Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
apeluję

JAK WIELKA JEST SKALA ROZKRADANIA KPO?

Polecane posty

1 minutę temu, Miecz napisał:

Poskładać mogli, ale kto uzyskał dotacje to już inna sprawa😴

tu sie zgodze w urzedach jest korupacja ale zwykle to polega na tym ze ten ktory sprawdza na czarno pisze wnioski 😄 wiec ocenia czesto swoj wniosek 😄  na pewno nie ma tak ze daja dotacje bez dobrze napisanych wnioskow bo to by sobie sami na siebie petle szykowali 

nikt madry nie bedzie pracowal w urzedzie za grosze wiec tenb bystry ktory tam pracuje zwykel po pracy pisze wnioski 😄 z tego co wiem to zwykle kolo 2-5k biora za takie wnioski 😄 ktore pozniej sami oceniaja. zrestza tam sa kryteria kazdy pisz epod kryteria wiec pretensje o id.iotyczne kryteria do urzednikow ktorzy je ustalili. 

Edytowano przez sebix lybedowsky

Przed chwilą, sebix lybedowsky napisał:

juz w 10 temacie zabieracie glos a nie macie pojecia ani jak dzialja dotacje jak je trzeba rozliczac itd. a zabieracie zdanie.

Mam wielki szacunek do Ciebie za to, że znasz się na wszystkim. Pamiętam nawet tematy z zakresu ginekologii. Tam też autorytarnie wyrażałeś się, bo masz koleżankę ginekologa. To prawie to samo jakbyś i Ty nim był.

• Haha 1

Mam wielki szacunek do Ciebie za to, że znasz się na wszystkim. Pamiętam nawet tematy z zakresu ginekologii. Tam też autorytarnie wyrażałeś się, bo masz koleżankę ginekologa. To prawie to samo jakbyś i Ty nim był.

to ze ty nie znasz sie na niczym poza krokami AA nie oznacza ze inni tez moga zabierac glos tylko w jednym temacie. 

jak masz jakeis merytoryczne zarzuty do tego co pisze to napsiz do czego i tyle zamiast ciagle pisac ze to niemozliwe zebys cos wiedzial o dotacjach i tym jak sie przenosi rzeżączka 😄

14 minut temu, Miecz napisał:

W poprzednim temacie napisałem, że ludzie wykorzystują luki w prawie. Ja to popieram. 

W jakim prawie? Naszym krajowym, czy unijnym, to nie zawsze jest spójne.  Interpretacje to całkiem bajka 😁   a jak tylko ci się wydaje  ze jesteś sprytny to masz zawiasy i wciągniecie do rejestru podmiotów wykluczonych.  😁 

Edytowano przez Pokraka

3 minuty temu, sebix lybedowsky napisał:

to ze ty nie znasz sie na niczym poza krokami AA nie oznacza ze inni tez moga zabierac glos tylko w jednym temacie. 

jak masz jakeis merytoryczne zarzuty do tego co pisze to napsiz do czego i tyle zamiast ciagle pisac ze to niemozliwe zebys cos wiedzial o dotacjach i tym jak sie przenosi rzeżączka 😄

Widzę, że zabolała moja uwaga.

Pisz o wszystkim ale nie o merytoryce. Cały Twój świat zbudowany jest na Twoich tezach bez pokrycia. Tak go widzisz. To Twoja sprawa. To niestety nie dowodzi tego, że masz rację w czymkolwiek.

4 minuty temu, Pokraka napisał:

W jakim prawie? Naszym krajowym, czy unijnym, to nie zawsze jest spójne.  Interpretacje to całkiem bajka 😁   a jak tylko Ci się wydaje  ze jesteś sprytny to masz zawiasy i wciągniecie do rejestru podmiotów wykluczonych.  😁 

Prawo w tym wypadku są to warunki, które musisz spełnić by dostać dotację. Cały bajzel powstał w momencie, kiedy warunki zostały poluzowane.

4 minuty temu, Pokraka napisał:

W jakim prawie? Naszym krajowym, czy unijnym, to nie zawsze jest spójne.  Interpretacje to całkiem bajka 😁   a jak tylko ci się wydaje  ze jesteś sprytny to masz zawiasy i wciągniecie do rejestru podmiotów wykluczonych.  😁 

miecz ma poijecie o podatkach i prawie analogiczne jak chlop pod budka z piwem. 

Widzę, że zabolała moja uwaga.

tak zabolala twoaj uwaga w ktorej po raz kolejny potweirdziles ze jestes niezbyt lotny 😄

35 minut temu, sebix lybedowsky napisał:

płacą wam za zakladanie tych tematów ? juz z 15 tych samych a jak pojawi sie jakis argument nie po pisowskiej mysli to tworzycie nowy

prawda boli

Przed chwilą, Miecz napisał:

Prawo w tym wypadku są to warunki, które musisz spełnić by dostać dotację. Cały bajzel powstał w momencie, kiedy warunki zostały poluzowane.

znowu nie wiesz o czym piszesz 😄 tym poluzowaniem warunkow to bylo zmniejszenie warunku formalnego straty obrotu w covidzie z 30 do 20% 😄 jaki to ma zwiazek z tym na co ludzie wydaja dotacje ? zaden. 

zostala kasa po tym jak dali tym ktorzy mieli ponad 30% do daja tym ktorzy maja 20%

podpowiem ci ze pisiory w covidzie rozdawali kase automatom ktore pierwsze sie zglosza i te sprawy w sadach trwaja do dzisiaj bo sie dotacje konczyly po 7 sekundahc jak boty wpisywaly dane do formularzy 😄

znam przypadek chlopa ktory mial 98% spadku obrotu i nie zalapal sie na dotacje bo spadek byl za maly byli z wiekszym

Wziąć tą kasę to pikuś, w porównaniu z późniejszym rozliczeniem. 😊  

2 minuty temu, sebix lybedowsky napisał:

tak zabolala twoaj uwaga w ktorej po raz kolejny potweirdziles ze jestes niezbyt lotny 😄

Masz już sojusznika? Poczułeś wiatr we włosach łonowych?🤔

13 minut temu, Miecz napisał:

ja bym chcial tak jak libed, znac kazdego to plusik... wiedziec wszystko jeszcze lepiej..

przez ten czas w ktorym tworzycie dziesiatki tych tematow to juz z 10 razy byscie przeczytali te programy sprawdzili zasady punktacje i to co poluzowano zamiast powielac brednie bo wychodzicie na imbecyli 

1 minutę temu, Nemesio Cervantes napisał:

prawda boli

no boli dlatego w poprzednim juz nie pisza jak wyjasniono jak dzialaja dotacje i zakladaja nowy i od nowa udaja ze nie wiedza 

4 minuty temu, sebix lybedowsky napisał:

To nie jest proste. 

nie stoje za toba zebym wiatr czul 😄 

jakiego znowu sojusznika czy ty czlowieku nadal nie rozumiesz ze wiele osob wie jak wygladaja dotacje i ich rozliczanie i jak ci 5 osoba pisze to samo to moze przestan pisac bzdury niepoparte niczym i zapoznaj sie w koncu z zasadami

no boli dlatego w poprzednim juz nie pisza jak wyjasniono jak dzialaja dotacje i zakladaja nowy i od nowa udaja ze nie wiedza 

czego nie rozumiesz ? ja wiem ze zgodnie z regulaminem to kasa mogla pojsc na wszystko, nawet na robienie slizgawek w zimę. chodzi wlanie o to ze rozdajac kase taki regulamin zrobili i tą kase rozdawali nawet kiedy wnioski nie byly wypelnione.

2 minuty temu, Pokraka napisał:

To nie jest proste. 

to po co glos zabiera jak zbyt skomplikowane dla niego ? ja juz mu 3 godzine tlumacze ze to trzeba rozliczyc swoj wklad miec itd a on ciagle swoje ze bogole kupili se jachty bo rozdawali za darmo znajomym 😄 a mnozna bylo dac biednym dzieciom albo na leki. oni nie kumaja ze tej kasy z jachtów nie mozna bylo wydac na leki apteki czy biedne dzieci

Nie chodzi tu o żadne sojusze, myślę, że Libed wie jakiem mam o nim zdanie, tylko przyznanie dofinansowania to nie połowa sukcesu, nawet nie 1/3. To dopiero początek. 

ja jeszcze bym kumal jakby krzykl byl o te wszystkie programy na umiejetnosci miekkie te rozne kursy z du.py zwykle rpzez internet za gruba kase ale jacht z ktorego panstwo od razy bierze 150k a reszta sie zwroci w okresie dotacji to nie wiem o co ten krzyk. to swietny interes dla panstwa

to po co glos zabiera jak zbyt skomplikowane dla niego ? ja juz mu 3 godzine tlumacze ze to trzeba rozliczyc swoj wklad miec itd a on ciagle swoje ze bogole kupili se jachty bo rozdawali za darmo znajomym 😄

Propisowskie media w kółko szczują tymi "jachtami" jakby to były jachty z sait tropez rozdawane kumplom na prawo i lewo.

3 minuty temu, Nemesio Cervantes napisał:

czego nie rozumiesz ? ja wiem ze zgodnie z regulaminem to kasa mogla pojsc na wszystko, nawet na robienie slizgawek w zimę. chodzi wlanie o to ze rozdajac kase taki regulamin zrobili i tą kase rozdawali nawet kiedy wnioski nie byly wypelnione.

otoz nie mogla pojsc na wszystko a jachty jak ktos ma knajpe i mial spadek dochodu 20% to swietny przykald tego na co mogly isc bo jest i dywersyfikacja i polaczenie z dzialnosci bo ktos ma przystan czy restauracje nad jeziorem i eko bo na baterie wiec dlatego te proejtky wygraly. 

bzdura z tymi niewypelnionymi wnioskami. ja w to nie wierze. poza tym to urzednik odpowiada i niech go wsadza jesli klepnal wniosek ktory nie spelnial wymogow jestem za ale to pewnie kolejny pisowski wymysl 

1 minutę temu, sebix lybedowsky napisał:

to po co glos zabiera jak zbyt skomplikowane dla niego ? ja juz mu 3 godzine tlumacze ze to trzeba rozliczyc swoj wklad miec itd a on ciagle swoje ze bogole kupili se jachty bo rozdawali za darmo znajomym 😄 a mnozna bylo dac biednym dzieciom albo na leki. oni nie kumaja ze tej kasy z jachtów nie mozna bylo wydac na leki apteki czy biedne dzieci

Wiesz ale nie musiały być to wkłady pieniężne, może dopuszczali wkład rzeczowy (wymyślam bo nie znam warunków i nie chce mi się sprawdzać).

Pieniądze poszły na to na co było przewidziane w strategii . Pretensje do tego co pisał (ale się to pisze pod dokumenty unijne) i do tego kto to w UE zaakceptował.  

1 minutę temu, salix napisał:

Propisowskie media w kółko szczują tymi "jachtami" jakby to były jachty z sait tropez rozdawane kumplom na prawo i lewo.

no dokladnie juz bicowi pisalem niech sobei wygoogluje jakas omege bo oni przed oczami maja jacht putina i juz im zylka w tylku peka ze bogole za ich pieniadze sobie kupili 😄

oni tez moga napisac wniosek zalozyc dzialnosc i z jakiegos programu sie postarac o dotacja zamiast pisac brednie na kafeterii

3 minuty temu, Pokraka napisał:

Wiesz ale nie musiały być to wkłady pieniężne, może dopuszczali wkład rzeczowy (wymyślam bo nie znam warunków i nie chce mi się sprawdzać).

Pieniądze poszły na to na co było przewidziane w strategii . Pretensje do tego co pisał (ale się to pisze pod dokumenty unijne) i do tego kto to w UE zaakceptował.  

raczje nie bo to mialo byc na dywersyfikacje wiec sila rzeczy nie mogli tam wliczyc tego co maja w dzialalnosci dotychczasowej poza tym trzeba wziac pod uwage ze wiekszosc firm ktora mogla sie na te dotacje zalapac juz dawno zbankrutowla bo jak firma horeca miala spadek powyzje 30% to po 4 latach juz wiekszosci nie ma dlatego obnizyli kryteria bo wiele firm jkuz dawno zbankrutowalo.

no nie moga miec pretensji do tego kto pisal bo to morawiecki wynegocjowal warunki 😄 dlatego sie skupiaja na jachtach 😄 poza tym ten program mial sens i ma on jest bardzo dobry i te jachty tez. 

psiorow jak zawsze tylek boli bo uslyszeli ze ktos ma jacht a oni nie

ten czlowiek od jachtu ktory od maja go wypozycza on juz wiekszosc tego jachtu panstwu oddal w podatkach przy jego zakupie i wynajmie p[rzez 3 miesiace to pokazuje ze to swietny biznes dla kazdego te jachty 

pewnie stad tyle ich jest ze ktos napisal wniosek na jachty on byl dobry i mial sens ekonomiczny i sprzedal 10 firmom 

13 minut temu, sebix lybedowsky napisał:

nie stoje za toba zebym wiatr czul 😄 

jakiego znowu sojusznika czy ty czlowieku nadal nie rozumiesz ze wiele osob wie jak wygladaja dotacje i ich rozliczanie i jak ci 5 osoba pisze to samo to moze przestan pisac bzdury niepoparte niczym i zapoznaj sie w koncu z zasadami

Wymień tych pięć osób.

4 minuty temu, sebix lybedowsky napisał:

raczje nie bo to mialo byc na dywersyfikacje wiec sila rzeczy nie mogli tam wliczyc tego co maja w dzialalnosci dotychczasowej poza tym trzeba wziac pod uwage ze wiekszosc firm ktora mogla sie na te dotacje zalapac juz dawno zbankrutowla bo jak firma horeca miala spadek powyzje 30% to po 4 latach juz wiekszosci nie ma dlatego obnizyli kryteria bo wiele firm jkuz dawno zbankrutowalo.

no nie moga miec pretensji do tego kto pisal bo to morawiecki wynegocjowal warunki 😄 dlatego sie skupiaja na jachtach 😄 poza tym ten program mial sens i ma on jest bardzo dobry i te jachty tez. 

psiorow jak zawsze tylek boli bo uslyszeli ze ktos ma jacht a oni nie

Oby to się dało tylko rozliczyć.  

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się