie to co ze mną?:P zostanę bez kasy. A tak serio, to w zeszłym roku pracowałam w miejscowości nadmorskiej w Polsce, a w tym roku chciałam spróbować czegoś innego

Gość karolakolera
umiem już blołdżob, słoloł i horny

Gość karolakolera
,,do lata jeszcze,, no chcę pracować czerwiec, lipiec, sierpień, więc wcale dużo czasu nie zostało. Wiadomo,że dam rade się trochę podszkolić (zdaję maturę z anglika, więc na bieżąco), ale zbyt wiele to nie przyswoje:P

Gość mmmaaaaaa**
a duzo zarobilas nad polskim morzem? bylas kelnerka czy na recepcji? ja w zeszlym roku bylam we wloszech ale w tym rezygnuje bo sie boje ze cos sie wydarzy zlego ;/

Gość karolakolera
Sprzedawałam pamiątki. Miałam 2200zł za miesiąc, ale to było po znajomości... więc wypłaty były większe itp. a co robiłaś we Włoszech?

Gość mmmaaaaaa**
ja bylam kelnerka, ale znam wloski wiec nie mialam problemow ale harowka straszna, po 12-14 h dziennie ;/ ale napiwki rekompensowaly wszystko :)

Tak będzie Ci trudno znaleśc prace....a pozatym to jest niebezpieczne, polecam wyjazd jako au-pair w ten sposób będziesz mogła nauczyć się języka i więcej możliwości na prace, ja sama wyjeżdzam w maju...

Gość karolakolera
no jak się zna język to super:) ja tam podstawy znam języka, ale żeby jakoś pracować w nieustannym kontakcie z ludźmi, to nie...

Gość karolakolera
biedronka- a na czym to polega? to jest ta wymiana z opieką nad kimś? mi naprawdę chodzi o jakieś bzdurne sprzątanie, zmywanie, nawet bym mogła zbierać owoce, gdyby to nie było takie ciężkie!:P

Wież co ja myśle za młoda jesteś na taka prace cieżka, fakt praca jako au-pair to nie jakiś tam majątek, ale to jest mój plan pobęde rok w Angli jako au-pair, a potem znajde sobie normalna prace bo naucze się języka i kontaktu między ludzmi.Napisz sobie w google au-pair i dowiesz się wszystkiego.Powiedz uczysz się jeszcze????

Gość karolakolera
Tak. Mam w tym roku maturę, od października zaczynam studia, dlatego praca wyłącznie na sezon

Bankowo coś znajdziesz. Mam koleżankę, która z angielskim stoi b.średnio a znalazła pracę na poczcie przy segregacji poczty i w przedszkolu opiekuje się dziećmi. Ma oczywiście mgr z pedagogiki, ale z angielskim cienko u niej. Więc jeśli chodzi o zmywanie garów z pewnością nie będą jęz. wymagali. Podstawowe zwroty najwyżej.

Gość kajtek kajtensowitz
ucz się słówek na google translator i sobie tłumacz

Gość wg mnie czasu dużo
przez półtora miesiąca można się bardzo dużo nauczyć - posiedź kilka godzin dziennie - tylko pewnie ci się nie chce :-P

Tak prawda, języka szybko się nauczysz, ja przez dwa miesiące się uczyłam i powiem że bardzo dużo umiem, no i jeszcze musze tu podkreslic, że wcześniej nie miałam prawie pojęcia o tym języku. Jeśli chcesz zarobić troche pieniędzy to nie polecam wyjazdy jako au-pair, bo tu jedynie chodzi o nauke języka, pozdrawiam:)