Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALicjakrawczyk1990

Błagam o pomoc:)

Polecane posty

Gość ALicjakrawczyk1990

Jestem studentką psychologii mam prośbę do jakieś mamy 6-latka czy mogłaby mi odpowiedzieć na pytania 1. Czy dziecko umie się rozebrać , zapinać guziki?? 2. Czy umie liczyć do 20?? 3. Czy dziecko odróżnia prawą stronę od lewej?? 4. Czy umie powiedzieć jak ma na imię i nazwisko zna adres zamieszkania?? 5. Lubi zabawy ruchowe?? 6. Jeżdzi na 2 kołowym rowerze?? 7. Szybko zapamiętuje na przykład teksty piosenek?? 8. Czy potrafi sam przejść przez jezdnie?? 9. Czy jest aktywny?? 10. Potrafi prawidłowo trzymac przybory do pisania?? 11. Czy dziecko potrafi rysować według wzoru?? 12. Czy potrafi wyszukać wśród 6 obrazków jeden różniący się 13. Czy ma opanowaną mowę?? 14. Czy potrafi stać na jednej nodze z zamkniętymi oczami?? 15. Powtarzać sekwencje ruchowe?? 16. Skakać na skakance??

Gość dzielna dziewczynka
to potrafi moj 3 latek wszystko w/w

Gość dzielna dziewczynka
oprocz 8 pkt bo mu nie pozwalam

Gość bedfgggg
a czy ta krawczyk z samoobrony co ma dziecko nie wiadomo z kim to twoja rodzina

Gość ggtyrtyty
wszystkie tak punkt 8 - nie pozwalam punkt 16 - nie wiem , bo nie bawi sie skakankami

Gość akurat mam coreczke
mniej wiecej w tym wieku ;) Ma 5,5 lat. 1. Czy dziecko umie się rozebrać , zapinać guziki?? TAK 2. Czy umie liczyć do 20?? TAK 3. Czy dziecko odróżnia prawą stronę od lewej?? NIE ale ma to po mamusi :D 4. Czy umie powiedzieć jak ma na imię i nazwisko zna adres zamieszkania?? TAK 5. Lubi zabawy ruchowe?? TAK 6. Jeżdzi na 2 kołowym rowerze?? TAK 7. Szybko zapamiętuje na przykład teksty piosenek?? TAK 8. Czy potrafi sam przejść przez jezdnie?? TAK 9. Czy jest aktywny?? W sensie aktywnosci fizycznej? TAK 10. Potrafi prawidłowo trzymac przybory do pisania?? a jak jest prawidlowo? :D 11. Czy dziecko potrafi rysować według wzoru?? TAK 12. Czy potrafi wyszukać wśród 6 obrazków jeden różniący się TAK 13. Czy ma opanowaną mowę?? TAK 14. Czy potrafi stać na jednej nodze z zamkniętymi oczami?? NIE WIEM :D 15. Powtarzać sekwencje ruchowe?? NIE (tez po mamusi ;) ) 16. Skakać na skakance?? W kabla

Gość bhh
Dziękuje ci ,,Akurat mam córeczkę'' przynajmniej ty mi pomogłaś: )