Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elwirkaMalutka

szanse

Polecane posty

Gość elwirkaMalutka

a co jeżeli współżyłam w dni płodne bez zabezpieczenia(bez wytrysku) ,zrobiłam bobo-test czuły płytkowy po 10 dniach z porannego moczu i wyszedł negatywny wynik? :p (na teście pisze ze wykrywa już 6dniową ciążę) są jakieś nadal jakies szanse że jednak jestem?

Gość elwirkaMalutka
ktoś się wypowie?:)

Gość ala ma kotaa
mógł się mylić...

Gość elwirkaMalutka
ale chyba wszystko wskazuje na to ,że nie jestem?

Gość mimi...............
najlepiej powtorz test za 2 dni. 6-dniowa ciaza to nie znaczy ze 6 dni po stosunku lub owulacji. zagniezdzenie zarodka nastepuje ok tygodnia po owulacji i dopeiro od TEGO momentu jest ciaza i plod zaczyna produkowac hcg(hormon ciazowy). wiec od tego dnia dodajesz te 6 dni i masz wynik. najlepiej testowac w dniu spodziewanego @. jezeli nastepny test bedize negatywny to w ciazy raczej nie bedzisz. jezeli nadal bedziesz sie bala to idz po prostu do lekarza

nigdy nie pokazuje 6 dni po bo na jakiej podstawie komorka musi sie zagniezdzic zeby wydzielac HCG a to sie nie dzieje zaraz po stosunku dlatego na kazdym tescie jest napisane ze najlepiej zrobic test w dniu spodziewanej miesiaczki poza tym bobo tes to najgorsze gowno jakie zdazylo mi sie uzyc.

Gość klofi
test wykrywa ciążę nie 10 dni po stosunku a 6 dni od zapłodnienia, więc od stosunku może to być nawet ok 16dni. Nie wiem w którym dniu cyklu robiłaś test..Ja robiłam (licząc od pierwszego dnia miesiączki) w 21 dniu cyklu i wyszedł negatywny ( czyli ok 10 dni po stosunku) potem w 30 dniu zrobiłam drugi test i wyszedł pozytywny. A chcesz mieć dziecko? Czy raczej boisz się wpadki?

Ja mysle , ze sa duze szanse. Co tam test i to ze daje 99.9%pewnosci. Lepiej sie na orum zapytac.

Gość elwirkaMalutka
ale ja nie robiłam 6 dni po stosunku tylko 10...a generalne cały proces zagniezdzenia sie zarodka słyszałam ze trwa ok.3 dni. nie chce mieć dziecka wiec czekam na @:P to mój 22dzień cyklu. test robiłam dziś rano

Gość ty jagoda
na każdy temat masz dużo do powiedzenia to może napisz mi jak ty to robisz ze w koło udzielasz porad na różnych tematach kafeterii?? Czy w ogóle poświęcasz czas swojemu dziecku? Czy twoja rola to tylko urodzenie dziecka i oddanie na wychowanie go babce?

Gość elwirkaMalutka
a cykle mam 26dni.

Gość mimi...............
elwirka 10d po stosunku nie dostaniesz 100% pewnosci a zagniezdzenie trwa od 6-12 dni wiec jak widzisz 10 dni od seksu to za malo. przecietnie zagniezdzenie jest tydz po zaplodnieniu! wiec liczmy juz w najlepszym wypadku ze odrazu w dzien seksu jest zapdlodniona komorka to ona wedruje sobie przez tydz przez jajowod zeby sie zagniezdzic w macicy w postaci blastocysty. potem zaczyna sie produkcja hcg ktora jest wykrywana na tescie. pmysl dziewczyno i policz sobie. potrzebujesz minimum 13-14 dni po owulacji zeby miec wiarygodny wynik.

Gość elwirkaMalutka
ok, to juz nie bede robić testów tylko poczekam na @