Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabryśka333

czy można jeść czekoladę rano, zaraz po wstaniu?

Polecane posty

Gość gabryśka333

linijkę;p tak na dobry dzień ;) czy utrudni to odchudzanie ( dieta 700 kcal) ?

Gość jak sama nazwa
wskazuje - dieta 700 kalorii polega na tym, że zjesz 700 kalorii - a czego to już Twoja sprawa

Gość gabryśka333
no ale taką czekoladę 90 % ;)?

Gość możesz zjeść czekoladę rano
nawet tą ze swoich majtek

Gość jak sama nazwa
kalorie to kalorie - czy pozytywnie wpływają na organizm to już inna sprawa wypijesz wódkę, czy zjesz banana - Twój wybór

jak sama nazwa - Nie zgodzę się i każdy racjonalnie myślący czlowiek również nie. W kazdej diecie chodzi przecierz o to aby zjeśc jak najmniej kalorii, ale tych zdroeych kalorii i nie opowiadaj głupstw, ok?

Gość gabryśka333
słyszałam ( nie twierdzę że to prawda) że gorzka czekolada ma dużo magnezu, poprawia humor i w małych ilościach powinno się ją jeść codziennie;) Z kolei ja nie mogę się przekonać do jedzenia śniadania ( brak czau i ochoty) a taką linijkę gorzkiej to bym chętnie wsunęła- no i z tąd moje pytanie;)

Gość gabryśka333
no to nawaliłam błędów :)

Tak, TAKA czekolada oczywiście ma pozytywny wpływ na organizam czy jest się na diecie, czy też nie. Ogromna szkoda, że nie chcesz jeść śnaidania, bo to spora strata dla Twojego zdrowia i poprawnego funkcjonowania. Jesteś o 60 % mniej wydajna nie jedząc najważniejszego posiłku dnia...

Gość gabryśka333
śniadania jem tylko w soboty i niedziele, bo wtedy dzień zaczyna się dla mnie o 10;) z kolei w tygodniu o 6 i naprawdę nie potrafię się zmusić do zjedzenia czegokolwiek. Z kolei czekoladę mogła bym jeść o każdej porze dnia i nocy, także myślę, że nie będzie z tym problemu ;) Co do tej wydajności to właśnie mam nadzieję, że ta czekolada doda mi energii żeby pozytywnie zacząć nowy dzień;)

Gość jak sama nazwa
owszem, ale dieta 700 kcal nie jest zdrową dietą, więc skąd ja mogę wiedzieć czy ona chce się racjonalnie odchudzać? pytanie było czy czekolada utrudni odchudzanie w diecie 700 kcal - nie, nie utrudni jeśli zrezygnujesz z czegoś innego tak aby się zmieścić w 700 kcal

Gość jak można mieć ochotę na czeko
lade z samego rana?? mnie na sama mysl o czekoladzie z samego rana zbiera sie na wymioty. ja na slodycze mam ochote dopiero po obiedzie, niestety. a rano to tylko marze o porzadnym sniadanku:)

Jeśli Twoja dieta polega tylko na liczeniu kalorii - to skoro sie mieścisz w wyznaczonym limicie, to obojęnie co zjesz (na moje). ALe czekolada mleczna nie ma żadnych wartości odżywczych, a w niskolalorycznych dietach powinno chodzic o to, aby w małej ilosci kalorii dostarczać dużo wartości odżywczych (bo skoro mało jesz, to powinno byc, zdrowo). Więc w takim wypadku czekolada nie jest zdrowa, mimo, że nadal możesz chudnąć. Więc zależy na czym CI najbardziej zależy ....

Agawa_Agawa nie zgodzę się z Tobą, bo mowa jest tu nie o mlecznej czekoladzie, ale o gorzkiej np 90 %, a taka czekolada jest bardzo dobra dla organizmu, uważam wręcz że przy takiej diecie wskazana :)

Jeśli jest mowa o gorzkiej, to masz rację - niedoczytałam najwyraźniej. Co prawda kakao jest zdrowe, ale mnie i tak duża ilosc tłuszczu trochę się kłóci ze zdrowiem - chociaż niewątpliwie lesza taka czekolada niż jakakolwiek inna, czy jakiś sztuczny baton. No i dobrze, żeby ta czekolada była słodzona cukem trzcinowym, a nie białym ...

Gość kinga i zuza
nie nie można jesc na śniadanie czekolady ani ptasiego mleczka

w dobrej gorzkiej czekoladzie (z zawartością kakao powyżej 70 proc.) praktycznie nie ma tłuszczu, ani cukru (w odróżnieniu od czekolad mlecznych, szczególnie tych najtańszych), za to jest sporo minerałów i przeciwutleniaczy - gorzkie czekolady są zdrowe. wiadomo, że cała tabliczka czekolady nie jest dobrym rozwiązaniem w czasie diety, ale jeden pasek raczej nie zaszkodzi (poniżej 100 kcal) - to czy zje się go na śniadanie, czy w południe nie ma znaczenia. ja jem pasek gorzkiej czekolady codziennie zaraz po przebudzeniu. http://zdrowe-odzywianie-online.pl

Gość gość
niammm....można jeść czekoladę zaraz po wstaniu!! Ale śniadanie dopiero o 13h.

Gość geeeg
Prezent dla seniora nie zawsze musi być stonowany i przewidywalny. Obecnie masz możliwość podarować coś znacznie bardziej oryginalnego, co zapewni mu bardzo przyjemne chwile. https://www.harempower.pl/

Gość wfdve
Prezent dla faceta powinien być wybrany z zastanowieniem. Nie zawsze jest łatwo znaleźć coś, co spełni jego oczekiwania, dlatego czasem warto postawić na coś bardziej oryginalnego. https://www.harempower.pl/

Gość 4t4gdfg
Prezent dla faceta powinien być wybrany z zastanowieniem. Nie zawsze jest łatwo znaleźć coś, co spełni jego oczekiwania, dlatego czasem warto postawić na coś bardziej oryginalnego. https://www.harempower.pl/